. .. .. .. .. .. .
. .

Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný! - RECEPT 9969

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0

DOMÁCE PEKÁRNE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!


[ recept č. 9969 zo dňa  ]


Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný!


POTREBNÉ PRÍSADY

Prísady: -400 ml vody - 1 lyžička slnečnicového oleja - 2 lyžičky soli - 1,5 lyžičky cukru - 2 lyžičky sušeného mlieka - 240 g pšeničnej chlebovej múky (T650) - 460 g ražnej celozrnnej múky - 21 gramov čerstvého droždia alebo 2 lyžičky sušeného - kto chce, môže pridať slnečnicu, ľan, sezam...

POSTUP PRÍPRAVY

Prísady dáme do domácej pekárne v poradí: voda, olej, cukor, droždie, sušené mlieko, pšeničná chlebová múka, ražná celozrnná múka a nakoniec soľ.
Pečieme na programe pre celozrnný chlieb, 1000 gramový.
Do chleba som pridala aj slnečnicu, ľan a sezam a chlebík bol naozaj chutný! Mám ho aj na reze, len nie je príliš podarený, krájala som za horúca, lebo som naňho mala neskutočnú chuť :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Chlebík na reze :) Mňam!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Kokosová roláda | Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný! | Jednoducho famózny MEDOVO-ORECHOVÝ koláčik!!! >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Majka B. (Maayaa) ID 317173 (26.10.2015, 14:47)
ahojte, ja by som sa chcela spytat ako dosiahnete to, aby ten chlebik bol tak rovnomerny? Ked ho robim podla receptu, ze len pridam ingrediencie a pekarnicka aj hnetie, kysne, pecie, tak moj bol taky skaredy. Na jednej strane bola kopa cesta a na druhej skoro ziadne. Vy ho aj upavujete pred pecenim?
ODPOVEDAŤ
Marta H. (marta 52) ID 233767 (4.7.2012, 15:26)
Tak ten sa podaril! Mnam. Susene mlieko som nedavala, lebo nemam, a - nemam ani pekarnicku. Ale nevadi. Takze ako tiez nemate pekarnicku, tak si spravte kvasok - voda, drozdie, cukor, za lyzicu muky. Potom vymiesajte cesto, inac je poriadne tuhe, ale to si nevsimajte. Zakryte utierkou a nechajte kysnut asi hod. Potom prehnietit a vytvarovat bochnik, nechat este pokysnut, kym sa rura vyhreje, narezat a potiret vodou a sup do vyhriatej rury - 240 stupnov. Po 15 minutach stisit na 180 a piect asi 3/4 hod. Pocas pecenia som ho raz vytiahla a este natrela vodou. Plech som vymastila a posypala mukou, ale neviem, ci je to potrebne. Mozno ani nie. A cesto sa nerozteka, takze mozte pouzit plochy plech. Nemusi byt vo forme. Dobru chut!
ODPOVEDAŤ
Mária K. (masenka) ID 166, mimibazar.sk/masenka (23.9.2009, 12:05)
Dnes som ho upeikla,je fantasticky,pridala som dve velke lyzicke kyslej smotany, lanove semiacka,ovsenne vlocky a chlebove korenie. Mnaaaam (Y)Pridavam medzi oblubene chlebiky (Y)
ODPOVEDAŤ
Marta H. (marta 52) ID 233767 (4.7.2012, 15:27)
Co je to chlebove korenie? Co v nom je?
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 20:55)
Tak som rada, ze ma aj fanusikov, my ho mame radi a dakujem za inspiraciu, s kyslou smotanou vyskysam (L)
ODPOVEDAŤ
j t. (dzordzo) ID 86189 (9.3.2009, 17:19)
Je fantastický Badymu a Kodymu veľmi chutil , piekol som ho už druhý krát a zostal z neho jeden žganec , ale ak Vám taký chutí, proti gustu žiadny dišputát.
ODPOVEDAŤ
Katka K. (katka13122) ID 6222, mimibazar.sk/katka13122 (18.1.2009, 14:59)
ako mam upravit recept ked tam chcem dat normalne mlieko nie susene??maly ma alerg.na mlieko
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (2.2.2012, 14:25)
...našla som v knižke s receptami na chlieb v domácej pekárničke:
AK sušené mlieko nahradíme čerstvým, musíme upraviť pomer vody tak, aby spolu neprekočili predpokladané množstvo tekutiny v recepte.
ODPOVEDAŤ
Zuzana K. (Siu) ID 8856 (2.2.2012, 14:22)
to by zaujímalo aj mňa! :-$
ODPOVEDAŤ
Marcela T. (marcela) ID 5 (7.1.2009, 20:26)
Asi ma porazíííííííííííí 8o| 8o| 8o|Mám ho práve v DP a nejako mi nenakysol, išla som presne podľa receptu. Už dostanem asi infarkt z tých chlebov 8-|, keby som nemala pekáreň za 4 litre, tak už letí von oknom! (6)
ODPOVEDAŤ
Olga F. (honda) ID 29673 (8.1.2009, 18:56)
Odporúčam úpiecť tento-určite sa podarí: 4 dl vody,600 g múka-miešam hladkú,vyrážkovú a grahamovú-tak na tretiny,2 lyžičky soľ,1 lyžica ocot,2 lyžice olej,2 lyžičky sušené droždie,2 uvarené popučené zemiaky,-rasca celá,mletá,semiačka-všetko podľa toho ako máte radi. Ja dávam program Klasik na 3,30 hod-korka tmavá. Je výborný. Skúste a dajte vedieť.
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (8.1.2009, 18:27)
To ma veľmi mrzí :'( Tiež som narazila na recepty, ktoré sa mi nepodarili, je to hrozné, raz to víde, občas nie...môže tam byť veľa príčin, zlé kvasnice a podobne...
ODPOVEDAŤ
Marcela T. (marcela) ID 5 (7.1.2009, 21:05)
Takže už som ho vytiahla, chvalabohu je prepečený a chuťovo je super. Len je taký nenadýchaný, taký trošku ubitý. Neviem, nepomohlo by viac kvasníc? Čo poviete? *-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.1.2009, 16:10)
Ahojky, práve som dala prísady do pekárničky, no cesto sa mi zdá mooooc husté.... Má to tak bbyť?
Mirka *-)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 20:04)
Je to v poriadku, chleby z celozrnnýh múk sú celkovo hutnejšie a ťažšie, pokiaľ ste dodržali postup tak je to určite v poriadku :-)
ODPOVEDAŤ
Miruška B. (miruška) ID 1104, mimibazar.sk/minik (2.1.2009, 20:37)
áno (Y) (Y) (Y), chlebík je už na svete, a je božský, veľmi nám chutil a to sme doň zabudli pridať sušené mlieko.... 8o|, no chvalaboho dopadol fantasticky a polovica už je fuč (hotdog) (hotdog) (hotdog), ODPORÚČAM všetkým čo milujú DOMÁCU PEKÁREň (child1) (child1) (child1) :)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:27)
Tak to som neskutočne rada, že chutil rovnako ako nám doma! (flower) A aspoň ste odskúšali, že to ide aj bez sušeného mlieka ;-) Tak teda dobrú chuť!!! (L)
ODPOVEDAŤ
Mirka D. (mirkadanyi) ID 105765 (11.6.2012, 9:51)
chcela by som sa spýtať kde kupujete tú múku pšeničnú chlebová aj tú ražnú?
ODPOVEDAŤ
Marta Ľ. (modrooka172) ID 219079 (11.6.2012, 12:21)
Ahoj Mirka...múky , ako je pšenično ražná, ražná, grahamová, špaldová kúpiš v Kauflande a podľa mňa aj za primeranú cenu :-) :-) :-), nájdeš ich aj v Tescu :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Maja I. (maya86) ID 29246 (2.1.2009, 16:35)
ahoj, síce som tento chlebík nepiekla, ale aj keď pečiem iný, vždy je cesto husté
ODPOVEDAŤ
Ivka V. (iviatko) ID 262, mimibazar.sk/iviatko (2.1.2009, 22:38)
ja mam skor redsie cesto, skusala som aj z raznej muky, ale nechutil nam, tak ju pridavam tak 400g hladkej a 100/150g raznej, je uzasny (Y)
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:49)
Áno, môže sa to všeliako kombinovať, podľa chuti :)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu