
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
|
|
|
MLETÉ MÄSO |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)Masovo-zemiakovy nakyp[ recept č. 7437 zo dňa 19.9.2008 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY cca 1,5 kg zemiakov, 3 stredne paradajky, 1 stredna cibula, 1 lyzica oleja, cca 400g mleteho masa (bravcove, resp. miesane hovadzie s bravcovym), 3 lyzice masla, 3 lyzice hladkej muky, 1/8l mlieka, 200g slahackovej smotany, 50g tvrdeho syra, bazalka a tymian (cerstve alebo susene bylinky), sol a cierne korenie POSTUP PRÍPRAVY Nieco medzi lasagnami a francuzskymi zemiakmi ;)... A veeeelmi dobre ;) TIP: Medzi jednotlive vrstvy dame par tenkych platkov opecenej anglickej slaninky. Aby nebola mastna tak ju odmastime kuchynskym papierom. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI ![]() Umyte zemiaky uvarime cca 20 minut vo vode. Potom ich nechame vyhladnut a osupeme. Nakrajame ich na kolieska. ![]() Umyjeme si paradajky, prezeme ich na polovice, vyberieme jadierka a "vodu" a zo zvyska nakrajame kocky... ![]() Cibulu nadrobno narezeme a do skolovita oprazime na oleji. ![]() K cibuli pridame maso a z prudka opakame asi 5 minut... ![]() ...Ked je pekne maso opecene okorenime ho ciernym korenim a osolime. ![]() Po odstaveni, primiesame paradajky a bylinky. ![]() Maslo si roztopime, pridame muku, za staleho miesania prilejeme mlieko a smotanu.Osolime, okorenime a nechame prejst varom. Ku koncu pridame nastruhany syr, ktory nechame v omacke roztopit... ![]() Pripravime si zapekaciu misu, jemne ju vymastime a vysypeme mukou alebo jemnou struhankou... Potom postupne vrstvime nakrajane zemiaky, maso a omacku, nakoniec dame zase zemiaky a pripadne este zvysok omacky. Vrch mozeme posypat este bazalkou. Zapekame asi 30-40 minut vo vyhriatej rure na cca 175°C. Dobru chut ;) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Lubica N. (Luno) ID 25527 (29.4.2009, 11:10) |
Evi dnes som robila tvoj receptik,no nieco uzasne ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (5.5.2009, 13:17) |
som rada, ze chutilo ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Adriana H. (adri.h) ID 55855, mimibazar.sk/adrih (29.9.2008, 13:42) |
Evi, super !!! ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Eva V. (vinka) ID 5640, mimibazar.sk/vinka (30.9.2008, 18:27) |
som rada, ze chutilo, my sme to tiez zacali robit len nedavno a veeelmi nam chuti ![]() Inac ja som tiez tymian vymenila za ine bylinky, mala som nejaku bylinkovu zmes... |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |