
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
KURACIE MÄSO A HYDINA |
Martina M. (mmj) ID 19672 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci) Husacia pečeň po dolniacky[ recept č. 7928 zo dňa 14.10.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY 500 g husacej ( kačacej iná nie je vhodná ) pečene, husacia masť, 1 cibuľka, mleté čierne korenie, soľ POSTUP PRÍPRAVY Umytú pečeň vcelku opečieme na husacej masti zo všetkých strán. pozor je to za chvíľočku hotové. Keď je hotová, okoreníme ju a osolíme. Podávame s lokšami, alebo s chlebom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() husacie chrbty vypečieme aby sme získali krásnu voňavú masť pridáme cibuľku (nemusíme len môžeme pridať rovno husaciu masť) ![]() masť z hrnci zohrejeme na vysokú teplotu (čas je 16:29 pre info ako rýchlo sa to urobí len je dôležitá tá vysoká teplota masti ináč by bola pečeň tvrdá) vložíme umyté osušené pečene v celku ( ja som použila kačaciu pečeň) ![]() poobraciame zo všetkých strán čas 16:31 ![]() hotová čas: 16:33 skúška vyberieme 1 pečeň a pichneme do nej keď nevyteká krv je hotová ![]() Hotovo. Je veľmi jemná. Podáva sa zaliate masťou a jeme s lokšami, alebo chlebom. Ak to nezjeme hneď sa dá skladovať zaliata v masti. Je to výborné aj studené. Inú pečeň ako husaciu a kačaciu neodporúčam. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Petra K. (Petra1570) ID 249238 (17.1.2013, 16:24) |
![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Andrea L. (rea) ID 2835, mimibazar.sk/rea (17.3.2010, 20:01) |
![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Jana M. (happy23) ID 49256 (17.11.2009, 11:56) |
![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | kristína s. (nigina) ID 32120 (13.7.2009, 23:20) |
Môžem sa spýtať? ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (14.7.2009, 6:50) |
Ahoj o taku obyčajnú ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
marcela v. (ovcisko) ID 81446 (13.7.2009, 22:02) |
Hmmmm.... urobila som si zajtra na obed do prace... som zvedava :P |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Dáša H. (Bellinda) ID 81730 (11.2.2009, 20:06) |
Tak toto milujem ![]() Mňa odrádza surová pečeň,teda pohlad na ňu a spracovanie ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Ivanka P. (Lucyferia) ID 81449 (9.2.2009, 20:15) |
Podla tohto receptu som dost znicila bielu husaciu pecen za 700 Sk. Pecen sa nesmie piect takto bleskovo (4-5 minut), inac sa zvonku velmi specie a vnutri neni hotova. Spravny postup je, mast ma byt horuca asi tak, ako ked vyprazate rezne - cize bezne pomale vyprazanie (vobec nie taka vysoka teplota masti ako sa tu spomina). Pecen sa potom pecie a otaca asi 15-20 minutiek - treba kostovat pre istotu. Vyberieme z masti. A potom ked ju ponorite do husacieho slaneho vypeku s mastou a nechate nasiaknut chutami je to absolutne bozske. Pecen je stale velmi jemna a makka a rovnomerne vyprazena. |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (9.2.2009, 21:09) |
Moja starká ju takto pripravovala roky a bola vždy výborná. Túto som pripravovala s mojou susedou, ktorá tiež pochádza z dolniakov, tým istým spôsobom. Neviem čo si mala za pečeň ja ju kupujem 500 g balenie za nieakých 89 Sk,-v tescu. Práve moja starká ma vždy upozorňovala že čím dlhšie sa pečie tým je tvrdšia a rozsýpa sa. | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Ivanka P. (Lucyferia) ID 81449 (20.2.2009, 19:08) | |
Martinka, ako pisem, mne za tie 4 minuty stihla biela draha pecen zvonku zhoriet, zatial co vnutri nebola vobec urobena. Biela husacia pecen stoji okolo 800 -900 Sk. Ta lacna co kupujes v Tescu je asi tmava husacia pecen (co vyzera ako kuracia farbou). Schvalne som isla do restiky "u Zlatej Husi v Slovenskom Grobe" aby som si tuto specialitu dala a "vyspehovala". To co tam robia ako delikatesu je cerstva !!!biela!!! husacia pecen a je nalozena v masti a vypeku a je extremne jemnucka. Kusok tejto delikatesy stoji 800Sk, takze pochybujem, ze tato delikatesa o ktorej je rec, je lacna husacia pecen z Tesca, ktora sa zazracne zmeni na jemnu delikatesu. Je pravda ze pecen cim dlhsie robime, tym je tvrdsia, ale zasa na druhej strane ju nesmieme spravit rychlo na brutalne vriacej masti ako sa to v recepte pise, ze zvonku zhori a vnutri neni hotova. Ja len hovorim ze treba BIELU pecen prazit na normalne rozpalenej masti tak, ako ked robime rezne. A nie 4 minuty, ale trochu viac, ale treba kazdu chvilu skusat aby sme to s tym prazenim neprehnali. Papa |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Katarína O. (KatherineSK) ID 1403, mimibazar.sk/katherinesk (15.10.2008, 10:07) |
Aj ja chcééém !!! Milujem toto jedlo a som rada, že ho sem niekto dal, lebo mne sa nikdy nepodarí urobiť pečienku ako ju robila moja starká. ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (15.10.2008, 10:17) |
Neboj netreba sa toho báť, ale treba skúšať aby aj naše vnúčatá mohli o nás takto pekne písať. Ani ja sa na starkú nechytám. ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Deni T. (fufik) ID 1652, mimibazar.sk/fufik (15.10.2008, 9:25) |
Martinka ježkove oči ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Martina M. (mmj) ID 19672 (15.10.2008, 10:18) |
![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |