končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Gerda K. (gega) ID 23274 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 29 návštěvníkov) Švédska mandľová torta (IKEA)[ recept č. 7818 zo dňa 10.10.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 100g mandľových lupienkov 200g pomletých mandlí 4 vajka 240g cukru 100ml šľahačkovej smotany 225g mäkkého masla 20g práškového cukru POSTUP PRÍPRAVY Pec predhrejeme na 175 stupňov. Na plech dáme papier na pečenie a naň poukladáme 100g mandľových lupienkov a restujeme ich do zlatohneda. oddelíme si bielko od žĺtka žĺtka s 80g cukru a 100ml šľahačkovej smotany v jednom hrnci na nízkom ohni do krémova vyšľaháme ale nesmieme nechať variť. Potom to odoberieme z ohňa a dáme do ľadovej vody a ešte vyšľaháme. 225g mäkkého masla po malých kúsočkoch zmiešame do masy v bode 3 a necháme do studena odstáť dva tortové plechy obložíme papierom na pečenie Vyšľaháme bielka s cukor a primiešame 200g pomletých mandlí. do tortovej formy s priemerom 22 cm vlejeme polovičku masy a do druhej dalšiu polovičku plech dať na 2. mriežku od vrchu a druhy plech dať na prvú mriežku z vrchu a po 10 minútach ich vymeniť a piecť ďalších 10 minút. pri 175 stupňoch alebo 150 keď je vzduchovú rúra. korpus vyklopíme z formy a odstránime papier. Korpusy môžeme posypať práškovým cukrom spodok s polkou krému natrieme 2. cesto na to položiť a potrieť vrch aj boky so zbytkom krému. mandľové lístky na krém rozložiť a nechať 6 hodín odstať. pred podávaním posypať práškovým cukrom foto pridam cez wekend idem tento preložený recept skúsiť upiecť :-) |
kristína s. (nigina) ID 32120 (28.8.2012, 23:40) | |
ježkove oči tento recept je tu 4 roky a ja som ho ani nezazrela? To je ako možné? No chuťovo to musí byť bomba a čo sa týka kalórií, tiež | |
ODPOVEDAŤ |
Gerda K. (gega) ID 23274, mimibazar.sk/gega (9.2.2011, 20:36) | |
Áno prvé je krém druhé je cesto a vôbec tam nejde múka. Dúfam, že som Vám ešte poradila. Tak nech sa podarí tak ako má | |
ODPOVEDAŤ |
Angelika L. (angimama) ID 145665 (2.11.2010, 14:38) |
ahojte, prosim Vas, ak tomu dobre rozumiem, v prvej casti opisujete, ako sa robi krem (zltka, cukor, slahacka, maslo). A vyslahane bielka s cukrom a pomletymi mandlami predstavuju korpus? Muka nejde do toho? Dakujem. |
ODPOVEDAŤ |
Andrea K. (anca66) ID 16418 (28.12.2009, 13:54) | |
ďakujem za inšpiráciu na krém pri 2. pokuse švédskej tortičky - bráško sa zalizoval - taký fajnovučký masielkovo-smotanový / dala som 220 g masla / A bolo to bez stresu, či krém nebude vytekať ako pri prvej torte. Cesto som použila ako mám v receptoch a piekla som v jednej forme. S dovolením krém pridám k môjmu receptu, s odvolaním sa na Vás | |
ODPOVEDAŤ |
Gerda K. (gega) ID 23274, mimibazar.sk/gega (1.2.2010, 14:49) | ||
No som rada že ste okúsili a aj ste si zamilovali musím ju veru aj ja opäť spraviť | ||
ODPOVEDAŤ |
Veronika B. (NikaB) ID 2263, mimibazar.sk/nikab (10.2.2009, 15:55) |
Vcera som ju piekla, troska som mala problem s cestom,lebo nemam 2 formy ale nejako som spravila. No myslim si, ze toho kremu je tam privela, teda masla, uplne by stacilo polka. Ale chutovi je super |
ODPOVEDAŤ |
. () ID 0 (12.2.2009, 20:39) | |
To som rada ze chutila Tiez som to robila na jednej forme ale myslim ze je to lepsie na dvoch je to potom menej roboty potom | |
ODPOVEDAŤ | UPRAVIT KOMENTÁŘ |