. .. .. .. .. .. .
. .

Pečené rybie filé so žĺtkovou penou - RECEPT 778

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

RYBY A DARY MORA

ID 633 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 11 návštěvníkov)


Pečené rybie filé so žĺtkovou penou


[ recept č. 778 zo dňa  ]


Pečené rybie filé so žĺtkovou penou


POTREBNÉ PRÍSADY

rybie filé * olivový olej alebo maslo * korenie na ryby * soľ * 1 kyslá smotana * 2 vajíčka * petržlenová vňať * citrón

POSTUP PRÍPRAVY

Vianočné jedlo aj pre Vaše detičky - ľahko ho pripravíte, je ľahučké, zdravé a budete veľmi radi, ak Vám niečo ostane.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Rozmrazené rybie filé nakrájajte na pásiky.
2. Teda v skutočnosti je pásik, resp. HRANOLČEK :-))) až na tejto fotke. Rybie hranolky teda osoľte a
3. ... pofŕkajte citrónovou šťavou....
4. Oblečte si fertuchu, nalepte igelit okolo varnej dosky a sprudka filé osmahnite na olivovom oleji, ak by sa Vám pásiky nerozpadali, bolo by super. Keď sa náhodou rozpadnú, tak na chuti sa nič nezmení :-))
5. Vajcia rozdeľte na bielky a žĺtky.
6. Do rozšľahaných žĺtkov pridajte biely jogurt,
7. ... nakrájanú petržlenovú vňať...
8. .... ušľahaný sneh z bielkov, osoľte, okoreňte...
9. Do jenskej misy dajte osmahnuté filé, opäť pokvapkajte citrónovou šťavou a nastrúhajte trocha kôry.
10. Žĺtkovú penu nalejte na filé a hor sa do horúcej rúry.
12. Zapekajte asi 20 minút, pokiaľ sa nevytvorí krehká žltká kôrka. Podávajte s varenými zemiakmi a nakrájaným mladým pórom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Ľahký taliansky šalát | Pečené rybie filé so žĺtkovou penou | Slané kysnuté rohlíčky. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Silvia M. (sikovnica) ID 5882 (5.9.2009, 13:06)
Už dávno som k tomuto chcela napísať komentár, ale nedostala som k tomu - takáto rybka je úžasná, rýchla, veľmi chutná a zdravá. Robievame ju nielen na Vianoce, ale po celý rok - akurát nepoužívam filé, ale radšej filety, čo sa na rybu aj podobajú. Môjmu synkovi moc chutí - odporúčam každému a ďakujem za super recept!!! (Y) (Y) (Y) (F) (F) (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana L. (zuzanabed) ID 4955, mimibazar.sk/zuzanabed (10.1.2007, 16:15)
Včera sme to mali na obed. Manželovi veľmi chutilo a zahlásil, že to môžem variť aspoň raz týždenne. (Y) :-)
ODPOVEDAŤ
Marcela Krištofíková (EmKa) ID 633 (10.1.2007, 20:07)
Zuzka, tak to Ti gratulujem. Keď to upečieš v hlbokom veľkom plechu, máš na týždeň o chlapa postarané :-D :-P :-P :-P
ODPOVEDAŤ
Adriana B. (AdrianaB) ID 7324 (5.1.2007, 13:18)
Dobrý receptík..vďaka (F). Je to pomerne rýchle a chutné (Y). Dokonca aj naša málopapkáčka Nelka si dala ..a to je čo povedať! Adrika ;-)
ODPOVEDAŤ
Janette Ž. (pupava) ID 3257 (29.12.2006, 18:57)
mnamky hned zajtra to vyskušam vyzera to dobre Dakujem. (F)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu