končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1021-1030) | << predošlé 1,.,98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108,.,117 ďalšie >> |
SLADKÉ JEDLÁ |
Fantastické šišky - mäkkučké aj na druhý deň (ak ostanú...)POTREBNÉ PRÍSADY 1 kg polohrubej (výberovej) múky, 1 kocka čerstvého droždia, 6 dl mlieka, 1 smotana na šľahanie (poctivá 33%-ná) o objeme 250 ml, 1 kávová lyžička soli, 2 kávové lyžičky cukru, 4 žĺtky (ak sú vajíčka väčšie, stačia 3), 0,5 dl rumu. Na dochutenie - lekvár, práškový cukor, jogurt, snehová pena zo zvyšných bielkov. POSTUP PRÍPRAVY Tieto šišky nie sú ani mastné, ani ťažké a preto ich vládzeme jesť do nemoty. Robím ich už zopár rokov a sú naše najobľúbenejšie. Skúste aj Vy, určite nič nepokazíte. Z celej dávky vyjde približne 48 šišiek, takže si kľudne môžete urobiť aj z polovičnej dávky podľa potreby, ale sú výborné aj na druhý deň (alebo si vypražené môžeme odložiť aj do mrazničky a potom ich len zohriať v mikrovlnke) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 553 návštěvníkov) Adriana B. (Aďka27) ID 32431 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (255) posledné: 5.1.2023, 11:58 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nemecký "pancake" s karamelomPOTREBNÉ PRÍSADY prísady na pancake: /1 cup = necelých 250 ml/ 6 vajec, 1 cup mlieka, 1 cup polohrubá múka, 1/2 čaj. lyžičky soľ, 2 lyžice masla, prísady na karamel: 1/2 cup kryšt. cukor, 3/4 cup zakysanka, 100g maslo obyč., 2 lyžice med, 1 lyžica sóda bikarbóna, 1/2 balíčka vanil. cukor POSTUP PRÍPRAVY Do vyhriatej rúry vložíme pekáč s dvoma lyžicami masla. Keď je maslo roztopené, nalejeme rozmixované cesto z vajec, mlieka, múky a soli. Pečieme 15-20 minút. Po upečení nakrájame na štvorce a polejeme karamelom. Príprava karamelu: Do vysokého hrnca dáme maslo, cukor, zakysanku, med a vanil. cukor a všetko pomaly roztopíme a stále miešame. Varíme asi sedem minút a na konci pridáme jednu lyžičku sódy bikarbóny. Zvyšný karamel vydrží v chladničke veľmi dlho, dá sa zohriať v mikrovlnke a použiť na palacinky, zmrzlinu aj iné zákusky. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Jana J. (wig) ID 11110 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Biely kolac, siskyPOTREBNÉ PRÍSADY 1kg polohrubej muky, 10dg krystaloveho cukru, 10dg tuku - hera (roypusteny), 2 zltky, 1 kocka drozdia, kavova lyzicka soli, 4dl mlieka, necele 2dl mlieka na kvasok POSTUP PRÍPRAVY do misky preosejeme muku, do hrnceka dame mlieko, drozdie, cukor a muku ...riedky kvasok, nechame vykysnut. v mlieku rozhabarkujeme 2 zltky a cajovu lyzicku soli. do muky pridame vykysnuty kvasok, mlieko so zltkom a postupne pridavame tuj...spracujeme na cesto. Da sa pouzit na knedlik, biely kolac, sisky.... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Dagmar K. (Dagmar123) ID 32709 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Šúľance s makomPOTREBNÉ PRÍSADY 700g zemiakov, 300g hladkej muky, 2 vajcia, mlety mak, praskovy cukor, maslo, sol. POSTUP PRÍPRAVY Tak sem-tam ma moji chlapi ukecaju a spravim šulance. Je s tym trochu roboty, ale kto ma rad babickinu kuchynu a sladke jedla, urcite si ich zaradi do jedalnicka. 1. Zemiaky uvarime v supke. 2. Vychladnute ich ocistime a nastruhame najemno. 3.Pridame muku a vajicka a vypracujeme rukami hladke cesto. 4. Na pomucenej doske valame sulance ( deti vam s tymi hadmi radi pomozu:))), asi take hrube ako prst, ak sa vam da aj tensie a nozom potom krajame asi dvojcentimetrove valceky. 5. Medzitym dame do velkeho hrnca vriet vodu, ktoru mierne osolime. 6. Do vriacej vody nahadzeme sulance a pockame kym vyplavaju. Zobraz viac ... ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov) Zuzana b. (zunan) ID 7297 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (8) posledné: 18.3.2010, 21:21 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Plnené košíčky z lístkového cesta - výborné (zo Šarmu)POTREBNÉ PRÍSADY listkove cesto, 500 ml mlieko, vanilk. puding, 100g kryst. cukru, 2 ks vanilk. cukor, 2 vajcia, 60g jemneho tvarohu (ja som dala asi 100g - lepsie je to :o), 1 marhulovy kompotik, no a formu na pecenie na mafiny POSTUP PRÍPRAVY Listk. cesto rozvalkame na pomucenej doske do tvaru obdlznika, pokrajame na rovnako velke stvorce. Ja som mala listkove z dvoch dielov, tak mi pekne vysli z kazdeho po 6 stvorcekov. Stvorcami cesta vyplnime otvory vo forme na mafinky. Plnka: z mlieka, kryst. cukru a vanilk. pudingu uvarime puding, ktory nechame za obcas. miesania vychladnut. Tvaroh vymiesame s vajickami (najlepsie mixerom) a vanilk. cukrom, pridame do vychladnuteho pudingu. Puding navrstvime na cesto a dame predpiect do vyhriatej rury asi na 170 stupnov, 15min. Fromu z rury vyberieme a do kazdeho kosicka do stredu na puding dame rozpolenu marhulu. Dame naspat dopiect. Zapecene kosicky posypeme prask. cukrom a papakame. Su naozaj chutnucke, dobru chut! OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 15 návštěvníkov) Silvia J. (Silvia104) ID 16825 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (18) posledné: 16.6.2009, 13:39 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Pirohy aké ste ešte nejedliPOTREBNÉ PRÍSADY 500g hrubej múky, 2 vajíčka, 200ml vody, soľ................ Plnky: tvarohová- 450g tvarohu, 2 žltky dobre premiešať a rozdeliť na dve časti, do jednej )sladkej) pridáme 1PL práškového cukru a 1 vanilkový cukor, do druhej (slanej) pridáme soľ a 1PL kôpru........ Maková- asi 100-150g pomletého maku, 1PL práškového cukru, 1 vanilk. cukor zaliať trochou teplého mlieka, alebo vody................ Slivková- slivkový lekvár.............Na pomastenie maslo -popražiť.............Na posýpku- na 1PL masla popražiť strúhanku POSTUP PRÍPRAVY U nás doma sme jedávali pirohy len na sladko, ale poznala som aj bryndzové a iné, ale kominácia slivkového lekváru a tvarohu s kôprom ma dosť prekvapila a kým som neochutnala neverila som , že to môže byť jedlé. ľudkovia a je to nebezpečne bohovské ja sa ich neviem dojesť a keby som si mala vyberať medzi sladkými a týmito, jednoznačne zvíťazia tvarohovokôprovoslivkové. V mojom postupe som robila aj sladké pre deti. Preto je dobré ak si pripravíte 4 misky do ktorých si dáte pirohy s každou plnkou zvlášť. Tak poďme nato. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 71 návštěvníkov) Eva T. (Evulqa) ID 33802 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (63) posledné: 24.3.2013, 23:54 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
velkonočny veniecPOTREBNÉ PRÍSADY 40 g droždia., ¼ l mlieka., 75 g cukru., 600 g polohrubej múky., 150 g roztopenej Hery., vajce., žĺtok., 4 – 6 zafarbených vajec., 30 g kryštálového cukru., 20 g mandlí nakrájaných na plátky POSTUP PRÍPRAVY Droždie a vlažné mlieko zmiešame s trochou cukru a necháme nakysnúť. Múku, zvyšok cukru, Heru a vajce dáme do misy, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto. Vykysnuté cesto rozdelíme na 3 diely a upletieme z nich vrkoč, ktorý stočíme do venca. Položíme na plech vymastený Herou a vtlačíme zafarbené surové vajcia. Necháme ešte krátko nakysnúť a pečieme v predhriatej rúre asi 20 minút. (elektrická rúra 200 stupňov C – 225 stupňov C, plyn stupeň 3 – 4 ). potom veniec potrieme žĺtkom rozšľahaným s trochou mlieka, posypeme kryštálovým cukrom a mandľami pečieme ešte 10 minút. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | františek r. (trisestri) ID 30284 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (1) posledné: 8.3.2008, 13:38 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Nasla som zele (zelatinu), z ktoreho sa to podariPOTREBNÉ PRÍSADY Recept najdete u Mata74.... ja som si len pozicala foto, aby som vam mohla ukazat foto zele, s ktorym sa to podari..... POSTUP PRÍPRAVY treba ist na nakup do TESCA OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Magdalena L. (meggienka) ID 798 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (21) posledné: 31.5.2008, 20:23 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
Tvarohové guľky vo vínovo-čučoriedkovej omáčkePOTREBNÉ PRÍSADY cca 250g tvarohu, 1-2 vajcia, hrsť hrozienok, 2 biele rožky, vanilkový cukor, cca 100ml smotany sladkej, OMÁČKA: cca 250 ml červeného vína, čučoriedky, cukor, POSTUP PRÍPRAVY dnes tento receptik varili v TV JOJ.. tak pre inspiraciu.. mna urcite zaujal.. ;) rožky si rozkrojili pozdlzne na 4 casti a pokrajali na kocky. pridali tvaroh, vajicka, hrozienka, vanilk cukor a smotany podla oka, tak aby vznikla hnota, treba jemne s nou pracovat. vytvarovali gulky a dali varit do osolenej vody na miernom plameni na 7 min. omacku si urobili takto: vino dali varit na panvicu, nech chvilu povrie, cca 5-10 min, potom pridali cukor, aby bolo sladke a čučoriedky, trošku zahustili maizenou, nechali prevriet a odstavili. guľky podávali s čučoriedkovou omáčkou. ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník) jana j. (Janushinka) ID 30839 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (0) | PRIDAŤ KOMENTÁR |
SLADKÉ JEDLÁ |
kakaovo-tvarohový koláčPOTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 šálky polohrubej múky, 1 šálka práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 1 šálka oleja, 1 šálka mlieka, 1 prášok do pečiva, 2 vajcia a 2PL kakaaPlnka: 2 tvarohy spolu 500g, ( najlepší je jemný, hrudkovitý tvaroch), 2 vajcia, 1 Zlatý klas, 1vanilínový cukor, 2 PL prášk. cukru ( kopcom), mlieko podľa potreby - toľko mlieka, aby plnka bola redšia. POSTUP PRÍPRAVY Všetky suroviny na cesto riadne zmiešame spolu okrem kakaa. do pripraveného plechu vylejeme štvrtinu cesta a do ostatného primiešame 2PL kakaa a potom vylejeme na plech. Koláč vyzerá krajšie, ak sa Vám nechce zmiešajte kakao do celeho cesta a hotovo. Na cesto lyžicou spúšťame pripravenú plnku, ktorú sme si zmiešali z už spomenutých surovín. Plnku miešame , nemixujeme. Koláč krájame, až keď vychladne. Dobrú chuť. OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ULOŽIŤ RECEPT | VYTISKNÚŤ RECEPT | (recept si oblúbilo 49 návštěvníkov) Andrea N. (ruzicka) ID 17646 | ďalšie recepty KOMENTÁRE (33) posledné: 2.2.2019, 21:25 | PRIDAŤ KOMENTÁR |
Celkom: 1.167 (zobrazuje sa 1021-1030) | << predošlé 1,.,98, 99, 100, 101, 102, 103, 104, 105, 106, 107, 108,.,117 ďalšie >> |