Helena B. (hela2) ID 37749 |
 |
Oblasť: Žarnovica |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 4.3.2008 |
Naposledy: 15.2.2016 13:47 |
Aktualizácia: 10.8.2010 7:19 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 14 návštěvníkov)
STERILIZOVANÁ ČERVENÁ KAPUSTA k pečenému mäsu /polotovar/
[ recept č. 8411 zo dňa 3.11.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5kg červenej kapusty
Nálev: 2 litre voda, 1/2 litra ocot, 120g soľ, 200g kryšt.cukor, 2dcl olej
POSTUP PRÍPRAVY
Kapustu nakrájame a zalejeme horúcim nálevom - všetky suroviny na nálev spolu rozvaríme. Občas premiešame a necháme stáť do vychladnutia. Dáme do pohárov uzatvorime a sterilizujeme cca 1/2 hodiny. Keď potrebujeme k mäsu postupujeme nasledovne: Na troche oleja orestujeme do sklovita na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme kapustu z pohára a dusíme do mäkka. Podľa chute pridáme mletú rascu, ocot, cukor - kto ako má rád. |