Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 66 návštěvníkov)
Vyborny zemiakovy chlebik
[ recept č. 8218 zo dňa 25.10.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300ml. vody,1PL octu,1 PL oleja, 550g. hlad muky T650, 2 stredne velke uvarene zemiaky, 1/2 kocky drozdia, 2 lyzicky soli, 1 lyzicka rasce , 1/2 lyzicky cukru, ak niekto chce moze si pridat nejake semiačka
POSTUP PRÍPRAVY
V tom poradi ako je to napisane pridavame do pekarničky...ja som si to nechala len vymiesiť a nakysnuť a piekla som to v rure na 200 st asi 3/4 hodinu. |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |
| Adriana B. (Aďka27) ID 32431 (16.2.2010, 11:04) |
Martuška, piekla som tento chlebík aj ja, pekárničku nemám, ale pomohla som si mixérom a piekla som ho na plechu http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=664701 je vynikajúci, keby nebol večer, tak ho zjeme asi aj na posedenie http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=664703 Ďakujem za skvelý receptík, radím si ho medzi obľúbené |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (16.2.2010, 11:20) |
Mam velku radost Adka ,ze vam tak chutí |
ODPOVEDAŤ |
| Monika P. (74monika) ID 108263 (10.1.2010, 17:36) |
pomoooc toto bol druhý recept na zemiakovy chlieb ktorý som vyskúšala. Vydaril sa síce lepšie ako ten prvý, ale ani náhodou nie je taký krásny ako ten Tvoj. aj toto cesto bolo príliš riedke, po nakysnutí v pekárničke som pridala múku a premiesila a nechala vykysnúť. Keď som to vyklopila na plech som sa zľakla že ďalšia placka ktorá pôjde psom. Pri pečení sa síce trochu zdvihol, je aj jedlý, ale nie je vôbec taký nadýchaný ako Tvoj a ani kôrka nie je taká úžasná. Netuším v čom môže byť chyba!! zemiakmi to nebude, neboli vôbec vodové. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (upravené 11.1.2010, 8:36) |
Monika,tak to mi je luto ze sa nevydaril podla tvojich predstav..neviem kde by mohla byt zrada..chce to len skušat a skušat,neboj aj mne sa par chlebov nevydarilo..moze to byt mukou,rurou,teplotou,čim kolvek a na to treba prist a prisposobit si to..držim palce |
ODPOVEDAŤ |
Alena B. (jajulik) ID 64323 (30.12.2009, 12:48) |
|
ODPOVEDAŤ |
| Lenka M. (matlen) ID 50510 (28.10.2009, 14:11) |
Dobrý deň Egreska.Práve sa mi pečie chlebík ,dúfam ,že sa mi podarí a bude všetkým chutit.Potom vam napíšem.Len by som chcela vedieť či sa aj vam tak ťažko vybera z pekarničky a lepí sa po bokoch.A ešte ako dosiahnuť takýto tvar chlebíka.Ďakujem. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.10.2009, 14:20) |
Lenka,drzim palce aby sa vydaril..Mne sa v pekarničke nelepí,pretoze pred koncom miesenia prisypem ešte trošku muky aby sa cesto "obalilo" a potom ho pekne vyklopim ked nakysne.A chlebik dotvarujem na plechu len rukami.. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lenka M. (matlen) ID 50510 (28.10.2009, 15:16) |
No už sme ho skusili,je výborný,len je trošku placatejší,ale na buduce už budem vedieť.Dakujem za super receptík,už som nejake skušala a toto je prvý čo sa mi podaril. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (28.10.2009, 15:34) |
To nevadi ze je placatejši,hlavne je ze je jedlý.Inak niekedy pečiem aj v takejto forme,a tam krasne narastie do vyšky a nemusiš sa tvarom vobec zaoberat.. http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=18792&user=53992 |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Lenka M. (matlen) ID 50510 (29.10.2009, 8:38) |
Ďakujem Egreška,že ste taka zlata a vždy mi odpoviete.Dnes idem piecť další chlebík,ten včerajší je už fuč.Ked ste piekla chlebík v tej forme tak mal tiež taku chrumkavu kôrku? Mimochodom podla fotky ste mi strašne známa,ako keby som vas už dakedy v RK stretla. :- |
ODPOVEDAŤ |
| | | | | Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (29.10.2009, 8:54) |
Lenka ,ved mi tykaj,všetky si tu tykame.. No je dost mozne ze sme sa stretli,ved svet je maličký To ste riadne rychlo spapali ten chlebik,ale to je super,lebo tieto domace chlebiky uz na druhy den nie su take dobre,kedze neobsahuju konzervačne latky.Ja ked upečiem čerstvy tak polovicu dam vzdy hned zamrazit (vychladnuty samozrejme)..aby sme mali aj na druhy den.A chlebik je chrumkavy aj v tej forme.. |
ODPOVEDAŤ |
| Zlatica T. (zlatúšik) ID 5950, mimibazar.sk/zlatusik (26.10.2009, 14:59) |
Je skvelý, dnes som ho piekla, ale dala som 150 g ražnej vyrážkovej múky a aj tak sa vydaril a bol úžasný. Vďaka za receptík. |
ODPOVEDAŤ |
| Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (26.10.2009, 15:02) |
Zlatka,dakujem,tešim sa ze sa podaril.. |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (4.3.2009, 17:44) |
no nesmie byt zase moc riedke,to by sa roztieklo..musi byt tak akurat..ked ho vyberiem nakysnute z pekarne ešte ho raz -dva krat premiesim na doske a vytvarujem do okruhla a trošku splasnem dole aby nebol taky vysoky lebo v rure dost narastie do vysky..prelozim ho na plech a necham ešte 15 min podkysnut zakryty utierkou..potom dam upiect..drzim palce,nech sa podari.. |
ODPOVEDAŤ |
| Mária P. (Mayka) ID 13577 (4.3.2009, 16:47) |
ahojky, som inspirovana a chcem upiect takyto chlebik v rure. Ako dosiahnem takyto tvar? treba to dat do nejake formy alebo sam tak pekne narastie. Citala som si nizsie ze cesto je redsie tak v tom nema celkom jasno. |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (23.2.2009, 16:48) |
Dufam ze sa vam podarí..ja si cesto moc tuhe nerobim,potom je chlebik taky ubity..ale zase nesmie byt ani riedke..ale to sa naučite len praxou..ak sa prvy nepodarí tak druhy uz určite ano! Drzim palce!! |
ODPOVEDAŤ |
erika hroncova (erii) ID 83359 (23.2.2009, 11:10) |
prave ho idem piect.manzel mi povedal.ze cesto mam byt ako blato.mam ho kus tuhsie.dufam ze bude dobry.hned po upeceni vam napisem vysledok.zatial sa len ucim |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia F. (ikuska6) ID 67430 (upravené 4.1.2009, 7:28) |
Tak som ho prave dopiekla a aj ochutnala a je super. Len som si tam este pridala nieco na viac. Napisala som to ako recept. Dufam ze sa nehnevate. Ak ano tak ja to dam prec. |
ODPOVEDAŤ |
| Jozefína K. (Ďoďa) ID 45910 (3.1.2009, 20:32) |
Zajtra budem skúšať ,ešte som nikdy nepiekla chlieb. |
ODPOVEDAŤ |
Miluše B. (1748) ID 74832 (3.1.2009, 16:53) |
přeji dobrý den z Čech, paní Marto, chtěla jsem se zeptat, jestli nevíte, jak se rasce řeknou česky? já nevím , ani nikdo doma, co to je? ráda bych si chlebíkv upekla, vypadá nádherně, díky moc a přeji vše nejlepší v novém roce Miluše - M.Brejzkova@seznam.cz |
ODPOVEDAŤ |
| | Miluše B. (1748) ID 74832 (5.1.2009, 17:42) |
díky moc Miluše |
ODPOVEDAŤ |
Jana C. (Janka Charvátová) ID 10183 (3.1.2009, 13:56) |
I ja som už chlebík vyskúšala. Je mňam, mňam. Piekla som ho na programe sladký chlieb a veľkosť 1 kg na Moulinexe XXL. |
ODPOVEDAŤ |
| Silvia F. (ikuska6) ID 67430 (3.1.2009, 11:48) |
Idem ho vyskusat. Len neviem ci je to 750g alebo 1000g chlebik. Musim to tam zadat pred pecenim. dakujem |
ODPOVEDAŤ |
| Jana A. (hubinka51) ID 19753, mimibazar.sk/hubinka51 (27.12.2008, 17:01) |
Zjedli sme ho na posedenie len tak samotný , je perfektný |
ODPOVEDAŤ |
Viera Č. (bobistek) ID 70556 (26.11.2008, 19:07) |
skúsila by som to v tej pekárničke až do konca, ale aký program??? |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (24.11.2008, 17:37) |
Ahoj Lubka,to cesto ma byt redšie,preto je potom taky super,toho sa neboj..a čo sa tyka tych sušenych kvasnic,ja pouzivam iba tie a to odoka,ale moze to byt tak 1/2 kavovej lyzicky.Tak vyskusaj niekedy ešte raz a uvidiš ze sa podarí.. |
ODPOVEDAŤ |
| Ľubica Ševčovičová (Lubiq) ID 3205, mimibazar.sk/lubiq (25.11.2008, 9:29) |
Dakujem, tak idem dnes vyskusat, prvy aj ked nebol uplne ako tvoj je uz fuc tentokrat to snad vyjde |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica Ševčovičová (Lubiq) ID 3205, mimibazar.sk/lubiq (24.11.2008, 16:51) |
Teraz pozeram, ze som pridala len samych smutnych smejkov, tak to bolo na moju osobu - ze som drevo - ten tvoj chlebik vyzera uuuuuuuzasne tak snad sa podari na 2x aj mne taky nadherny |
ODPOVEDAŤ |
Ľubica Ševčovičová (Lubiq) ID 3205, mimibazar.sk/lubiq (24.11.2008, 16:48) |
Ahoj Marti, vcera som skusala tvoj chlebik - je fakt super, len mi ostalo redsie cesto, tak som tam musela pridat muku a uz nebol potom taky nadychany Ale chutovo je uzasny, uz je skoro prec. Zvyknem pouzivat susene kvasnice, tak som presne nevedela kolko ich tam dat - pripadne maminy, ktore ste skusali - neporadite. Ja som pekarnickovy zaciatocnik a obcas mam z toho horor - ako preratavat tie kvasnice cerstve a susene |
ODPOVEDAŤ |
| Milada M. (markosko) ID 31422 (25.11.2008, 10:00) |
Ja mám kúpenú knižôčku Chlieb,kde sa v každom recepte píše množstvo kvasníc sušených a k tomu je uvedená aj alternatíva čerstvé kvasnice.V prípade ,že v recepte sú uvedené 2 lyžičky sušených kvasníc,čerstvých by malo byť 15 gramov. |
ODPOVEDAŤ |
| Katarína P. (LUSINDA) ID 9050 (20.11.2008, 14:21) |
Vyzerá super, určite vyskúšame!! Ďakujeme. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 45 (zobrazuje sa 21-40) | << predošlé 1, 2, 3 ďalšie >> |