. .. .. .. .. .. .
. .

Broskyňový džem - marmeláda - RECEPT 6722

Viktória F. (toria) ID 8619
mimibazar.sk/toria
Oblasť: Martin
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.11.2006
Naposledy: 8.6.2020 13:29
Aktualizácia: 1.2.2012 10:46
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 15
RODINNÉ FOTOGRAFIE 10
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 7
NÁVODY 0

ZAVÁRANINY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Broskyňový džem - marmeláda


[ recept č. 6722 zo dňa  ]


Broskyňový džem - marmeláda


POTREBNÉ PRÍSADY

potrebujeme naň: 35 minút času a ďalej tieto ingrediencie:
je to na hrnčeky, pričom jeden hrnček sa rovná 2,5 dcl, takže:

4 hrnčeky broskýň (asi 2 kilá)
2 hrnčeky želírovacieho cukru
1/2 lyžičky kyseliny citrónovej
a trošku vody - fakt trošku (pol deci)


POSTUP PRÍPRAVY

Dáme si vrieť vodu (ja si dávam taký veľký 4 litrový hrniec), do vretej ponoríme na minútu broskyne a vyberieme ich do studenej vody. Broskyne ošúpme z kože - po tom sparení to ide ľahulinko. Broskyne nakrájame a odkôstkujeme. Dáme do hrnca trošku ich zmixujem ponorným mixérom aby tam neboli veľké hrče - lebo sa to nerozvarí úplne!!! do trošky vody nasypeme kyselinu citrónovú a rozmiešame ju tak, aby sa rozpustila. Potom do hrca pridáme želírovací cukor (ja ppoužívam Dr. Oetker) a kyselinu citronovú rozpustenú vo vode. Pustíme horák a necháme prevrieť asi tak 5 minút - stále miešame!!!! Po 5 minútach odstavíme a vyberieme vrchnú penu - tú ja po ochladení hneď dávam na chlieb s maslom :-) MŇAM!!!. Džem dáme do horúcich fliaš - ja ich ohrejem vo vode. Fľaše uzavrieme a prevrátime hore dnom. Po 10 minútach ho pekne prevrátime a necháme vychladnúť. No a potom len DOBRÚ CHUŤ!!!! Ak sa Vám pri varení zdá, že je riedky nebojte sa - on zhustne.
Z tejto dávky Vám výndu 3 trojdecové fľašky.
Broskyňový džem - marmeláda | Pstruh v alobale >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Marcela Č. (stvura) ID 65960 (7.7.2012, 15:45)
tak dnes som robila dzem podla vas, dufam ze bude dost husty, lebo i mne sa zda riedky...ale vonia krasne. este uvazujem a zvazujem ci tam nedat klincek alebo troska vanilky pre chut :^)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu