končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >> |
ZAVÁRANINY |
Nakladaná zelenina bez sterilizovania - alebo bezodná fľaša :-)POTREBNÉ PRÍSADY Minulý rok môj muž dostal od jednej pani plnú fľašu rôznej nakladanej zeleninky, ktorú bolo možno po odjedení kedykoľvek doplniť. Tak mu to zachutilo, že som tento rok spravila aj ja tento jednoduchý recept a už sa muž teší ako začne pomaličky z tejto nakladanej zeleninky odjedať :-) Tento recept je na 3 5-litrové sklenené fľaše. Budete potrebovať: 4 litre vody, 1 liter octu, 65dg cukru, 13dg soli, 1PL celého čierneho korenia, 1ČL horčičného semena, 6 bobkových listov, 1ČL BORKÉN (kúpite v záhradkárskych potrebách), karfiol, cibuľa, zelené paradajky, cuketa, baranie rohy, paprika, jabĺčková paprika, fazuľové lusky... (akákoľvek zelenina okrem červených paradajok, červenej kapusty, cvikly. POSTUP PRÍPRAVY Pripravíte si nálev zo všetkých korenín a tekutín (nevariť!!! ). Nálev odložte na 24 hodín do chladu, občas premiešajte. Na druhý deň si nálev rozlejte do 3 fliaš, resp. ak máte takú veľkú nádobu, že nemusíte, nechajte v jednej (napr. veľké vedro), zeleninu umyte a naukladajte do fliaš. Karfiol rozoberte na menšie ružičky, aj cuketu, paradajky a papriky nechajte vkuse. Už na druhý deň môžete zo zeleninky odjedať. Takýto nálev vám vydrží aj do zimy a stále môžete dopĺňať novú a novú zeleninku. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 34 návštěvníkov) Alena M. (Alinka) ID 18244 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (31) posledné: 23.8.2011, 20:56 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Kvasené uhorkyPOTREBNÉ PRÍSADY 8-13cm uhorky, soľ, 2 cibule nakrájané na štvrťky, 4-5 strúčikov cesnaku, kôpor, zelerová vňať, krajec bieleho chleba, vlažná voda POSTUP PRÍPRAVY Na dno zaváracej 4-litrovej fľaše vložíme čerstvý kôpor a zelerovú vňať. Uhorky umyjeme, konce zrežeme, pozdĺžne narežeme a poukladáme do fľaše. Medzi uhorky vložíme cibuľu a cesnak, zalejeme vlažnou osolenou vodou a prikryjeme krajcom bieleho chleba. Fľašu uzavrieme - napr. alobalom s dierkami - a umiestnime mimo priameho slnka. Necháme 3-4 dni dozrieť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Klaudia H. (Klaudia1711) ID 112679 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (2) posledné: 30.7.2011, 22:10 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Univerzálny nálev na uhorky, cviklu, karfiol, cibulky s cukrom aj umelým sladidlom - NAJLEPŠÍ NA SVETEPOTREBNÉ PRÍSADY 4l vody, 1l octu, 30dkg kryštálový cukor, 16dkg soli, 40 tabliet umelého sladidla POSTUP PRÍPRAVY Tento recept na nálev mám už niekoľko rokov od mojej bývalej šéfky, s ktorou sme vždy cez prestávky v práci "varili a piekli" . Tento nálev je naozaj fantastický a obrovskou výhodou je, že si ho po uvarení a vychladnutí môžte spokojne naliať do plastových fliaš a vydrží aj niekoľko mesiacov!!!!!!! Používam ho najčastejšie na uhorky, ale fantastický je aj na krfiol, cviklu, alebo cibulky. Mala som obavy ked som o nom prvý raz počula, lebo umelé sladidlá naozaj nemusím, ale vôbec ho nie je cítiť. Do každého pohára pridám zopár koliesok mrkvy a cca po 2-3 bobulky cierneho a nového korenia. Kto má rád, môže dať cesnak, cibulu, kôpor..... fantázii sa medze nekladú :) No a teraz konečne ten POSTUP:Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a privedieme k varu. Potom prilejeme ocot a nasypene 40 tabliet umelého sladidla. Po vychladnutí použijeme na zaliatie zeleninky v pohároch a sterilizujeme, alebo dáme do fliaš a máme predpripravené ked bude treba. Je fajn, ze je nálev trvanlivý, lebo ak si ho pripravíte dopredu, nemusíte sa zdržiavať pri zaváraní a čakať kým vychladne.. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Jana B. (janka116) ID 61282 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (3) posledné: 14.9.2014, 7:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Nevarený džem z čiernych ríbezlíPOTREBNÉ PRÍSADY čierne ríbezle, kryštálový cukor POSTUP PRÍPRAVY Tento džem robím každý rok, keď je dostatok čiernych ríbezlí a je super. Keďže sa nevarí, sú v ňom zachované všetky vitamíny, najmä vitamín C. Príprava je veľmi jednoduchá. Umyté ríbezle pomelieme alebo poriadne rozmixujeme a zmiešame s kryštálovým cukrom. Koľko ríbezlí, toľko cukru. Necháme postáť 24 hodín kým sa cukor nerozpustí a zakaždým, keď idem okolo, tak ich premiešam. Plním do suchých pohárov, navrchu ešte posypem cukrom a zaviečkujem. Viečka zvyknem vyvariť a prepláchnuť rumom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Ivana Š. (ivusik) ID 886 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (12) posledné: 17.6.2014, 13:50 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
VegetkyPOTREBNÉ PRÍSADY 3 kg uhoriek, 4 ks cibule, 4 ks papriky, 3 dl octu, 1 šálka cukru, 3 veľké lyžice vegety, 1 veľká lyžica soli POSTUP PRÍPRAVY Uhorky ošúpeme, nakrájame na hrubšie kolieska, cca 1 cm, cibuľu na polooblúky a papriky na tenké pásy. Premiešame, zalejeme octom, nasypeme cukor, vegetu a coľ. Necháme stáť 15-30 minút, kým pustí šťavu, plníme do pohárov a zavárame. Svokra mi dala v recepte, že zavárame pri 85 stup., no ja ich zaváram už 3 roky v umývačke pri 70 stup. a sú také isté. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 7 návštěvníkov) Tina H. (kokaZM) ID 102821 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (11) posledné: 31.7.2012, 22:02 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rebarborový lekvár s cukinouPOTREBNÉ PRÍSADY 600g ošúpanej rebarbory, 600g očistenej a ošúpanej cukiny, 700g cukru, 2 ks Quittinu 3:1 POSTUP PRÍPRAVY Keďže začala cukinová sezóna, ponúkam jeden netradičný recept na lekvár s kyselkavou chuťou. Keďže od rána je horúco a ja varím, zaváram uhorky, tak som sa "sekla" pri gramáži surovín, mala som dať dve kilá, ale teplo spôsobilo, ža som dala len 1,20 a dosť cukru, ale napodiv nie je presladený, keďže rebarbora je dosť kyslá, takže keď ešte dostanem rebarboru, vyskúšam z gramáže, aká pôvodne mala byť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) Darina B. (danda3) ID 104195 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (17) posledné: 18.8.2011, 18:13 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Ríbezle ako brusnice (recept manželovej babky - naozaj vynikajúci)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg ríbezlí * 275 ml vody * 125 ml ocot * 650 g kryšt. cukor * 4 klinčeky * 1 lyžička mletej škorice POSTUP PRÍPRAVY Takže baby takýto recept tu už je, ale nepodobá sa na tento...je to naozaj vynikajúce, ja som to nepoznala až kým som nespoznala manžela...ríbezle sme mali stále plno, ale obyč. zavárané nie sú dobre a čerstvé vydržia krátko...dnes to robím každý rok aspoň z 20 dávok pretože my to papáme k všetkým druhom mäsa a ku zemiakovej kaši to je lahôdka... a začína čas ríbezlí :) 125 ml vody necháme zovrieť a pridáme 125 ml octu. Umyté ríbezle prelejeme vriacim roztokom a hneď scedíme. Do hrnca dáme 150 ml vody, cukor, škoricu, klinčeky, samozrejme ríbezle a za stáleho miešania varíme 10 minút. Vyberieme klinčeky a plníme do fliaš. Obrátime hore dnom, prikryjeme utierkou a necháme vychladnúť. Takto by mali vydržať, ale ja ich pre istotu vždy na druhý deň aj zavarím. Presne takto robím aj čisté brusnice, ale na ríbezlé nemajú :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 38 návštěvníkov) Dana C. (atreyu) ID 28109 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (34) posledné: 3.9.2014, 22:06 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
bazový sirupPOTREBNÉ PRÍSADY 40 veľkých kvetov bázy 4l vody 4 citróny 4PL kys. citrónovej 4 kg krišt. cukru POSTUP PRÍPRAVY Do prevarenej a vychladnutej vody dáme kvety a na kolieska pokrájané citróny. Necháme stáť 24 hodín. Potom vyžmýkame citróny a kvety, šťavu precedíme cez sito a potom gázu. Pridáme cukor a necháme zvariť do 90 stupňov. Naostatok pridáme kyselinu citrónovú. Horúce lejeme do fliaš. Prikryjeme dekami a necháme vychladnúť do druhého dňa. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Katarína B. (dandie) ID 203434 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 11.6.2011, 21:00 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Fantastický domáci kečupPOTREBNÉ PRÍSADY 8 kg rajčín, 2 kg červenej mäsitej papriky aj so zrniečkami, 2 kg červených jabĺk, aj so šupkou, 2kg červenej cibule, 80 dkg kryštálového cukru, 6 dcl octu, 8 feferóniek aj so zrniečkami(kto má rád menej pikantné môže dať aj menej),12 strúčikov cesnaku, 8 PL vegety, 8 kusov bobkového listu, 12 kusov klinčekov, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL nového korenia, 1 ČL mletej škorice, pol lyžičky muškátového orecha mletého( kto má rád menej výraznú chuť, stačí aj polovica z tohto množstva), 1 ČL kari korenia POSTUP PRÍPRAVY Rajčiny, papriku, cibuľu, jablká, feferónky a cesnak si zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, dáme do veľkého hrnca, a pridáme všetky ostatné suroviny, čiže cukor, ocot, vegetu, bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie, škoricu, muškátový oriešok a kari korenie. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny, občas premiešame, aby sa nám neprichytil spodok. Potom odstavíme, celú zmes prepasíruje cez pasírovátko, dáme naspať do čistého hrnca a varíme ešte asi 4 hodiny, alebo pokiaľ sa nám voda neodparí a nedosiahneme potrebnú hustotu kečupu, niekedy to trvá aj dlhšie, ale verte, že stojí to za to. Zmes samozrejme zase občasne premiešame, aby neprihorela.Nakoniec keď už je kečup uvarený, hneď s horúcim plníme pripravené šrobovacie poháriky do plna, zavrieme víčkom a otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa tak. Potom pohárky naspať otočíme a hotovo, ukladáme na poličku a tešíme sa na degustáciu. Je naozaj výnimočný. Dobrú chuť ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov) Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (9) posledné: 20.8.2017, 22:49 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
ZAVÁRANINY |
Rebarborova marmeladaPOTREBNÉ PRÍSADY Rebarbora 500g Zelirovaci prasok 1 balenie (2:1) Hroznovy cukor 250g (skusala som dat i vanilku,je chutna aj s nou):) POSTUP PRÍPRAVY Rebarboru si osupame ,a nakrajame na male casti. Ponorn.mixerom rozdrtime a zasypeme zelirovacim praskom a cukrom./zamiesame Nechame odstat tak 15 minut. Dame varit a vo vare varime tak 5 minut-zamiesame. Ked sa nam zacne robit pena-penu vzdy odoberieme. este taku teplu masu davame do cistych flias a hned uzavrieme.Postavime na viecka a nechame 5minut opakom stat. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Alena L. (76alenka) ID 45259 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (4) posledné: 12.5.2011, 16:14 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 373 (zobrazuje sa 91-100) | << predošlé 1,.,5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15,.,38 ďalšie >> |