. .. .. .. .. .. .
. .

Baklažánový krém - RECEPT 6120

Elena Š. (*ela*) ID 4972
.
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 16.7.2006
Naposledy: 14.2.2024 19:08
Aktualizácia: 8.7.2023 18:53
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 21
RODINNÉ FOTOGRAFIE 42
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 52
NÁVODY 1

NÁTIERKY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Baklažánový krém


[ recept č. 6120 zo dňa  ]


Baklažánový krém


POTREBNÉ PRÍSADY

3 baklažány *
3 strúčiky cesnaku *
1 KL soli *
2 vajcia *
cca 250 ml oleja *
šťava z polovice citróna


POSTUP PRÍPRAVY

Táto jemnulinká nátierka je špecialitou môjho manžela.
Nech sa páči "klik" na obrázkový postup.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

1. Baklažány dáme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme v rúre cca 50 minút pri 250 st.C.
2. V polovici pečenia ich obrátime, aby sa upiekli rovnomerne. Po upečení ich necháme trochu vychladnúť, olúpeme ich a necháme z nich odtiecť horkú šťavu. Šéfkuchár to robí tak, že dužinu dá medzi 2 dosky a zaťaží to na 2-3 hod.
3. Takto vyzerá dužina po vytečení šťavy.
4. Do mixéra dáme baklažánovú dužinu, vajíčka, cesnak a soľ a mixér spustíme.
5: Za stáleho mixovania pomaly prilievame olej, až dosiahneme hladkú krémovú konzistenciu.
6. Ochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosolíme. Krém dáme do chladničky aspoň na 2-3 hodinky ...
7. ... a potom hor sa do jedenia.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Mafiny (muffiny) REBARBORKY | Baklažánový krém | CONCHIGLIONI - veľké mušle plnené mäsom >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Jana S. (Popka) ID 40159 (3.8.2008, 23:27)
Eli, bola to suprová mňamka (Y). Martin prepáč, že som Ti to skoro všetko zjedla ;-). Nestihla som Ti napísať odkaz :-@. Veľmi mi to chutilo a vôbec mi tam nevadili tie surové vajíčka (hello) (hello) (hello).
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (4.8.2008, 15:19)
Júúúj Jani, teším sa, že Ti chutilo. Kým si neochutnala, tak sa Ti to veľmi nezdalo, však? *-) No, možno tomu dopomohol aj sedliacky chlebík pod nátierkou. ;-) Martin Ti prepáčil. +o( Myslím, že sa tešil, že má "jeho" recept taký úspech. :-) Už sa mi pečú ďalšie baklažány v rúre, len ešte musím kúpiť čerstvé vajíčka. (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Zuzana N. (zuzuska) ID 9064 (5.7.2008, 12:48)
Dobry den Elenka, tam idu prosim surove vajicka?? *-) Dakujem
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 15:37)
Dobrý deň Zuzka, áno, idú tam surové vajíčka. Manžel skúšal robiť krém aj z uvarených vajíčok, ale nebolo to ono. :-| Vajíčka dávame vždy len čerstvé. (hello)
ODPOVEDAŤ
Martina R. (MR.13) ID 7284 (4.7.2008, 23:23)
HMMMM, mňam, mňam, mňam - toto musím vyskúšať. Bude to určite super (zajic) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (5.7.2008, 10:18)
Pre nás to je mňam, mňam. :-) :-) :-) Martinka, potom daj vedieť, či chutilo. (hello)
ODPOVEDAŤ
katarina h. (katka01) ID 18377 (6.7.2008, 22:54)
my s tym baklazanom pecieme este paradajky a mixujeme bez vajec a citrona, je to super
ODPOVEDAŤ
Elena Š. (*ela*) ID 4972 (7.7.2008, 0:15)
Baklažán s paradajkami je (Y) super! Ale je to zase iná chuť. Mám v pláne tento týždeň robiť baklažány okrem iného aj s paradajkami. Tých obmien je nespočetne veľa |:o) a to je fajn. Nám veľmi chutí aj baklažán s paprikami a paradajkami: http://www.mimibazar.sk/recept.php?id=2352 Tohoto sa nikdy nevieme dojesť. ;-) ;-) ;-)
(hello)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu