Jana P. (Jana164) ID 50613 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 8 návštěvníkov)
Írsky chlieb
[ recept č. 8924 zo dňa 24.11.2008 ] PRO INSPIRACI
POTREBNÉ PRÍSADY
3 šálky celozrnnnej múky, 2-3 PL cukru, 1 ČL sódy bikarb., 1ČL pr. do pečiva, 1/2 ČL soli, 1/2 šálky masla, 1 šálka kefíru, 1 vajce...trochu roztopeného masla na potretie, ovesné vločky alebo sezam na posypanie
POSTUP PRÍPRAVY
Z hore uvedených surovín si vypracujeme cesto. Ja vätšinou robievam bochníčky alebo bagetky, ale možte kľudne aj chlebík, ale menšie kusky pečiva u nas viac chutia :-) Takže v tomto pripade z cesta vytvarujeme okrúhle bochníčky, ktoré postláčame, aby boli ploskejšie, pretože sa počas pečenia dosť zdvyhnú a napuchnú. Uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Cez celý bochníček urobíme ostrým nožom "X" a potrieme roztopeným maslom zmiešaným s trochou kefiru. Nachoniec bochníčky posypeme ovesnými vločkami alebo sezamom, prípadne semienkami. Pečieme pri teplote 160C približne 25 min, do hneda..Ak by ste piekli chlebík, tak ten sa potom pečie dlhšie, aby sa dobre prepiekol.. |
 | Elena B. (eli77) ID 32714 (8.2.2010, 22:03) |
Vyzera to zaujimavo...som zatazena na domaci chlebik...a nejde tam drozdie? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana P. (Jana164) ID 50613, mimibazar.sk/jana164 (11.12.2009, 14:53) |
Som rada, že Vam chlebík chutí, ja ked som bola v UK, som si ho robievala často, ale tuším si ho znovu upečiem. Sem-tam som z cesta vytvárala buď menšie bagetky alebo dalamánky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 16:53) |
šálka = 250 ml?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:01) |
kludne daj taku salku,ide o pomer surovin a este poradim,ked nezozenies kefir,pouzi kludne acidof.mlieko.teda,aspon v tom mojom recepte ho pouzivam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:06) |
A neviete či by sa to dalo aj v pekárničke, sestra má pekárničku vysúšali by sme aj tam?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:06) |
tak to si nedovolim tipnut,pekaren nemam |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | |  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:19) |
Veď ani ja .... takže skúsim klasiku moju rúru  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:21) |
tak nech sa vydari  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | |  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (21.11.2009, 20:33) |
Tak sa vydaril Veľmi sa teším .... zajtra určite vyskúšam aj Vašu sladkú variantu  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| | | | | |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (21.11.2009, 20:41) |
jej,to som rada. ako to chuti na slano? je to ako klasicky chlebik? tiez niekedy vyskusam. a dufam,ze bude chutit aj moja sladka verzia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
|  |  | Gabriela T. (nogate) ID 22107 (20.11.2009, 17:00) |
Jaj ďakujem za rýchlu odpoveď ... ja nemôžem vasnice tak hľadám náhradu veľmi sa teším idem si kúpiť kefír a ešte dnes dúfam vyskúšam ... a to maslo roztopiť do cesta ? či vymiešať s tuhým maslom? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
| |  |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (20.11.2009, 17:03) |
radsej si ho daj do mikrovlnky roztopit a nechaj vychladnut. ja roztapam,lepsie sa to potom vymiesa  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |