končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
TORTY |
Jana A. (janeinka1) ID 54349 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 50 návštěvníkov) Úžasne ľahká, šťavnatá a jednoducho skvelá jahodová torta![ recept č. 7354 zo dňa 15.9.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Na piškótový korpus do formy 26 cm: -120 g hladkej múky - 80 g Solamylu - 2 zarovnané káv. lyž. kypriaceho prášku - 6 vajec - 3-4 pol. lyž studenej vody - štipka soli - 180 g kryštálového cukru - 1 vanilínový cukor. Na pudingový krém: -7 dl mlieka -2 balíčky Zlatého klasu - 1 Hera -150 g práškového cukru -1 vanilínový cukor - rum podľa chuti. Ešte k tomu: - 2 balíčky mrazených jahôd (ak máte čerstvé, ešte lepšie) -červená želatína - kokos POSTUP PRÍPRAVY Viď obrázkový postup :) Torta je naozaj skvelá do každého ročného obdobia, nie len na leto. Nie je vám z nej ťažko, ani neviete, že ste si niečo dali, taká je ľahká! Vôbec tiež nie je suchá :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Najprv teda korpus, ktorý by sme mali pripraviť skôr, keďže by mal odstáť aspoň 6 hodín pred krájaním. - Preosejeme spolu múku, Solamyl a kypriaci prášok. - Oddelíme žĺtka od bielkov - Z bielkov vyšľaháme s troškou vody a štipkou soli tuhý sneh a postupne pridávame polovicu kryštálového cukru. - Žĺtky s druhou polovicou kryštálového cukru a vanilínovým cukrom vymiešame dopenista a vmiešame do toho tretinu vyšľahaného snehu. Striedavo pridávame zvyšný sneh a zmes múky so Solamylom a kypriacim práškom tak, že múku preosejeme na povrch snehu a zľahka zamiešame. - Cesto nalejeme do formy a dáme do rúry predhriatej na 180 C. Potom pečieme asi pri 160 C 40 - 50 minút a asi 25 - 30 minút nesmieme rúru otvoriť. Čas aj teplota sú orientačné, podľa druhu rúry, treba sledovať. - Kým sa torta pečie, môžeme si pripraviť krém. Heru vymiešame s práškovým cukrom a vanilínovým cukrom. - Z mlieka a Zlatých klasov uvaríme puding. Keď vychladne, nalejeme ho k maslu s cukrom a vymiešame na krém. - Krém môžeme dať zachladiť do chladničky. Medzitým vyberieme prvé vrecúško jahôd a nakrájame ich nadrobno (pôjdu spolu s krémom do torty). Druhé vrecúško jahôd nakrájame na polovičky (pôjdu na vrch torty). - Odstatý korpus dva krát rozkrojíme a začneme plniť. Natrieme krémom, posypeme polovicou nasekaných jahôd, dáme druhý plát, opäť potrieme krémom, posypeme jahodami, dáme vrchný plát, ktorý taktiež natrieme krémom. Boky torty taktiež natrieme. - Hotovú tortičku nachvíľu dáme do chladničky, kým si uvaríme červenú želatínu. - Tortičku vyberieme a obložíme jahodami. Kto chce, nemusí už tortu zalievať želatínou. - Torta zaliata želatínou. Boky natreté krémom ešte môžeme obaliť v kokose. Je to ešte lepšie! - V priereze. Krém pekne vsiakne a torta sa tým stáva šťavnatou :) - A opäť prierez :) Mňam, mňam :) OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (2.12.2013, 12:00) |
Názov pod akým je táto torta je úúúúplne presný a výstižný ! Robila som tento víkend a nezostal ani kúsok. Nabudúce z dvojitej dávky a na veľký plech |
ODPOVEDAŤ |
Martina H. (Holcina) ID 36093, mimibazar.sk/holcina (30.11.2013, 18:34) |
Ahoj, formu treba vymastit, nie? Radsej som vymastila |
ODPOVEDAŤ |
Anna K. (Annia) ID 34740 (29.4.2013, 21:42) |
Robila som ju teraz na synove prvé narodeniny a vysla skvele. Je výborná, jednoduchá.... |
ODPOVEDAŤ |
katka p. (katkapetrova) ID 267178 (25.1.2013, 20:12) |
ODPOVEDAŤ |
Miroslava D. (Mirina333) ID 141212 (23.10.2012, 8:05) |
Vyskusam, dakujem za tip |
ODPOVEDAŤ |
Zuzana b. (zunan) ID 7297 (27.5.2011, 12:10) | |
idem vyskusat zajtra s cerstvymi jahodami, potom dam vediet, ale vyzera skvele | |
ODPOVEDAŤ |
Anna K. (oso) ID 70428 (24.6.2010, 13:12) |
L |
ODPOVEDAŤ |
libor z. (darko26) ID 146369 (31.5.2010, 20:28) |
dobry den zajtra ju idem piect ale z cerstvych jahodieek,,a tesim,sa na nu mnamky,,,,,, |
ODPOVEDAŤ |
michaela č. (miníček) ID 64010 (29.11.2009, 10:39) |
Janka,robila som vašu tortičku synovi k 10 narodeninám-a bola výýýýýborná,zožala velikánsky úúúúspech. výborný návod-ĎAKUJEM robila som s mrazenými jahodami-nechala som ich stiecť.Naozaj odporúčam všetkým-skvelá.Dokonca aj môj manžel,ktorý sladké velmi nemusí-bol unesený. |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (20.6.2010, 22:21) | |
Tak to som naozaj šťastná Aj moja sestra nie je príliš na sladké, ale túto tortu si vždy rada dá...je osviežujúca a neuveriteľne mňam...dá sa robiť ako z čerstvých, tak aj mrazených jahôd...ten krém v spojení s jahodami je úžasný...tak som rada, že chutilo | |
ODPOVEDAŤ |
kristína s. (nigina) ID 32120 (19.7.2009, 12:04) | |
Super! Dala som si k obľúbeným Škoda, že som ju neobjavila, keď bola jahodová sezóna. Dala by sa robiť aj s mrazenými jahodami? Alebo urobiť nejaký krém z jahodového pyré? Dík za radu | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (21.10.2009, 21:01) | |
Áno, dá sa robiť aj s mrazenými, len čerstvé sú lepšie, pretože mrazené pustia šťavu a tortička môže trošku tiecť, ale nie je to nič hrozné a pokiaľ nestojí niekde dva týždne, tak sa nič nestane A to sa u tejto torty nemôže stať | |
ODPOVEDAŤ |
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (15.9.2008, 20:17) |
Bola pre babku Máriu k meninám a po oslave ostal už len maličký trojuholníček Vrelo odporúčam |
ODPOVEDAŤ |
Iveta S. (yvett) ID 11052 (15.9.2008, 20:10) | |
mňaaaaaaaaam | |
ODPOVEDAŤ |