. .. .. .. .. .. .
. .

Falošné francúzske zemiaky - RECEPT 5828

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ČO DOM DAL

ID 32431 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)


Falošné francúzske zemiaky


[ recept č. 5828 zo dňa  ]


Falošné francúzske zemiaky


POTREBNÉ PRÍSADY

Zemiaky, 5-6 kúskov párkov /obyčajných stačia 3-4,/ alebo klobása, trvanlivá saláma, 4 vajíčka, 2,5 dl smotany na šľahanie /alebo kelímok kyslej smotany, alebo mlieko/, olej, soľ, drvená rasca, mleté čierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Francúzske zemiaky pripravujem trošku jednoduchším spôsobom, očistené a nakrájané zemiaky nechám len chvíľku predvariť a obed je už potom hotový raz-dva.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Očistené zemiaky nakrájam na tenšie (asi 2 mm) kolieska, uvarím v osolenej vode do mäkka, do ktorej pridám ešte trošku drvenej, alebo pomletej rasce.
Párky prekrojím na štvrtinky a ešte na 2-3 mm kúsky a opražím na oleji do chrumkava (ak dávam klobásu, nakrájam ju na kolieska a dávam rovno do pekáča k zemiakom), vtedy vymažem pekáč olejom.
Uvarené zemiaky zlejem, prehodím na pekáč, pridám celý obsah panvice, jemne premiešam, ak treba, dosolím, jemne okorením
rozšľahám si vajíčka s kyslou smotanou, ak chcete diétnejšie, tak s mliekom, nalejem na zemiaky s párkami /môžete poliať aj troškou smotany na šľahanie - tentokrát som šľahala vajíčka rovno so smotanou na šľahanie a pridala som ešte opraženú loveckú salámu/, okorením ešte trošinku vrch.
Tak a šupneme do rúry na 200° C zapiecť, cca 15 min.
Dobrú chuť


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Bostonské slimáčiky | Falošné francúzske zemiaky | Rizoto z tarhone >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Martina Z. (Maťa149) ID 90159 (24.4.2009, 21:45)
Zbožňujem francúzske zemiaky a robím často takže mňam (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (28.4.2009, 21:52)
:-) :-) :-) (L) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia M. (sylweliee) ID 48666, mimibazar.sk/sylweliee (9.4.2009, 17:55)
..toto vyzerá tiež mňamkovo.. (Y)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (9.4.2009, 21:33)
Ďakujem Silvi, treba skúsiť :-) (velikonoce16) (velikonoce17)
ODPOVEDAŤ
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (6.7.2008, 18:41)
mali sme vcera na obed, pridala som este karfiol, bolo to vynikajuce, dakujeme
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (6.7.2008, 21:07)
Mimka, aj ja ďakujem (F) a teším sa, že chutilo (pusa)
ODPOVEDAŤ
Margita U. (duskomatko) ID 50326 (2.7.2008, 23:27)
Dobre to vyzerá dúfam že to bude chutiť mojim dvom chlapom. (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (3.7.2008, 17:08)
Gitka, ďakujem (F) Chutilo? (jidlo)
ODPOVEDAŤ
Daniela Z. (dadulienkaVK) ID 50778 (1.7.2008, 17:55)
čo je na tom falošné?????????? :^)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (upravené 6.7.2008, 21:16)
Danielka, keby som sa chcela hrdiť pravým názvom pri tejto príprave :-), asi by som si pohnevala všetkých gastroexpertov :^) Ešte ani tie vajíčka nie sú uvarené natvrdo (H). To skôr mali byť Francúzske zemiaky lenivej gazdinky. Ale ja varím rada :-) , tak preto ten názov. Moji ich majú radšej v tejto verzii (jidlo) (hello)
ODPOVEDAŤ
Mária A. (amina557) ID 56541 (24.9.2008, 14:59)
Francúzske zemiaky robím jedine takto,robila ich takto este moja mama,naučila som to aj dceru .Chutnejšie si robené týmto spôsobom.Nikdy som vajíčka nevarila a málokedy varím aj zemiaky.Jednoducho si dám surové zemiaky na vymastený pekáč,osolím,okorením ,dám vrstvu klobásiek a ďalšiu vrstvu zemiakov,ktoré tiež osolím a okorením.Napokom zalejem zmesou kyslej smotany,mlieka a vajíčok.
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (25.9.2008, 10:24)
Majka, vajíčka dávam tiež surové, predtým som dávala surové zemiaky rovno do pekáča, ale trvalo to dlho a bolo to suchšie. Takto mám zemiaky v tlakovom hrnci uvarené behom 7-ich minút a v rúre to zapekám už len chvíľku 10-15 min. A máme to raz-dva.
ODPOVEDAŤ
Martina Z. (matazero) ID 5422, mimibazar.sk/matazero (20.6.2008, 11:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) toto by som zaradila do rubriky co dom dal (L) (L) (L) ja som dnes uz naozaj nevedela co varit :-| a preto vdakaaaaaa (pusa)
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (20.6.2008, 11:44)
Martinka, ďakujem krásne (pusa), ono to v tej rubrike aj je :-) A teším sa s Tebou (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu