. .. .. .. .. .. .
. .

Mäsová roláda na studeno - RECEPT 3604

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MLETÉ MÄSO

ID 4972 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 60 návštěvníkov)


Mäsová roláda na studeno


[ recept č. 3604 zo dňa  ]


Mäsová roláda na studeno


POTREBNÉ PRÍSADY

1 kg mletého bravčového pliecka *
200 ml mlieka *
2 PL solčanky (vegety) *
mleté čierne korenie *
2 cibule *
cca 250 g šunky *
8 vajec *
3 PL hrášku *
3 PL kápie


POSTUP PRÍPRAVY

Výborne sa hodí na studené misy. Výhodou je, že sa môže pripraviť deň vopred.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Do misy dáme mleté mäso, pridáme mlieko, ...
2. ... solčanku, MČK ...
3. ... a nadrobno nakrájané cibule, zamiešame a dáme do chladničky na 12-24 hodín.
4. Keď nadíde čas pokračovať, urobíme praženicu z 8 vajec, ak sú veľkosti "L", stačí aj 7.
5. Na dlhý pás alobalu si podľa veľkosti plechu, v ktorom budeme roládu piecť "naťapkáme" mäso do tvaru obdĺžnika, ...
6. ... obložíme ho šunkou (na vzdialenejšej strane vynecháme cca 2 cm pás, aby šunka pri zrolovaní "nevykúkala"), ...
7. ... na ktorú navrstvíme vychladnutú praženicu (teraz vynecháme pás na oboch stranách), ...
8. ... pridáme hrášok a na rezance nakrájanú sterilizovanú kápiu.
9. Mäso opatrne zrolujeme pomocou podloženého alobalu, konce zlepíme k sebe ...
10. ... a roládu zabalíme do alobalu. Roládu prenesieme na väčší kus alobalu, najlepšie na alobal na grilovanie (ja som akurát nemala, tak som si spojila 2 kusy obyčajného na šírku), ...
11. ... opäť pevne zabalíme ...
12. ... a pečieme 45 minút pri 220 st. C.
13. Pri pečení mäso pustí trochu šťavy, tak to má byť. Po vychladnutí alobal otvoríme, mäso nakrájame na plátky ...
14. ... a môžeme servírovať. Dobrú chuť!


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Jablkový moučník s výbornou polevou.-spíš krém. | Mäsová roláda na studeno | Zapekané cestoviny s tofu. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Zlatica K. (kelka23) ID 44449 (8.2.2014, 14:48)
Dnes sme robili, aj Filipkovi chutila. Jedli sme to teplé so zemiakovým pyré. Mňamka. (Y) (jidlo) Pred dokončením sme to dali zapiecť bez alobalu, aby to chytilo kôrku. :-)
ODPOVEDAŤ
Soňa T. (rexo) ID 108927 (2.1.2014, 10:02)
vydarený kúsok (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Tina W. (Simonecka2007) ID 35829 (1.1.2014, 23:00)
(Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Katarína B. (katka 777) ID 129764 (1.1.2013, 7:24)
idem ju dnes urobiť...vyzerá fantasticky (clamp) (clamp) (clamp) (novy rok)
ODPOVEDAŤ
Marta K. (supermarta) ID 62155, mimibazar.sk/supermarta (30.3.2012, 8:26)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
bianka m. (fifito) ID 140190 (30.3.2012, 1:41)
(Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Martina K. (Thematka) ID 46969, mimibazar.sk/thematka (24.1.2010, 9:38)
(Y) Naozaj je výborná a pekne drží tvar.
(Y) D (F)A (F)K (F)U (F)J (F)E (F)M (F) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (28.1.2010, 17:51)
Ďakujem za komentár a teším sa, že roláda chutí. (L) Musím ju urobiť, už sme ju dlho nemali. (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana H. (bobenko) ID 2706, mimibazar.sk/bobenko (24.3.2008, 19:34)
(Y) (Y) Elenka, robila som túto roládku na dnešné misy, je neuveriteľná, všetkým šibačom náramne chutila a deti na ňu chodili ako osy na med, okrem toho fantasticky vyzerá...ja som ju akurát piekla niečo vyše hodinky zakrytú a potom zapekala asi 20 minút odokrytú, pričom som ju polievala šťavou a chytila aj peknú farbu, takže táto roládka bude u nás pečená-varená (clamp)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (25.3.2008, 18:16)
Super. :-) :-) :-) S tým odokrytím vyskúšam aj ja, až ju budem zase robiť. (F)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (20.1.2008, 15:03)
(L) ďakujem za super receptík, dnes sme mali fajný obed...len som nedala hrášok, naši ho nemajú radi.... (L) http://www.mimibazar.sk/rodinne_foto.php?id=195939
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (21.1.2008, 11:13)
Videla som, super. (Y) Teším sa, že chutilo. :-) Tip s olivami je (Y). (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (19.1.2008, 16:04)
(Y) (clamp) dnes som to urobila, je to výborné, ja som to piekla dlhšie asi hodinku a potom som to odkryla asi tak na 10 minút. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (20.1.2008, 15:04)
ahoooj :-) tak si ma o deň predbehla ;-) Je to mňamka a rýchlovka, aj susedina dcérka si s nami pochutnala (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:17)
Teším sa, že chutilo. :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (19.1.2008, 12:21)
Jedna otázočka: prosím ťa, do tej rolády netreba do mäsa primiešať aj surové vajcia, aby to lepšie držalo po kope *-) ? Chceme ju v nedeľu vyskúšať (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:16)
Jéj, už som Ti napísala do odkazov, vlastne Ľubka už odpovedala tiež. Aj pre ostatných ešte doplním, že treba dávať pozor na to, aby bolo dosť praženice a nedávať veľa hrášku a kápie, lebo by mohli pri krájaní vypadávať. Dúfam, že bude chutiť. (hello)
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.1.2008, 12:37)
nie,nie.Len sa zmiesa masko s mliekom a korenim.Ono to drzat bude.Ja to potom rozlozim na mokru utierku a roztiahnem mokrymi rukami.Utirka mi potom pomoze pri zvynuti rolady.Ja ani cibulu nedavam.....urobim prazenicu na cibuli. :-$
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (19.1.2008, 17:27)
S tým odokrytím a cibuľovou praženicou vyskúšam. (Y) Moja mamina tiež používala najskôr vlhkú utierku, ale raz vyskúšala alobal a pomocou neho sa roluje tiež fajn a ušetrí sa utierka, takže to už robíme tak. :-$
ODPOVEDAŤ
Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.1.2008, 11:11)
Tento recept robim aj ja a dokonca presne takto co sa tyka surovin,akurat roladu peciem hodinu zabalenu a porom to odkryjem a este necham tak 15-20 minut aby chytila farbu a je fajnovuckaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (15.1.2008, 17:16)
(Y) Suuper receptík... mám v mrazničke mleté mäsko zo zabíjačky...určite vyskúšam (L)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (15.1.2008, 17:17)
keď budeš rýchlejšia prídem na ochutnávku :-D (hello)
ODPOVEDAŤ
Erika M. (murka1) ID 25512 (16.1.2008, 9:26)
:-) ja si počkám, kým to urobíš TY prvá a JA prídem na ochutnávku ;-) (L)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.1.2008, 10:46)
Dievčatá, dúfam, že Vám bude chutiť. :-P (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia K. (silvuška) ID 10951, mimibazar.sk/silvuska (15.1.2008, 17:13)
:-o :-P mňam určite vyskúšam (flower) (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana B. (Nijja) ID 1003 (15.1.2008, 16:51)
(Y) Super! Netreba podliat troskou vody?
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (16.1.2008, 10:44)
Vodou netreba podlievať vôbec, ono to pustí dosť šťavy. (hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu