. .. .. .. .. .. .
. .

RECEPTY > SLADKÉ JEDLÁ

NÁZOV
prohledat zároveň postup a přísady
VŠETKY TYPY RECEPTOV | RECEPTY S POSTUPOM | RECEPTY PRE INŠPIRÁCIU
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1021-1030)<< predošlé 1,.,98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108,.,117 ďalšie >>

SLADKÉ JEDLÁ

Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)



POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg polohrubej (výberovej) múky, 1 kocka čerstvého droždia, 6 dl mlieka, 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml, 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky cukru, 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3), 0,5 dl rumu. Na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov.

POSTUP PRÍPRAVY

Tieto šišky nie sú ani mastné, ani ťažké a preto ich vládzeme jesť do nemoty. Robím ich už zopár rokov a sú naše najobľúbenejšie. Skúste aj Vy, určite nič nepokazíte. Z celej dávky vyjde približne 48 šišiek, takže si kľudne môžete urobiť aj z polovičnej dávky podľa potreby, ale sú výborné aj na druhý deň (alebo si vypražené môžeme odložiť aj do mrazničky a potom ich len zohriať v mikrovlnke)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov)

Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (255) posledné: 5.1.2023, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Nemecký "pancake" s karamelom



POTREBNÉ PRÍSADY

prísady na pancake: /1 cup = necelých 250 ml/
6 vajec,
1 cup mlieka,
1 cup polohrubá múka,
1/2 čaj. lyžičky soľ,
2 lyžice masla,

prísady na karamel:
1/2 cup kryšt. cukor,
3/4 cup zakysanka,
100g maslo obyč.,
2 lyžice med,
1 lyžica sóda bikarbóna,
1/2 balíčka vanil. cukor

POSTUP PRÍPRAVY

Do vyhriatej rúry vložíme pekáč s dvoma lyžicami masla. Keď je maslo roztopené, nalejeme rozmixované cesto z vajec, mlieka, múky a soli. Pečieme 15-20 minút.
Po upečení nakrájame na štvorce a polejeme karamelom.
Príprava karamelu: Do vysokého hrnca dáme maslo, cukor, zakysanku, med a vanil. cukor a všetko pomaly roztopíme a stále miešame. Varíme asi sedem minút a na konci pridáme jednu lyžičku sódy bikarbóny. Zvyšný karamel vydrží v chladničke veľmi dlho, dá sa zohriať v mikrovlnke a použiť na palacinky, zmrzlinu aj iné zákusky.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)

Jana J. (wig) ID 11110 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Biely kolac, sisky



POTREBNÉ PRÍSADY

1kg polohrubej muky, 10dg krystaloveho cukru, 10dg tuku - hera (roypusteny), 2 zltky, 1 kocka drozdia, kavova lyzicka soli, 4dl mlieka, necele 2dl mlieka na kvasok

POSTUP PRÍPRAVY

do misky preosejeme muku, do hrnceka dame mlieko, drozdie, cukor a muku ...riedky kvasok, nechame vykysnut. v mlieku rozhabarkujeme 2 zltky a cajovu lyzicku soli. do muky pridame vykysnuty kvasok, mlieko so zltkom a postupne pridavame tuj...spracujeme na cesto. Da sa pouzit na knedlik, biely kolac, sisky....

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)

Dagmar K. (Dagmar123) ID 32709 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Šúľance s makom



POTREBNÉ PRÍSADY

700g zemiakov, 300g hladkej muky, 2 vajcia, mlety mak, praskovy cukor, maslo, sol.

POSTUP PRÍPRAVY

Tak sem-tam ma moji chlapi ukecaju a spravim šulance. Je s tym trochu roboty, ale kto ma rad babickinu kuchynu a sladke jedla, urcite si ich zaradi do jedalnicka.

1. Zemiaky uvarime v supke.
2. Vychladnute ich ocistime a nastruhame najemno.
3.Pridame muku a vajicka a vypracujeme rukami hladke cesto.
4. Na pomucenej doske valame sulance ( deti vam s tymi hadmi radi pomozu:))), asi take hrube ako prst, ak sa vam da aj tensie a nozom potom krajame asi dvojcentimetrove valceky.
5. Medzitym dame do velkeho hrnca vriet vodu, ktoru mierne osolime.
6. Do vriacej vody nahadzeme sulance a pockame kym vyplavaju.

Zobraz viac ...


ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)

Zuzana b. (zunan) ID 7297 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (8) posledné: 18.3.2010, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Plnené košíčky z lístkového cesta - výborné (zo Šarmu)



POTREBNÉ PRÍSADY

listkove cesto, 500 ml mlieko, vanilk. puding, 100g kryst. cukru, 2 ks vanilk. cukor, 2 vajcia, 60g jemneho tvarohu (ja som dala asi 100g - lepsie je to :o), 1 marhulovy kompotik, no a formu na pecenie na mafiny

POSTUP PRÍPRAVY

Listk. cesto rozvalkame na pomucenej doske do tvaru obdlznika, pokrajame na rovnako velke stvorce. Ja som mala listkove z dvoch dielov, tak mi pekne vysli z kazdeho po 6 stvorcekov. Stvorcami cesta vyplnime otvory vo forme na mafinky.
Plnka: z mlieka, kryst. cukru a vanilk. pudingu uvarime puding, ktory nechame za obcas. miesania vychladnut. Tvaroh vymiesame s vajickami (najlepsie mixerom) a vanilk. cukrom, pridame do vychladnuteho pudingu.

Puding navrstvime na cesto a dame predpiect do vyhriatej rury asi na 170 stupnov, 15min.
Fromu z rury vyberieme a do kazdeho kosicka do stredu na puding dame rozpolenu marhulu. Dame naspat dopiect. Zapecene kosicky posypeme prask. cukrom a papakame. Su naozaj chutnucke, dobru chut!

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov)

Silvia J. (Silvia104) ID 16825 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (18) posledné: 16.6.2009, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Pirohy aké ste ešte nejedli



POTREBNÉ PRÍSADY

500g hrubej múky, 2 vajíčka, 200ml vody, soľ................ Plnky: tvarohová- 450g tvarohu, 2 žltky dobre premiešať a rozdeliť na dve časti, do jednej )sladkej) pridáme 1PL práškového cukru a 1 vanilkový cukor, do druhej (slanej) pridáme soľ a 1PL kôpru........ Maková- asi 100-150g pomletého maku, 1PL práškového cukru, 1 vanilk. cukor zaliať trochou teplého mlieka, alebo vody................ Slivková- slivkový lekvár.............Na pomastenie maslo -popražiť.............Na posýpku- na 1PL masla popražiť strúhanku

POSTUP PRÍPRAVY

U nás doma sme jedávali pirohy len na sladko, ale poznala som aj bryndzové a iné, ale kominácia slivkového lekváru a tvarohu s kôprom ma dosť prekvapila a kým som neochutnala neverila som , že to môže byť jedlé. ľudkovia a je to nebezpečne bohovské ja sa ich neviem dojesť a keby som si mala vyberať medzi sladkými a týmito, jednoznačne zvíťazia tvarohovokôprovoslivkové. V mojom postupe som robila aj sladké pre deti. Preto je dobré ak si pripravíte 4 misky do ktorých si dáte pirohy s každou plnkou zvlášť. Tak poďme nato.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov)

Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (63) posledné: 24.3.2013, 23:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

velkonočny veniec



POTREBNÉ PRÍSADY

40 g droždia., ¼ l mlieka., 75 g cukru., 600 g polohrubej múky., 150 g roztopenej Hery., vajce., žĺtok., 4 – 6 zafarbených vajec., 30 g kryštálového cukru., 20 g mandlí nakrájaných na plátky

POSTUP PRÍPRAVY

Droždie a vlažné mlieko zmiešame s trochou cukru a necháme nakysnúť. Múku, zvyšok cukru, Heru a vajce dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely a upletieme z nich vrkoč, ktorý stočíme do venca. Položíme na plech vymastený Herou a vtlačíme zafarbené surové vajcia. Necháme ešte krátko nakysnúť a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. (elektrická rúra 200 stupňov C – 225 stupňov C, plyn stupeň 3 – 4 ). potom veniec potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka, posypeme kryštálovým cukrom a mandľami pečieme ešte 10 minút.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT |

františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2008, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Nasla som zele (zelatinu), z ktoreho sa to podari



POTREBNÉ PRÍSADY

Recept najdete u Mata74.... ja som si len pozicala foto, aby som vam mohla ukazat foto zele, s ktorym sa to podari.....

POSTUP PRÍPRAVY

treba ist na nakup do TESCA

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)

Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (21) posledné: 31.5.2008, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

Tvarohové guľky vo vínovo-čučoriedkovej omáčke



POTREBNÉ PRÍSADY

cca 250g tvarohu, 1-2 vajcia, hrsť hrozienok, 2 biele rožky, vanilkový cukor, cca 100ml smotany sladkej, OMÁČKA: cca 250 ml červeného vína, čučoriedky, cukor,

POSTUP PRÍPRAVY

dnes tento receptik varili v TV JOJ.. tak pre inspiraciu.. mna urcite zaujal.. ;)

rožky si rozkrojili pozdlzne na 4 casti a pokrajali na kocky. pridali tvaroh, vajicka, hrozienka, vanilk cukor a smotany podla oka, tak aby vznikla hnota, treba jemne s nou pracovat. vytvarovali gulky a dali varit do osolenej vody na miernom plameni na 7 min.
omacku si urobili takto: vino dali varit na panvicu, nech chvilu povrie, cca 5-10 min, potom pridali cukor, aby bolo sladke a čučoriedky, trošku zahustili maizenou, nechali prevriet a odstavili.
guľky podávali s čučoriedkovou omáčkou.

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)

jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR

SLADKÉ JEDLÁ

kakaovo-tvarohový koláč



POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia a 2PL kakaaPlnka: 2 tvarohy spolu 500g, ( najlepší je jemný, hrudkovitý tvaroch), 2 vajcia, 1 Zlatý klas, 1vanilínový cukor, 2 PL prášk. cukru ( kopcom), mlieko podľa potreby - toľko mlieka, aby plnka bola redšia.

POSTUP PRÍPRAVY

Všetky suroviny na cesto riadne zmiešame spolu okrem kakaa. do pripraveného plechu vylejeme štvrtinu cesta a do ostatného primiešame 2PL kakaa a potom vylejeme na plech. Koláč vyzerá krajšie, ak sa Vám nechce zmiešajte kakao do celeho cesta a hotovo.
Na cesto lyžicou spúšťame pripravenú plnku, ktorú sme si zmiešali z už spomenutých surovín. Plnku miešame , nemixujeme. Koláč krájame, až keď vychladne.
Dobrú chuť.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI

ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov)

Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | ďalšie recepty

KOMENTÁRE (33) posledné: 2.2.2019, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1021-1030)<< predošlé 1,.,98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108,.,117 ďalšie >>
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu