. .. .. .. .. .. .
. .

Juhoslovanská krémeška - RECEPT 9555

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 45774 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Juhoslovanská krémeška


[ recept č. 9555 zo dňa  ]


Juhoslovanská krémeška


POTREBNÉ PRÍSADY

a tento poznáte? mnam, hned by som si dala... 1 listkové cesto /mrazené či chladené či doma pripravené/ Piškotové cesto: 5 vajec, 15 dk kryšt. cukru, 8 dk orechov, 4 PL PH múky, 1/2 PDP Plnka: 6 dl mlieka, 2 ks Zlatý klas, 15 dk kryšt. cukru, 25 dk Helia, 5 dk prášk. cukru, 1 vanilka, rumová aróma /rum, um/

POSTUP PRÍPRAVY

Listkove cesto prekrojíme na poly, vyvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu len opláchnutom vodou a cesto popicháme vidličkou.
Piškótové cesto. ŽLtka vymiešame s cukrom dopenista, pridáme orechy, múky s PDP a sneh z bielkov. takto je to v recepte, ja vymiešam rovno celé vajíčka. Upečieme.
Plnka: Uvaríme puding. Maslo chvíľu miešame s prášk. cukrom, pridáme vlažný puding a znovu vymiešame do peny.

Na 1 plát lístkového cesta dáme polku plnky, prikryjeme orechovým plátom, dáme zvyšok plnky a prikryjeme 2. lístkovým plátom. Povrch posypeme práškovým cukrom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti, každé vyvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý sme dobre pofrkali vodou, uložíme na jeho opak, popicháme vidličkou a upečieme do svetlozlata. Najprv na vyššej teplote, potom znížime.
Oba pláty upečené. Potom upečieme orechovú piškótu.
Pripravíme si krém z uvedených surovín. Teraz ideme skladať. Na plech dáme jeden plát z lístkového cesta. potrieme polovicou plnky.
Položíme orechový plát.
Na orechový plát natrieme druhú časť plnky.
a prikryjeme druhým lístkovým plátom. Záber z prierezu.
posypeme práškovým cukrom. Krémeška je výborná! Vyskúšajte!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Krehké hviezdičky - ODPORÚČAM | Juhoslovanská krémeška | Jablkový koláč s čokoládovou plnkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2015, 20:25)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Zuzana G. (173) ID 69808 (16.2.2009, 23:59)
tento poznám, vždy má u nás úspech (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (18.2.2009, 17:40)
však? aj u nás :) mnam, či je dobrý! :-p
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989 (1.2.2009, 14:14)
Juhoslovanský krémeš poznám, tak som sa rozhodla dnes trochu improvizovať, dopadlo to dobre - takže čo som zmenila: miesto orechov som dala mleté mandle, miesto zlatého klasu karamelový puding - ale len 1 balenie, a pod vrchné cesto som ešte natrela ušľahanú šľahačku spevnenú troškou rozpustenej želatíny. Chuťovo mi to - neviem prečo - pripomína medovník, aj keď tam med vôbec nie je. Je to dobré, ak chcete, skúste si to.
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.2.2009, 9:45)
(Y) mhm, tie mandle museli dodať jedinečnú chuť. mám teraz lieskovce, skúsim aj s nimi. a výborne - nabudúce použijem karamelové pudingy... tento zákusok robievam už aspon 10 rokov, ale nespravila som žiadnu obmenu ;-) načase (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.1.2009, 10:07)
Pridala som obrázkový postup! (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu