
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov) Vianočka[ recept č. 9746 zo dňa 24.12.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 250 ml vlažného mlieka, 100g cukru, 1 vanilkový cukor, 125g rozpusteného masla, 2 vajcia, štipka soli, 250g hladkej múky, 400g polohrubej múky, 1,5 lyžičky sušeného droždia, 100g hrozienok, mandle, vajce a maslo na potretie POSTUP PRÍPRAVY Keďže ide o recept do domácej pekárne, postup nie je zložitý, všetko postupne dať do pekárne a zapnúť na program cesto, ten môj trvá 1 h 50 min. Cesto vyberiem krásne nakysnuté a rozdelím na polovicu (ak nerozdelím, vyjde jedna obria vianočka ako na hlavnej foto). Potom upletiem z 9 častí vianočku (obrázkový postup som pridala z internetu, moje fotky neboli tak pekné a priamo adresu mi sem nejde vložiť). Potriem vajíčkom a posypem mandľami. Dôležité je, že až po upletení zapnem rúru a ešte kým sa rúra vyhreje na 160 stupňov vianočka kysne. Hoci to znie divne, pečiem ju na 160 stupňov 1 a pol hodiny, prvú pol hodinu rúru neotváram aby nesplaskla. Po pol hodine ju vyberiem a prikryjem alobalom. Potom zase mierne dopekám. Keď sa pečie takto pomaly tak je krásne nakysnutá a nie je vysušená. Keď ju vyberiem von, ešte ju potriem rozpusteným maslom. Vyskúšajte, je výborná a hlavne nebolia ruky z miesenia cesta :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Martina V. (BiancaPa) ID 107766 (29.1.2012, 13:00) |
Zuzka dakujem za receptik, nijaku inu uz ani nebudem robit! Cesto super nebolo treba pouzit ani muku na dosku, krasne sa s nim pracovalo. Krasne narastie a chut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (23.12.2009, 17:37) |
Zuzka, ďakujem za recept, vianočka je skvelá ... tu je moja: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=21592 Namiesto sušeného droždia som dala 32 g čerstvých kvasníc a plietla z 9 pásikov | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Martina P. (rikinka) ID 16490 (20.9.2009, 11:26) |
Ahoj Zuzka. Robila som včera tvoju vianočku. Cesto mi prekrásne nakyslo v DP, aj vianočku sa mi podarilo zapliecť, čo som si myslela, že sa s ňou budem trápiť, lebo som nemala pri sebe laptop, ale upiekla sa mi takáá "chudobná" ![]() ![]() A ešte jedna otázočka - ako a kde ju mám skladovať, ak ju budem piecť večer alebo ako včera - v noci - na ráno - aby ráno nebola taká tuhá ale aj vrch mäkkučký? Inak vianočka ![]() ![]() ![]() Ďakujem pekne ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58, mimibazar.sk/premamu (31.10.2009, 11:07) |
Mati, vianočku po upletení treba rozhodne nechať nakysnúť. Tým že ju pletieš tak trochu spľaskne, potrebuje čas aby sa nafúkla. Skladovanie kým je ešte horúca vytiahnutá z rúry odporúčam aspoň do čistej utierky ale ak ti chutí viac mäkká kôrka ako chrumkavá tak ju hneď ešte horúcu potri roztopeným maslom. Maslo sa vsiakne. Ja mám vianočku radšej na vrchu chrumkavú ale maslom takto potieram pečené buchty. Recept som už dávala dávno, tak prepáč že odpisujem neskoro, ak je recept starší je lepšie ak pošleš správu cez odkaz. Dúfam že tá ďalšia sa ti už vydarí, do Vianoc máš ešte čas trénovať ![]() Zuzana |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Iveta P. (narcis26) ID 42855, mimibazar.sk/narcis26 (7.4.2009, 13:24) |
Zuzka vianočka je ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Zuzana Šimkovičová (premamu) ID 58, mimibazar.sk/premamu (7.4.2009, 23:12) |
Ivetka, som rada že chutila, tiež sa ju chystám cez víkend robiť. Už to vidím, ako sa zase po nej len tak zapráši ![]() Vidím podľa foto že sa ti fakt podarila, s čerstvým som ešte neskúšala, vyskúšam. ![]() Prajem krásnu Veľkú noc. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
tina v. (vimar77) ID 56198 (25.1.2009, 20:13) |
Dakujem za recept, vcera som ich robila, boli JEDNODUCHO BOZSKE::: ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Akurat som ich plietla podla toho navodu, co je na www.domacipekarny.dama.cz, robila som ich z 6 pramenov kazdu a tiez som zapekala prvych 5 min. pri 240 st a potom asi 40 min. pri 170 st. Boli trosku tmave, nabuduce dam skor alobal... Najlepsie kompliment mi spravila dcera, ze taku skvelu este nikdy nejedla, dala si na ranajky a aj na veceru.... S maslom, mňam. ![]() ![]() ![]() Tu je moj vytvor (uplne prve vianocky) http://4.bp.blogspot.com/_TbMetxjii2Q/SXyBZOEVOmI/AAAAAAAAAYw/LtzuMQsPScQ/s1600-h/P1010054.JPG |
ODPOVEDAŤnahlásiť |