. .. .. .. .. .. .
. .

Detská narodeninová torta - RECEPT 9970

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 15730 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Detská narodeninová torta


[ recept č. 9970 zo dňa  ]


Detská narodeninová torta


POTREBNÉ PRÍSADY

Torta je pre syna k 3 narodeninám. Mal z nej obrovskú radosť. Cesto č. 1: 4 vajíčka, 150 g práškového cukru, 150 ml oleja, 100 ml horúcej vody, 250 g hladkej múky, 1 prášok do pečiva (nie celý), kakao. Cesto č. 2: 9 vajíčok, 330 g práškového cukru, 330 ml oleja, 225 ml horúcej vody, 560 g hladkej múky, 2 prášky do pečiva. Po upečení pozdĺžne prekrojíme. Krém na naplnenie torty č. 1: 2 šľahačky (najlepšie 33 % inak nebude taká tuhá), 200 g čokolády na varenie, 2 stužovače šľahačky, višňový kompót, lekvár na potretie. Krém na naplnenie torty č. 2: 250 ml šľahačky, 500 g mäkkého roztierateľného tvarohu, 50 g práškového cukru, 1 stužovač do šľahačky, mandarínkový kompót, lekvár na potretie. Krém na potretie torty: 200 ml mlieka, 20 g Zlatého klasu, 40 g cukru, lyžica kakaa (uvaríme puding), do vychladnutého pudingu vmiešame 125 g masla. Hmota z cukríkov: 350 g cukríkov (ja som použila 2 balenia), 2 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžička citrónovej arómy, práškový cukor podľa potreby (minula som skoro 1 kg), maslo na vymastenie misky. Ozdoby (falošný marcipán): 70 g práškového cukru, 70 g sušeného mlieka, 1 lyžica oleja, voda podľa potreby (s vodou veľmi opatrne), potravinové farbivo. Ozdobná voda: 150 ml šľahačky, potravinové farbivo.

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vyšľaháme bielka a pridáme polovicu cukru. V druhej miske vyšľaháme žĺtky s cukrom. Postupne pridávame olej, vodu a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec vmiešame sneh. Cesto vylejeme na klasický veľký plech vystlaný papierom na pečenie, ktorý som trochu potrela olejom. Pečieme vo vyhriatej rúre pri asi 200 °C prvé cesto cca 20 minút, druhé cesto cca 30-40 minút.

Krém na naplnenie torty č. 1: Šľahačku nalejeme do hrnca a nalámeme do nej čokoládu. Za stáleho miešania necháme zovrieť. Necháme vychladnúť najlepšie v chladnička aspoň 1 hodinu. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, poukladala odkvapkané višne a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na naplnenie torty č.2: Šľahačku nalejeme do hrnca za stáleho miešania necháme zovrieť. Dáme do chladničky aspoň na 1 hodinu vychladiť. Potom pridáme stužovač a vyšľaháme. Pridáme cukor, tvaroh a všetky zmiešame. Korpus som potrela lekvárom, potom polovicou plnky, naukladala mandarinky a potom potrela druhou polovicou plnky.

Krém na potretie torty: Z mlieka, cukru a Zlatého klasu a kakaa uvaríme hustý puding. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo a potrieme tortu.

Tortu som poťahovala hmotou z cukríkov a preto som nemohla tortu potrieť jedným z predchádzajúcich krémov. Hmota z cukríkov by sa roztiekla. Podklad pod cukríkovú hmotu musí tvoriť nejaký maslový krém.

Potretú tortu dáme do chladničky dobre vychladiť.

Hmota z cukríkov: Misku si vymastíme maslom. Ja som mala cukríky ružové a keďže som chcela zelenú hmotu tak som ich umyla (tie čo som mala sa umyť dali). Do misky dáme cukríky, citrónovú šťavu a citrónovú arómu. Dáme do mikrovlnky na cca 40 sekúnd (treba to sledovať). Vyberieme a pridáme cukor (cukru som spotrebovala cca 900 g – ale to je skutočne len odhad, nevážila som to). Miešame a pridávame cukor dovtedy kým nie je hmota ako tak pokope. Potom si ju vyklopíme na cukrom posypanú pracovnú dosku a rukami potretými olejom ešte miesime. Odoberieme si väčšiu časť a zafarbíme na zeleno. Vyvaľkáme na potrebnú veľkosť a prenesieme na tortu. Zvyšnú hmotu si zafarbíme podľa potreby a vytvarujeme ostatné dekorácie. (koľajnice, tráva, kamene, meno)

Vláčik bol skutočná hračka – to by som nezvládla.

Zvieratká, most, vagónik a lekná som si robila v predstihu z falošného marcipánu.

Ozdoby (falošný marcipán): Cukor, sušené mlieko, olej, vodu a potravinové farbivo zmiešame na tvárnu hmotu.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Prvé cesto potreté lekvárom
Prvé cesto potreté čokoládovou plnkou s višňami
Druhé cesto potreté lekvárom, polovicou tvarohovej plnky s mandarinkami
Celá torta potretá pudingovou plnkou
Čiastočne ozdobená torta
Hotovo.
Pohľad zhora.
Detail
Detail.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Celozrnný ražný chlieb, jednoduchý a chutný! | Detská narodeninová torta | VANILKOVÝ OBLAK >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana K. (jenkka) ID 10109 (23.10.2012, 22:10)
prvy krat som sa stretla s takym super podrobnym receptikom a nie len odfotenou tortou (Y) (Y) (Y) (Y) sikulka. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) chcem sa spytat ci sa tie chute nemiesaju? nemate nahodou fotku v priereze?
ODPOVEDAŤ
Žaneta H. (Žaža) ID 36009, mimibazar.sk/zaza (4.5.2012, 15:10)
(Y)
ODPOVEDAŤ
Beáta K. (bejuska8226) ID 81923 (18.10.2011, 9:38)
(Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
michaela č. (miníček) ID 64010 (3.1.2009, 17:26)
je prekrásna,ste šikulka (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
marika s. (majika) ID 25798, mimibazar.sk/majika (3.1.2009, 17:11)
(^) (^) (^) (^) (^)krasna (^) (^) (^) (^)
ODPOVEDAŤ
Romana O. (obuska) ID 36087, mimibazar.sk/obuska (3.1.2009, 14:00)
dobrý den tortička je nádherná, ten vláčik ste modelovala alebo ste ho niekde kúpila?
ODPOVEDAŤ
Eva M. (evita76) ID 15730 (4.1.2009, 12:01)
Ďakujem. Ten vláčik som kúpila v Dráčiku. Vymodelovať by som si ho netrúfla, modelovala som len vagónik. :-$ :-$
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu