končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
MÚČNIKY, POHÁRE |
Miinka K. (miinka) ID 45774 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Juhoslovanská krémeška[ recept č. 9555 zo dňa 18.12.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY a tento poznáte? mnam, hned by som si dala... 1 listkové cesto /mrazené či chladené či doma pripravené/ Piškotové cesto: 5 vajec, 15 dk kryšt. cukru, 8 dk orechov, 4 PL PH múky, 1/2 PDP Plnka: 6 dl mlieka, 2 ks Zlatý klas, 15 dk kryšt. cukru, 25 dk Helia, 5 dk prášk. cukru, 1 vanilka, rumová aróma /rum, um/ POSTUP PRÍPRAVY Listkove cesto prekrojíme na poly, vyvaľkáme a upečieme na opačnej strane plechu len opláchnutom vodou a cesto popicháme vidličkou. Piškótové cesto. ŽLtka vymiešame s cukrom dopenista, pridáme orechy, múky s PDP a sneh z bielkov. takto je to v recepte, ja vymiešam rovno celé vajíčka. Upečieme. Plnka: Uvaríme puding. Maslo chvíľu miešame s prášk. cukrom, pridáme vlažný puding a znovu vymiešame do peny. Na 1 plát lístkového cesta dáme polku plnky, prikryjeme orechovým plátom, dáme zvyšok plnky a prikryjeme 2. lístkovým plátom. Povrch posypeme práškovým cukrom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Lístkové cesto si rozdelíme na 2 časti, každé vyvaľkáme na veľkosť plechu, ktorý sme dobre pofrkali vodou, uložíme na jeho opak, popicháme vidličkou a upečieme do svetlozlata. Najprv na vyššej teplote, potom znížime. Oba pláty upečené. Potom upečieme orechovú piškótu. Pripravíme si krém z uvedených surovín. Teraz ideme skladať. Na plech dáme jeden plát z lístkového cesta. potrieme polovicou plnky. Položíme orechový plát. Na orechový plát natrieme druhú časť plnky. a prikryjeme druhým lístkovým plátom. Záber z prierezu. posypeme práškovým cukrom. Krémeška je výborná! Vyskúšajte! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Soňa T. (rexo) ID 108927 (5.9.2015, 20:25) |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana G. (173) ID 69808 (16.2.2009, 23:59) | |
tento poznám, vždy má u nás úspech | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (18.2.2009, 17:40) | ||
však? aj u nás mnam, či je dobrý! | ||
ODPOVEDAŤ |
Anna J. (Aldo) ID 47989 (1.2.2009, 14:14) | |
Juhoslovanský krémeš poznám, tak som sa rozhodla dnes trochu improvizovať, dopadlo to dobre - takže čo som zmenila: miesto orechov som dala mleté mandle, miesto zlatého klasu karamelový puding - ale len 1 balenie, a pod vrchné cesto som ešte natrela ušľahanú šľahačku spevnenú troškou rozpustenej želatíny. Chuťovo mi to - neviem prečo - pripomína medovník, aj keď tam med vôbec nie je. Je to dobré, ak chcete, skúste si to. | |
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (3.2.2009, 9:45) | ||
mhm, tie mandle museli dodať jedinečnú chuť. mám teraz lieskovce, skúsim aj s nimi. a výborne - nabudúce použijem karamelové pudingy... tento zákusok robievam už aspon 10 rokov, ale nespravila som žiadnu obmenu načase | ||
ODPOVEDAŤ |
Miinka K. (miinka) ID 45774, mimibazar.sk/miinka (19.1.2009, 10:07) | |
Pridala som obrázkový postup! | |
ODPOVEDAŤ |