. .. .. .. .. .. .
. .

Fantastický domáci kečup - RECEPT 40454

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 203399 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 16 návštěvníkov)


Fantastický domáci kečup


[ recept č. 40454 zo dňa  ]


POTREBNÉ PRÍSADY

8 kg rajčín, 2 kg červenej mäsitej papriky aj so zrniečkami, 2 kg červených jabĺk, aj so šupkou, 2kg červenej cibule, 80 dkg kryštálového cukru, 6 dcl octu, 8 feferóniek aj so zrniečkami(kto má rád menej pikantné môže dať aj menej),12 strúčikov cesnaku, 8 PL vegety, 8 kusov bobkového listu, 12 kusov klinčekov, 2 ČL mletého čierneho korenia, 2 ČL nového korenia, 1 ČL mletej škorice, pol lyžičky muškátového orecha mletého( kto má rád menej výraznú chuť, stačí aj polovica z tohto množstva), 1 ČL kari korenia

POSTUP PRÍPRAVY

Rajčiny, papriku, cibuľu, jablká, feferónky a cesnak si zomelieme na jemno na mäsovom mlynčeku, dáme do veľkého hrnca, a pridáme všetky ostatné suroviny, čiže cukor, ocot, vegetu, bobkový list, klinčeky, čierne a nové korenie, škoricu, muškátový oriešok a kari korenie. Varíme na miernom ohni asi 2 hodiny, občas premiešame, aby sa nám neprichytil spodok. Potom odstavíme, celú zmes prepasíruje cez pasírovátko, dáme naspať do čistého hrnca a varíme ešte asi 4 hodiny, alebo pokiaľ sa nám voda neodparí a nedosiahneme potrebnú hustotu kečupu, niekedy to trvá aj dlhšie, ale verte, že stojí to za to. Zmes samozrejme zase občasne premiešame, aby neprihorela.Nakoniec keď už je kečup uvarený, hneď s horúcim plníme pripravené šrobovacie poháriky do plna, zavrieme víčkom a otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa tak. Potom pohárky naspať otočíme a hotovo, ukladáme na poličku a tešíme sa na degustáciu. Je naozaj výnimočný. Dobrú chuť
<< Bábika | Fantastický domáci kečup | PSP Jakubko >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Oľga K. (ollynka) ID 291172 (20.8.2017, 22:49)
viete mi niekto poradiť koľko lyžíc soli by som mala dať namiesto vegety??? Namiesto muškátového orieška môžem dať muškatový kvet mletý? Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Katarína M. (Kaciatko.M) ID 110994 (29.9.2011, 0:58)
(pl) (Y)
ODPOVEDAŤ
Eva K. (evik evik) ID 62536 (23.9.2011, 20:19)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (30.8.2011, 17:57)
Tak toto je niečo senzačné, robila som z menšej dávky - na vyskúšanie - ale už ľutujem, že len tak málo 8o| 8o| 8o| 8o| - kam sa hrabú všetky hellmansy a spol., a pritom viem, čo jem, a vôbec som po pasírovaní nevarila 4 hodiny, len dve, asi to záleží od paradajok, a je takýýý hustýýýýýý (Y) (Y) (Y) (Y) ledva cez lievik pretekal do fľašky. Určite sa na zimu zásobím plnou dávkou!!!! Super!!!
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (23.9.2011, 18:48)
Som rada, ze sa podaril, aj ja som ho mala tento rok totalne husty a nadherna farba a taaa chut, tiez som mohla viacej urobit :-) Vela zdaru a uspechov babenky
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (26.9.2011, 22:20)
tak som ho opäť uvarila, z 12 kg paradajok a potrebného množstva ostatných surovín, brat povedal, že je úplne ako kečup Heinz, a má pravdu, vyšlo mi 23 kečupových fliaš-tých, 520 gramových :-) dúfam bude stačiť na celú zimu (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Aďka B. (PnAdka1) ID 203399 (28.9.2011, 22:53)
No bravo,tak je zásoba na celú zimu (Y)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (20.8.2011, 11:11)
stálo by za to vyskúšať *-) *-) *-)
ODPOVEDAŤ
MIRIAM T. (pamacka) ID 54555 (20.8.2011, 10:54)
akurat idem robit podla tohto receptu (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu