Lucia P. (lupali) ID 9166 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)
Obrala som uvarene kuracie mäso z polievky a co dalej?
[ recept č. 8915 zo dňa 24.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
obrate kuracie masko z nedelnej polievky, ?,?,?
POSTUP PRÍPRAVY
Maminky, budem rada akymkolvek receptom ako zuzitkovat uvarene kuracie masko.... okrem potahovanej torty:)) dakujem |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |
 | Slávka S. (Slavka30) ID 58907, mimibazar.sk/slavka30 (21.2.2009, 23:02) |
Lucka mi robíme z obratého mäska fašírky alebo nátierku. Na fašírky : mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku, nadrobno nakrájanú cibuľku opražíme na oleji a pridáme k mäsu spolu s koreninami podľa chuti (vegeta, soľ, mleté korenie, majoránka...), priklepneme žĺtka z 2-3 vajíčok a na zjednotenie hmoty dosypeme strúhanku. Z bielok si spravíš sneh a na koniec ho vmiešaš do hmoty - aby boli fašírky nadýchanejšie. Potom si z nich tvaruješ fašírky a vypražíš na oleji. Ja osobne radšej robievam "light verziu", kedy ich nevyprážam, ale pečiem v rúre. Alebo celú hmotu natlačím do formy na srnčí chrbát vysypanej strúhankou a dám tiež upiecť do rúry. U nás sa varí kurací vývar každú sobotu, takže mäsa máme veľa, a preto ho vždy po vykostení a vychladnutí pomelieme a odkladáme do mrazáku. Z nazbieraného potom robievame kopu týchto fašírok. A nátierku robíme tak, že na troške oleja popražím cibuľku, pridám mäsko a ochutím sójovou omáčkou. Odstavím, nechám trochu vychladnúť a ponorným mixérom vymiešam s margarínom a trochou horčice. Preložím do nádobky a dám do chladničky. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína Š. (linnetka) ID 21660 (5.1.2009, 20:41) |
my robime zo zvysneho kuracieho maska z polievky kuraci salat. Majoneza, kukurica, kur. masko, nakrajany pomaranc. Osolit, okorenit, chuti vynikajuco. Toto je recept na tzv. Hydinovy koktail a do original ide aj prevareny zeler, ale ten tam mojmu muzikovi vobec nechutil. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Erika H. (elala) ID 15484, mimibazar.sk/elala (4.12.2008, 11:28) |
Lucka, u nás ho chlapi oberajú rovno do úst a ak sa mi ho podarí zachrániť, tak robím rizoto alebo zapekám so zemiakmi a smotanou. Dobrú chuť. Erika |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Silvia K. (ikuska) ID 11338, mimibazar.sk/ikuska (28.11.2008, 21:15) |
Ja robievam nátierku, studený cestovinový šalát alebo zeleninové lievance do ktorých pridám toto mäsko  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana O. (lancome26) ID 62506 (28.11.2008, 20:07) |
Noooo, ja ke´d oberiem mäsko tak na oleji popražimcibuľku, dám kečup, horčicu a hodim ho tam a opražim. Jeme to s chlebíkom, alebo urobíme taku plnku na východe hovoríme že "polnina", zemiakovú kašu a čisté obraté mäsko a ešte kyslá uhorka - mňam mňam  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Lucia F. (Lucka7) ID 22900 (28.11.2008, 19:27) |
U nás robíme často slepačí vývar a tak sa uvarené mäsko vždy nejak pripraví Najčastejšie ho robíme na spôsob číny. To znamená, že na oleji opražíme mäso, polejem sójovou omáčkou, pridáme mix zeleninky. Väčšinou je to Wok čínska zmes, posolíme bylinkovou soľou, trošku podusíme a podávame buď s čínskymi rezancami alebo tarhoňou Uvarené mäso sme už aj klasicky zapekali so syrom. Veľa šťastia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Jana C. (Naja) ID 3566, mimibazar.sk/najaa (25.11.2008, 6:30) |
U nás sa z toho navarí rizoto  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Zuzana Š. (suzihu) ID 57991, mimibazar.sk/suzihu (24.11.2008, 22:27) |
Tak toto je specialitka nasho ocina.....masko hodi na orestovanu cibulku, prida mletu cervenu papriku..ked sa to vsetko spolu posmazi hodi to na hrianku alebo najlepsi je sendvic opeceny na panvici |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (25.11.2008, 8:37) |
tak toto robi aj moj muzicek. je to fajnove,no.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Alexandra O. (Alexa11) ID 4164, mimibazar.sk/alexa11 (24.11.2008, 21:12) |
obraté mäsko hodiť a panvicu s olivovým olejom, s ľubovolnými koreninami, sojová omáčka,...fantázii sa medze nekladú a potom buď pridať do zeleninového šalátu (reďkovka, kaleráb, paprika, uhorka, olivový olej, bazalka) alebo len tak s hriankou zlupnúť.  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Svetlana S. (bibula) ID 5994 (24.11.2008, 20:50) |
rizoto,moja dcera sa idem za tym po.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | lenka t. (plienočka) ID 13045, mimibazar.sk/plienocka (24.11.2008, 18:38) |
ja čo som mala vždy najradšej - obraté mäso z polievky, posolené, k tomu varené zemiaky - pretlačené a rajčinová omáčka.....  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 20:29) |
tak toto milujem aj ja a aj moj synator, len ta omacka musi byt sladsia,vyskusam nabuduce, vdaka lenka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (24.11.2008, 18:31) |
lucka, ja robievam nieco na sposob tychto kuracich lievancov http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=3023&user=633 , ale pridavam tam aj nadrobno posekanu cibulu, pripadne aj zvysnu uvarenu zeleninu z polievky tiez nadrobnucko posekanu, alebo mrazenu kukuricku  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 20:32) |
waw, clovek by neveril, kolko super receptikov sa da vymysliet ..urcite vyskusam, vdaka Julka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Zuzana D. (avanka) ID 14337 (24.11.2008, 14:31) |
Luci, aj ja robievam rizoto...maso opeciem na olivovom oleji do chrumkava, pridam zeleninu podla chuti, vsetko musi byt chrumkave, uvarim zvlast ryzu a nakoniec vsetko zmiesam a dochutim....na tanieri sypem postruhanym syrom, manzel si to polieva kecupom a hotovo Jednoduchy, rychly a hlavne dobry obed je na svete  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 20:27) |
ahoj avanka , vdaka , lebo uz mi dochadza fantazia  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Anna J. (andulka2) ID 48309 (24.11.2008, 14:10) |
Cibuľku popražiť do sklenena, pridať obraté mäsko pokrájané na menšie kúsky, trochu popražiť, pridať trochu kečupu a šup s tým na špagety alebo cestoviny. Navrch strúhaný syr. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 20:30) |
no, dasli paradny napad , urcite vyskusam, u nas cestoviny letia, mnam dakujem Anka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 20:34) |
..tak toto vyzera skvele a urcite tak aj chuti ...ja som rozmyslala nad fasirkami, ale toto vyzera lepsie, velka vdaka Lucka  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Iveta D. (Ivetka_D) ID 30924 (24.11.2008, 12:44) |
Ahoj, ja varievam tiež kuraciu polievočku, tá je podľa mňa najlepšia, mäsko potom oberiem aj s ostatnou zeleninou, v hlbšej panvici si orestujem cibuľlu , pridám červenú papriku na prifarbenie a mäsko spolu s nakrájanou uvarenou zeleninkou , pokorením a asi 10 min.podusím, môžeš podliať vývarom, čo si uvarila aby to bolo šťavnatejšie. V druhom hrnci si udus ryžu a keď je ryža hotová pridaj ju k orestovanému mäsku a ešte môžeš aj trocha podliať vývarom a nechaj ale 10 min odpočívať. Bude to dobré šťavnaté rizotko. Dobrú chuť! |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Lucia P. (lupali) ID 9166, mimibazar.sk/lupali (24.11.2008, 13:01) |
waw, tak toto moze byt fajnotka, vyskusam a dam vediet Dakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Celkom: 22 (zobrazuje sa 1-20) | 1, 2 ďalšie >> |