. .. .. .. .. .. .
. .

Slané dalamánky s ovsennými vločkami - RECEPT 1244

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

CHUŤOVKY

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 85 návštěvníkov)


Slané dalamánky s ovsennými vločkami


[ recept č. 1244 zo dňa  ]


Slané dalamánky s ovsennými vločkami


POTREBNÉ PRÍSADY

400 g hladkej múky * 150 g ovsenných vločiek * 2 lyžičky soli * 3 dcl vlažného mlieka alebo sladkej smotany * na posypanie a potretie: trocha mlieka + hrubšia soľ, sézam alebo rasca * chlebové korenie (ak nemáte, nevadí) * KVÁSOK: kocka droždia * lyžička kryštálového cukru * štipka soli * vlažné mlieko

POSTUP PRÍPRAVY

Samozrejme, že ich nerobievam iba na sviatky, keď sa mi chce a premôžem svoju lenivosť, ktorá ma raz za čas zmohne, tak ich upečiem do mrazáku a nemusím v našej dedinke zháňať ráno o siedmej pečivo – aj tak je toto lepšieeeeee .... to sa samozrejme, chválim. No a čo!!! :-)

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Na dosku si nachystajte kvások - do vlažného mlieka rozdrvte kocku kvasníc, šupnite do neho štipku soli a lyžičku kryštálového cukru.
2. Áno, Laurinka kvások poriadne premieša a nechá ho potom na príkaz prísnej mamičky na pokoji.
3. Odvážime si hladkú múku a 2x ju preosejeme. Preosievanie v žiadnom prípade neodkladajte do iných rúk.
4. Do misy odvážte ovesenné vločky. Nedávala som drvené, ani príliš jemné, ale obyčajné ovsenné vločky za 9,- Sk :-)
5. Do misy pridajte malú lyžičku-dve soli.
6. Ak máte chlebové korenie, pridajte. Ak nemáte, nevadí - v každom prípade ho vždy, keď ho raz za rok uvidím v obchode, kúpim.
7. Chlebového korenia pridávam asi za dve zarovnané polievkové lyžice.
8. Zmes poriadne premiešajte a pridajte vlažné mlieko,
9. ... ak kvások vykúka z hrnčeka,
10... tak prilejeme aj ten. Všetko dobre zmiešame - cesto bude veľmi husté, tak si ho preložte radšej na dosku.
11. Cesto vymieste, dajte do mysky-kysky na teplé miestečko vykysnúť. Cesto kyslo asi 2,5 hodinky.
12. Vykysnuté cesto nádherne voní a máte chuť ho zjesť surové.
13. Cesto poprášte múkou, premieste, vytvarujte valček a rozdeľte ho na rovnaké časti, z ktorých vytvarujete malé žemličky. Dalamánky preneste na plech, a nechajte ešte 20 minút kysnúť.
14. Nasledovný vercajch: sézam alebo rasca (čo Vám viac chutí), superostrý nožík a trocha mlieka na potretie dalamánok.
15. Žemličky potrite mliekom,
16. Dole papuľkou ich vyváľajte v sézame,
17. a ostrým nožíkom ich prekrojte do kríža.
18. Pečte pri teplote asi 180-190 stupňov 25-35 minút.
19. Výborne chutia teplé, sú mäkučké a výborne sa zmrazujú.
20. Kuk do vnútra.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Syrové kolieska s tekvicovými jadierkami | Slané dalamánky s ovsennými vločkami | malinovo-orechová torta >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Milica K. (margoa) ID 23592 (11.12.2009, 23:20)
vyzeraju uzasne, vyskusam |:o)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.11.2009, 9:23)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
andrea o. (hillary) ID 61659 (21.9.2009, 14:07)
Výborné dalamánky (Y) fajnové, mäkučké, ďakujem za recept (L)
ODPOVEDAŤ
Veronika M. (veri00) ID 35315 (15.9.2009, 15:08)
Dnes som piekla su velmi chutne ale nemala som chlebove korenie, miesto toho som dola rascu. A tiež som dola viac mliecka. Dakujem za recept.
ODPOVEDAŤ
zuzana p. (polerka) ID 47930 (6.1.2009, 19:59)
Milá filmuška, ďakujem za dobrú radu. Bolo to tým mliekom. Práve som ich vybrala z trúby. Sú úúúúžasné. Z.
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (5.1.2009, 12:22)
Ani mne sa nepodarili, tiež boli tvrdé a postupovala som presne podľa receptu.
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 17:23)
ako dlho si ich piekla?
ODPOVEDAŤ
Janik G. (janicekBJ) ID 61360 (5.1.2009, 11:58)
hm, no moje dalamanky skor pripominaju hokejove puky... aj tvarom aj tvrdostou :-@ skoda. aj som sa cudovala,ze pises,ze cesto ti kyslo 2,5 hod.,ked moje bolo vykysnute za hodinku,ale asi som ho mala predsa len nechat dlhsie. a tiez sa mi piekli ovela dlhsie ako 35 min., z coho su pravdepodobne take tvrde. nevadi. skusim este raz a budem piect pri vyssej teplote - teraz som piekla pri 180-190 v teplovzdusnej a robilo sa to veeeeeelmi pomaly. :-(
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (2.1.2009, 22:41)
Dá sa to zarobiť aj v Domácej pekárni a upiecť potom na plechu?
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (2.1.2009, 23:01)
presne tak som to robila aj ja
ODPOVEDAŤ
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (4.1.2009, 14:25)
A mam tam dat vsetko ako je v recepte, v akom poradi? Rada by som ich spravila, ale radsej sa pytam, nemam s tym este tolko skusenosti...
ODPOVEDAŤ
zuzana p. (polerka) ID 47930 (13.12.2008, 22:46)
Tieto dalamánky vyzerajú (Y). Myslela som si, že aj ja som taká šikovná a podľa návodu to hravo zvládnem. Omyl. Cesto síce bolo prepečené a chutné :-), ale dalamánky neboli vôbec nadýchané, skôr ubité :-@. Kde som urobila chybu? *-)Išla som presne podľa návodu. Poraďte mi. Ďakujem.
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (13.12.2008, 23:04)
aj mne sa stalo to iste ked som ich piekla prvykrat... druhykrat som dala viac mlieka... tj mlieko co je v recepte som pouzila do cesta a na kvasok som pouzila este "extra davku" mlieka a boli nadychane
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (9.6.2008, 21:50)
mnam tak aj toto vyskušame (Y) (Y) a Marcelka si naozaj šikulka |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (7.5.2008, 18:11)
http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=191637
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.2.2008, 21:03)
neskusal ste niekto tieto buchticky s inom mukou ako hladkou?Aby boli este zdravsie?
ODPOVEDAŤ
Juliana Š. (julianecka) ID 3078 (8.6.2008, 15:43)
lubka, robila som tieto skvele zemlicky opakovane a nahradila som cast muky spaldovou a cast amarantovou mukou a boli vyborne aj tak (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (nojmanka) ID 618, mimibazar.sk/nojmanka (19.2.2008, 13:38)
Vcera som piekla tieto dalamanky a su fakt mnamkove, ostala asi jedna zo 16 :-) Ja vzdy pri peceni pouzivam papier na pecenie, aj teraz som. Urcite ich budem piect dost casto (L)
ODPOVEDAŤ
Emilia D. (filmuska) ID 25200 (19.2.2008, 20:27)
si robila dvojitu davku ? alebo sa ti vazne podarilo z jednej davky cesta urobit 16 kuskov ? mne ich vyslo totiz len 9 *-)
ODPOVEDAŤ
Daniela Š. (Elke) ID 19833 (26.8.2007, 23:30)
kedy ich budem piecť,žeby zajtra? (Y) aj pizza môže mať cesto s ovsenými vločkami? *-) aj tak doma upečené vonia v celom dome, ešte dlho sa na tú vôňu spomína ,keď sa parí z chlebíka (L)
ODPOVEDAŤ
Dr. Zdenka P. (zdenka131) ID 12491 (18.8.2007, 12:35)
Dnes som ich piekla, sú výborné. Plech som natrela olejom. (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina V. (Martina1305) ID 11582, mimibazar.sk/martina1305 (17.8.2007, 21:09)
Macka,

plech pred pecenim treba potriet olejom??
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu