. .. .. .. .. .. .
. .

Írsky chlieb - RECEPT 8924

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 50613 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)


Írsky chlieb


[ recept č. 8924 zo dňa  ]
PRO INSPIRACI


Írsky chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

3 šálky celozrnnnej múky, 2-3 PL cukru, 1 ČL sódy bikarb., 1ČL pr. do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1 šálka kefíru, 1 vajce...trochu roztopeného masla na potretie, ovesné vločky alebo sezam na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

Z hore uvedených surovín si vypracujeme cesto. Ja vätšinou robievam bochníčky alebo bagetky, ale možte kľudne aj chlebík, ale menšie kusky pečiva u nas viac chutia :-) Takže v tomto pripade z cesta vytvarujeme okrúhle bochníčky, ktoré postláčame, aby boli ploskejšie, pretože sa počas pečenia dosť zdvyhnú a napuchnú. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Cez celý bochníček urobíme ostrým nožom "X" a potrieme roztopeným maslom zmiešaným s trochou kefiru. Nachoniec bochníčky posypeme ovesnými vločkami alebo sezamom, prípadne semienkami. Pečieme pri teplote 160C približne 25 min, do hneda..Ak by ste piekli chlebík, tak ten sa potom pečie dlhšie, aby sa dobre prepiekol..
<< Čína s rezancami z balíčkov čínskych plievok | Írsky chlieb | Kakaovo-jablkový koláč >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Erika D. (cucika) ID 118175 (5.5.2012, 9:09)
(destnik)
ODPOVEDAŤ
Elena B. (eli77) ID 32714 (8.2.2010, 22:03)
Vyzera to zaujimavo...som zatazena na domaci chlebik...a nejde tam drozdie?
ODPOVEDAŤ
Jana P. (Jana164) ID 50613, mimibazar.sk/jana164 (11.12.2009, 14:53)
Som rada, že Vam chlebík chutí, ja ked som bola v UK, som si ho robievala často, ale tuším si ho znovu upečiem. Sem-tam som z cesta vytvárala buď menšie bagetky alebo dalamánky.
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 16:53)
:-) šálka = 250 ml? :-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:01)
kludne daj taku salku,ide o pomer surovin (L) a este poradim,ked nezozenies kefir,pouzi kludne acidof.mlieko.teda,aspon v tom mojom recepte ho pouzivam (hello)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:06)
A neviete či by sa to dalo aj v pekárničke, sestra má pekárničku vysúšali by sme aj tam? ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:06)
tak to si nedovolim tipnut,pekaren nemam
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:19)
Veď ani ja .... takže skúsim klasiku :-) moju rúru |:o)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:21)
tak nech sa vydari (L)
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (21.11.2009, 20:33)
Tak sa vydaril :-) Veľmi sa teším .... zajtra určite vyskúšam aj Vašu sladkú variantu ;-)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.11.2009, 20:41)
jej,to som rada. ako to chuti na slano? je to ako klasicky chlebik? tiez niekedy vyskusam.
a dufam,ze bude chutit aj moja sladka verzia (L)
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 16:56)
ja obcas robievam podobny,ale sladky http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=10657&user=61360
ODPOVEDAŤ
Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:00)
Jaj ďakujem za rýchlu odpoveď ... ja nemôžem vasnice tak hľadám náhradu :-) veľmi sa teším idem si kúpiť kefír a ešte dnes dúfam vyskúšam ... a to maslo roztopiť do cesta ? či vymiešať s tuhým maslom?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:03)
radsej si ho daj do mikrovlnky roztopit a nechaj vychladnut. ja roztapam,lepsie sa to potom vymiesa (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu