. .. .. .. .. .. .
. .

Broskyňový džem - marmeláda - RECEPT 6722

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZAVÁRANINY

ID 8619 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Broskyňový džem - marmeláda


[ recept č. 6722 zo dňa  ]


Broskyňový džem - marmeláda


POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme naň: 35 minút času a ďalej tieto ingrediencie:
je to na hrnčeky, pričom jeden hrnček sa rovná 2,5 dcl, takže:

4 hrnčeky broskýň (asi 2 kilá)
2 hrnčeky želírovacieho cukru
1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
a trošku vody - fakt trošku (pol deci)


POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si vrieť vodu (ja si dávam taký veľký 4 litrový hrniec), do vretej ponoríme na minútu broskyne a vyberieme ich do studenej vody. Broskyne ošúpme z kože - po tom sparení to ide ľahulinko. Broskyne nakrájame a odkôstkujeme. Dáme do hrnca trošku ich zmixujem ponorným mixérom aby tam neboli veľké hrče - lebo sa to nerozvarí úplne!!! do trošky vody nasypeme kyselinu citrónovú a rozmiešame ju tak, aby sa rozpustila. Potom do hrca pridáme želírovací cukor (ja ppoužívam Dr. Oetker) a kyselinu citronovú rozpustenú vo vode. Pustíme horák a necháme prevrieť asi tak 5 minút - stále miešame!!!! Po 5 minútach odstavíme a vyberieme vrchnú penu - tú ja po ochladení hneď dávam na chlieb s maslom :-) MŇAM!!!. Džem dáme do horúcich fliaš - ja ich ohrejem vo vode. Fľaše uzavrieme a prevrátime hore dnom. Po 10 minútach ho pekne prevrátime a necháme vychladnúť. No a potom len DOBRÚ CHUŤ!!!! Ak sa Vám pri varení zdá, že je riedky nebojte sa - on zhustne.
Z tejto dávky Vám výndu 3 trojdecové fľašky.
<< Žemličky a pletienky | Broskyňový džem - marmeláda | Smotanová cuketa >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marcela Č. (stvura) ID 65960 (7.7.2012, 15:45)
tak dnes som robila dzem podla vas, dufam ze bude dost husty, lebo i mne sa zda riedky...ale vonia krasne. este uvazujem a zvazujem ci tam nedat klincek alebo troska vanilky pre chut :^)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu