končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
ZAVÁRANINY |
Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Domaci kecup[ recept č. 7241 zo dňa 10.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY na 1 varku ( my sme mali tri varky a vyslo nam 28 poharov- ako na obrazku): 3kg paradajky, mozno pridat 1-2 feferonky, 6 ks cervene papriky (kapie), 1 stredne velky zeler, pol kg jablka, pol kg cibula, pol kg cukru ( staci aj menej 350-400 g, treba davat postupne a ochutnavat), 2a pol deci ocot, 1 a pol lyzice sol, 1 mala lyzicka korenie, 1 mala lyzicka mleta skorica, 1 mala lyzicka Zelko + 1 lyzicka horcicne semeno POSTUP PRÍPRAVY Paradajky (pokrajane) dame rozvarit. V druhom hrnci povarime pokrajane papriky, cibulu, zeler, jablka az neskor. Vsetko nechame vychladnut, potom zmixujeme a prepasirujeme cez sitko. Do masy pridat sol, cukor, ocot, korenie, skoricu aj potom aj vyvar Zelka, horc. semena, kt. v 1,5 - 2 dcl vody prevarime a cez sitko precedime do masy. Varime do zhustnutia. Potom dame do poharov, poriadne uzatvorime viecka, a zabalime do deky, kde to nechame cca 24 hodin aby sa chytili viecka. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Do vacsieho hrnca dame rozvarit paradajky. Do druheho hrnca tiez dame rozvarit nakrajane papriky, cibulu, zeler...tie podusime, az neskor pridame jablka, pretoze tie su rozvarene za kratsi cas. rozmixujeme povarene paradajky to iste aj s druhou masou vsetko zlejeme do nejakej vacsej nadoby (v nasom pripade pomohlo jedine 13litrove vedro), a poriadne premiesame, pridame sol, cukor, ocot, korenie, skoricu, prepasirovany vyar zo Zelka (nie celeho, 1 lyzicka staci na 1varku, horcicnych semien- da sa nahradit koriandrom, alebo ak ste ako my nezohnali nic, tak staci len zelko:) ) a miesame, ochutnavame, dochucujeme podla potreby ... (pozor s tym cukrom, my sme dali na 3 varky o pol kg menej cukru a aj tak to bolo prilis sladke :) rozmixovanu masu este pred varenim prepasirujeme cez sitko pripravime si pelech pre kecupove flasky :) masu varime do zhustnutia (my sme ju rozdelovali, kazdu mensiu porciu sme varili cca 15 minut) naberame do flasiek, poharov, poriadne zatocime viecka, dame do deky, poriadne zakryjeme, nechame to v teplej deke tych 24 hodin aby sa viecka chytili. THE END :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
tereza b. (tea29) ID 76421 (8.9.2013, 13:26) | |
super kecup.prave som dovarila. | |
ODPOVEDAŤ |