končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
CHUŤOVKY |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 36 návštěvníkov) Slané krekry s nátierkovými penami[ recept č. 838 zo dňa 15.1.2007 ] POTREBNÉ PRÍSADY KREKRY: 500 g hladkej múky * 250 g hery * 1 kyslá smotana * ½ prášku do pečiva * 1 vajce * soľ SYROVÁ PENA: 1 nátierkové maslo * 3 ks syrokrému * 50 g masla * toto všetko dofarbíme buď mletou červenou paprikou a kečupom, alebo horčicou ŽĹTKOVÁ PENA: 5 vajec – iba uvarené žĺtka z nich * maslo * niva * trocha majonézy * soľ * horčica POSTUP PRÍPRAVY Jednohubky na oslavy. Jedná sa o upečené slané krekry, na ktoré ozdobným vrecúškom nanesiete syrovú alebo žĺtkovú penu a ozdobíte zeleninou. Jednohubky sú výborné a pekné, až ich je škoda zjesť :-((( OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI 1. Recept je trocha náročnejší na prípravu, ale stojí za to. Jednohubky vyzerajú veľmi pekne a lákajú na zjedenie. Zo všetkých prísad na krekry urobte cesto. 2. No ako by to u nás bolo, keby Laura nepomáhala miesiť cesto. To nechávam na ňu a ja si zatiaľ švacnem jednu kávičku, tri chleby, jogurt a vybavím zopár mailíkov. 3. S cestom sa bude lepšie pracovať, ak ho zabalíte do igelitu a dáte na 1-2 hodinky do chladničky. Zatiaľ si napríklad môžete vyšľahať spomínané peny, ktoré budete zdobiť na upečené krekry. 4. Z odpočinutého cesta v chladničke vymieste plát hrubý asi 2-3 cm a vykrajujte tvary vhodné na jednohubky - napríklad tento oný :-)))) teda izé... neviem ako sa to volá :-))) 5. ... alebo vykrajujte kartičky..... (zmestia sa na ne dva druhy plniek) 6. ... alebo vejáriky. 7. Upečte, nechajte vychladnúť, poukladajte na misu - pardón, MISY! 8. Na krekry nanášame ozdobným vrecúškom nátierky. V recepte som uviedla na každú nátierku suroviny, ktoré vymiešajte do peny, najlepšie mixérom, nechajte v chladničke trocha stuhnúť, aby sa s nimi dalo lepšie pracovať a ozdobným vrecúškom ozdobujte krekry. 9. Ostáva už iba ozdobiť čerstvou zeleninou, 10. .. na niektoré naneste viac druhov nátierok... 12. Na krekry v podstate môžete použiť všetky nátierky, aké chcete, dôležité je, aby neboli hrudkové, skôr maslovo-syrové a aby sa dali nanášať ozdobným vrecúškom. 13. Ozdobené misy s krekrami som už nestíhla samotné odfotiť :-(((, tak pripájam fotku, kde ich vidno skoro na každej mise :-))))) A Saša ich akurát láduje. 14. a posledná.... sľubujem! OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.11.2009, 9:24) | |
ODPOVEDAŤ |
martina b. (martina SC) ID 273 (25.1.2007, 12:13) | |
Marelka, dufam ze toto nie je vasa bezna vecera.....inak upadam do hlbokej depresie... | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Č. (janita) ID 7581 (16.1.2007, 8:38) | |
tak toto nema chybu skvela inspirácia. Vyzera to fakt nádherne, az je skoda to zjest | |
ODPOVEDAŤ |
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (16.1.2007, 9:00) | ||
Ďakujem, Janka | ||
ODPOVEDAŤ |