. .. .. .. .. .. .
. .

Juhoslovanský krémeš - RECEPT 2596

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 19672 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Juhoslovanský krémeš


[ recept č. 2596 zo dňa  ]


Juhoslovanský   krémeš


POTREBNÉ PRÍSADY

1 lístkové cesto, 6 vajec, 35 dkg práškového cukru, 8 dkg mletých orechov, 1 hera, ½ prášku do pečiva, 4 poliev. lyžice polohrubej múky, ½ l mlieka, 2 zlaté klasy,

POSTUP PRÍPRAVY

Lístkové cesto: rozdelíme na 2 časti vyvaľkáme popicháme vidličkou a upečieme a necháme vychladnúť.

Orechové cesto: 5 žĺtkov vymiešame s 20 dkg cukru, pridáme mleté orechy, múku, prášok do pečiva a sneh zo 6 bielkov, upečieme a necháme vychladnúť.

Plnka: mlieko + zlatý klas + 1 žĺtok uvaríme na hustú kašu a necháme vychladnúť. Heru vymiešame s cukrom a troškou rumu( nemusí byť) a pridáme vychladnutú kašu.

Lístkové cesto potrieme ½ plnky na to dáme orechové cesto, potom 2 časť plnky a navrch druhé lístkové cesto. Pocukrujeme a krájame až na 2 deň zmäknuté.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

cukor a žĺtka
pridáme mleté orechy, múku, prášok do pečiva
upečené orechové cesto
mlieko + zlatý klas + 1 žĺtok uvaríme na hustú kašu
necháme vychladnúť
Lístkové cesto rozdelíme na 2 časti vyvaľkáme popicháme vidličkou
upečené lístkové cestá
heru vymiešame s cukrom a troškou rumua vychladnutou kašou
lístkové cesto potrieme ½ plnky na to dáme orechové cesto
potom druhú časť plnky a navrch druhé lístkové cesto a pocukrujeme
krájame až na 2 deň zmäknuté


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< GYROS | Juhoslovanský krémeš | Sviatočný koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu