Marianna S. (Marijanna) ID 49716 |
 |
Oblasť: Humenné |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 17.6.2008 |
Naposledy: 25.6.2013 16:00 |
Aktualizácia: 2.3.2010 7:28 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Pečena paprika
[ recept č. 6328 zo dňa 16.7.2008 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
5kg masitych červenych paprik,500ml oleja, 2 hlavky cesnaku, petrzlenova vnat, poper v zrnkach, sol, ocot,voda
POSTUP PRÍPRAVY
Papriky umyjeme, osušime,poprepichujeme na par miestach. Do hlbšej panvicedame olej a pečieme z oboch stran. Ešte teple dame do fliaš a to tak, ze na kazdu vrstvu pečenych paprik posolime, popoprime, dame cesnak narezany na štvrtky alebo cele stručiky, petrzlenovu vnat. Takto vrstvime do vrchu fliaš. Vodu s octom prevarime octu a vody po chuti. Pozalievame papriky vo flaškach. Ešte na vrch asi 3cm od hrdla dame olej na ktorom sme ich piekly. Pozatvarame a dame do chladu na tmave miesto. |
 | Iveta S. (yvett) ID 11052 (17.7.2008, 10:21) |
Vyzerá to suprovo, ako dlho to v takomto stave vydrží?  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Marianna S. (Marijanna) ID 49716 (17.7.2008, 11:19) |
vydrzi to cez zimu v chlade a je to fakt dobre. ale moze sa to aj sterlizovat kratko aby sa nerozpadi nechat prevriet a potom klasicky ochladit ako ine zavaraniny  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |