končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
DOMÁCE PEKÁRNE |
Marta G. (Egreska) ID 53992 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci) Poľský zemiakový chlebík[ recept č. 21606 zo dňa 23.12.2009 ] POTREBNÉ PRÍSADY 1/2 šalky(2,5 decovej) tepleho mlieka alebo vody zo zemiakov,1/2 šalky zemiakov (uvarenych a popučenych),1 čl cukru,2 PL oleja,3 šalky hl.muky (alebo miešanej),1 vajce,1/3 drozdia,4 PL teplej vody z varenych zemiakov,1 1/2 čl soli,rasca POSTUP PRÍPRAVY V miske si rozmrvime droždie ,pridame 4 PL vody a cukor.Nechame vzist kvasok.Letne mlieko alebo vodu zmiešame so zemiakmi ,vajičkom a olejom.Vymiešame a pridame muku,rascu aj kvasok.Cesto musi byt hladke , makke, a nelepive,tak ak treba pridajte viac muky alebo vody.Dobre vymiesime a nechame 1 hod.kysnut.Pred pečením lahko poprašime povrch mukou.Pečieme vo vyhriatej rure na 200 st asi 25-30 min.Robila som aj takto ,ze som presne dodrziavala postup ale uz som robila aj tak ze som všetko nahadzala do pekarničky ako obvykle a vysledok bol rovnako dobrý.Tak je to na vas .. |
Eva N. (leskot) ID 98318 (27.12.2009, 20:15) | |
Si ma rozosmiala, rozmýšľam, z ktorej krajiny si ešte nepiekla chlebík ..... ruský ? teším sa, aký nahodíš nabudúce. Tento, čo máš odfotený, je zo samej bielej múky ? Vyskúšam v týždni, dnes som už piekla a tento som akosi neskoro objavila Nevadí, pečiem každý tretí deň ........... Martuška, veselého Silvestra a v novom roku zdravie, šťastie a spokojnosť celej rodinke | |
ODPOVEDAŤ |
Marta G. (Egreska) ID 53992, mimibazar.sk/egreska (27.12.2009, 20:33) | |
jaaaaj,Evka ked ja tak rada skušam.... muku vačšinou miešam,aj tu som miešala s celozrnnou.Ked niekde vidim zemiakovy chlebik,hned skušam,zdaju sa mi najlepšie..Aj tebe zelam veseleho silvestra a všetko dobre v buducom roku..papa | |
ODPOVEDAŤ |