. .. .. .. .. .. .
. .

Masovo-zemiakovy nakyp - RECEPT 7437

Eva V. (vinka) ID 5640
.
mimibazar.sk/vinka
Oblasť: NĚMECKO
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 22.8.2006
Naposledy: 15.1.2025 14:48
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 90
RODINNÉ FOTOGRAFIE 30
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 74
NÁVODY 0

MLETÉ MÄSO

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Masovo-zemiakovy nakyp


[ recept č. 7437 zo dňa  ]


Masovo-zemiakovy nakyp


POTREBNÉ PRÍSADY

cca 1,5 kg zemiakov, 3 stredne paradajky, 1 stredna cibula, 1 lyzica oleja, cca 400g mleteho masa (bravcove, resp. miesane hovadzie s bravcovym), 3 lyzice masla, 3 lyzice hladkej muky, 1/8l mlieka, 200g slahackovej smotany, 50g tvrdeho syra, bazalka a tymian (cerstve alebo susene bylinky), sol a cierne korenie

POSTUP PRÍPRAVY

Nieco medzi lasagnami a francuzskymi zemiakmi ;)... A veeeelmi dobre ;)

TIP: Medzi jednotlive vrstvy dame par tenkych platkov opecenej anglickej slaninky. Aby nebola mastna tak ju odmastime kuchynskym papierom.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

Umyte zemiaky uvarime cca 20 minut vo vode. Potom ich nechame vyhladnut a osupeme. Nakrajame ich na kolieska.
Umyjeme si paradajky, prezeme ich na polovice, vyberieme jadierka a "vodu" a zo zvyska nakrajame kocky...
Cibulu nadrobno narezeme a do skolovita oprazime na oleji.
K cibuli pridame maso a z prudka opakame asi 5 minut...
...Ked je pekne maso opecene okorenime ho ciernym korenim a osolime.
Po odstaveni, primiesame paradajky a bylinky.
Maslo si roztopime, pridame muku, za staleho miesania prilejeme mlieko a smotanu.Osolime, okorenime a nechame prejst varom. Ku koncu pridame nastruhany syr, ktory nechame v omacke roztopit...
Pripravime si zapekaciu misu, jemne ju vymastime a vysypeme mukou alebo jemnou struhankou... Potom postupne vrstvime nakrajane zemiaky, maso a omacku, nakoniec dame zase zemiaky a pripadne este zvysok omacky. Vrch mozeme posypat este bazalkou. Zapekame asi 30-40 minut vo vyhriatej rure na cca 175°C. Dobru chut ;)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Narodeninova torta Barbie | Masovo-zemiakovy nakyp | Jablkove muffiny (mafiny) >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Lubica N. (Luno) ID 25527 (29.4.2009, 11:10)
Evi dnes som robila tvoj receptik,no nieco uzasne (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp),vsetkym velmi chutilo.Dakujem a tesim sa aj na buduce (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello).Lubica
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (5.5.2009, 13:17)
som rada, ze chutilo (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Adriana H. (adri.h) ID 55855, mimibazar.sk/adrih (29.9.2008, 13:42)
Evi, super !!! (clamp) (clamp) (clamp) Robila som sice s mensou obmenou - taveny syr namiesto tvrdeho, provensalske korenie namiesto tymianu, ale mali obrovsky uspech u deti aj u manzela. Dakujeme za skvely recept (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (30.9.2008, 18:27)
som rada, ze chutilo, my sme to tiez zacali robit len nedavno a veeelmi nam chuti (pl)
Inac ja som tiez tymian vymenila za ine bylinky, mala som nejaku bylinkovu zmes...
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu