Lubica L. (lubica007) ID 19881 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 18 návštěvníkov)
Paradajkovo-cesnaková pasta
[ recept č. 6816 zo dňa 13.8.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
300 g očisteného cesnaku*1 kg paradajok*50 g soli
POSTUP PRÍPRAVY
Paradajky možme spariť a olúpať /nemusíme,ja som nelúpala a šupky tam volajako nie sú/.Paradajky pomelieme na masovom mlynčeku.Cesnak pretlačíme,zmiešame so soľou.Paradajky a cesnak zmiešame spolu.Zmesou naplníme suché poháriky a uzavrieme viečkom.Viečko može byť aj z plastu.Tato zmes sa nemusí sterelizovať a vydrží hodne dlho.Ja som teraz objavila v komore túto dobrotu z roku 1995 a je super,ako čerstvá.Pridávame ju do hotových jedál,na hrianky,na maso,alebo na pizzu.Ja som to použila na Taliansku pizzu od Romany N. ID 3383.Výýýborné a šťavnaté.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
|
. |
|
. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2 |
Michaela N. (Michaelllla) ID 36218 (18.8.2008, 21:45) |
tak zajtra navštívim našich, isto sa potešia, a popritom len tak mimochodom im troška vyplienim záhradku... a hor sa na tento recept a potom napíšem po 13 rokoch či sa pasta v pohárikoch nepokazila teda ak dovtedy vydržia zásoby PS: čo keby som namiesto mletia v mlynčeku použila mixér??? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.8.2008, 18:59) |
myslim,ze mixer moze byt v pohode.Pred 13 rokmi este ponorny nebol v mode |
ODPOVEDAŤ |
Andrea I. (adis3) ID 36288 (17.8.2008, 21:50) |
Vyskúšala som, aj som hneď ochutnala na hrianke. Super, dúfam, že tom vydrží. ďakujem za recept! |
ODPOVEDAŤ |
| | Hana M. (mamihani) ID 21017, mimibazar.sk/mamihani (19.8.2008, 14:34) |
Tiež som urobila, ale mne sa to zdá veľmi veľmi slané len tak na konzumáciu, skôr pridať do varenia na mäsko. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (19.8.2008, 19:01) |
hm,kazdemu podla chuti.Ta sol tam ma tiez isty konzervacny vyznam.Niekomu sa zda 50 g malo na 1,30 kg surovin. |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Hana M. (mamihani) ID 21017, mimibazar.sk/mamihani (19.8.2008, 21:53) |
Nebuď smutná, guláš z toho bude mňam-mňam |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (18.8.2008, 16:21) |
Super.Tak to ma veľmi,veľmi teší,že chutí. |
ODPOVEDAŤ |
Eva S. (skovka) ID 38880 (15.8.2008, 9:52) |
prosim, kolko poharikov vyjde z takeho mnozstva? |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.8.2008, 10:07) |
Mne vyslo 6-7 poharihov od detske vyzivy.Zalezi,ake velke su paradajky. |
ODPOVEDAŤ |
| | Eva S. (skovka) ID 38880 (15.8.2008, 13:05) |
dakujeeeem a este jedna otazocka. je lepsie pouzit stavnatejsie alebo masitejsie rajcinky? uz sa na tu dobrotu tesim |
ODPOVEDAŤ |
| | | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.8.2008, 16:15) |
Ja som mala take normalne,zo zahrady.Aj take,aj take.Vo flasticke je potom zmes pomerne stavnata.Myslim,ze je to aj vidiet na druhom obrazku.A mlela som na mlynceku,na najmensich dierkach. |
ODPOVEDAŤ |
| Lubica L. (lubica007) ID 19881 (upravené 15.8.2008, 16:18) |
Viem a vidim,ze to znie nepresvedcivo,ale ono to ozaj vydrzi! Skusili ste uz niekedy olupat 30 dkg cesnaku?Je toho celkom dost,bruska prstov som mala az spalene,potom sa mi koza z nicha zacala olupovat.Nic prijemne,ale stoji to za to..Tak si myslim,ze za vsetko moze cesnak A ozaj,pouzite cesnak domaci alebo kupovany a ak kupovany tak urcite slovensky,alebo cesky.NIE Z CINY!!!!Ten je o nicom a bez chuti!!!! |
ODPOVEDAŤ |
| Marta K. (marta7) ID 34320 (16.10.2008, 10:24) |
Ľubi, na šúpanie cesnaku doporučujem použiť šúpač - je to taká asi 10 cm dlhá gumená rúrka, do ktorej sa vloží strúčik cesnaku, povaľká sa po stole a vypadne ošúpaný cesnačik. Ja som to voľakedy dávnejšie kúpila cez nejaký katalóg (Magnet alebo niečo podobné), ale toto leto som to kúpila v Maďarsku v hypermarkete za pár forintov. Tak vyskúšaj. P.S. vďaka za recept, určite niekedy vyskúšam. |
ODPOVEDAŤ |
| | | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (16.10.2008, 17:16) |
prvy krat som tento valcek videla v telerane v markize a dnes som nan natrafila aj v domacich potrebach.Stoji asi 40 korun. |
ODPOVEDAŤ |
| Helena B. (hela2) ID 37749 (14.8.2008, 12:56) |
tak tomu neverím, že bez dusenia a aj bez sterilizovania by to vydržalo čo len pol roka, a nie to ešte 13rokov !!! Ako je to chránené proti plesni??? Tá troška soli predsa tomu nemôže zabrániť. |
ODPOVEDAŤ |
| | Estera L. (saxinka) ID 14692 (14.8.2008, 22:10) |
tiež som toho názoru ani cesnak tomu asi nezabráni |
ODPOVEDAŤ |
Radka M. (kaka123) ID 7459, mimibazar.sk/kaka123 (14.8.2008, 12:45) |
chcela som sa spýtať - ani tie paradajky sa nemusia podusiť ? ďakujem |
ODPOVEDAŤ |
| | Lubica L. (lubica007) ID 19881 (15.8.2008, 9:29) |
nie,paradajky iba a naozaj pomelieme. |
ODPOVEDAŤ |
Celkom: 26 (zobrazuje sa 21-26) | << predošlé 1, 2 |