. .. .. .. .. .. .
. .

Bezlepkový chlieb - RECEPT 60956

Vanda S. (WandaB) ID 152644
Oblasť: Trnava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 20.5.2010
Naposledy: 30.11.2022 17:23
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
47634898
HODNOTENIE 23
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1
NÁVODY 0

BEZLEPKOVÁ DIETA

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT |


Bezlepkový chlieb


[ recept č. 60956 zo dňa  ]


Bezlepkový chlieb


POTREBNÉ PRÍSADY

** 300 g bezlepkovej múky Schar Mix it Universal ** 100 g kukuričnej múky ** 100 g ryžovej múky ** 5g sušeného droždia alebo 21 g klasického droždia ** 2 ČL soli ** 2 ČL cukru ** 1/2 ČL rasce mletej (je možné vynechať) ** 1/2 ČL rasce celej (je možné vynechať) ** 1 ČL chia semienka (je možné vynechať) ** cca 300 ml vody (alebo podľa konzistencie cesta) ** 3 PL olivového oleja **

POSTUP PRÍPRAVY

** Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. ** múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné. ** Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. ** Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút. ** Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou). ** Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Všetky potrebné suroviny ktoré som použila sú na tomto obrázku (okrem droždia).


Všetky múky zmiešame do jednej suchej zmesi, urobíme jamku, nalejeme do nej cca 1 dl vlažnej vody a nasypeme cukor, nadrobíme (nasypeme) droždie a necháme cca 15-20 minút aby sa vytvoril kvások. (ja som si už nabok nasypala aj rascu, soľ, chia semienka)


takto to bude vyzerať, keď sa vytvorí kvások.


múkou z okrajov zasypeme kvások, pridáme soľ, rascu mletú, rascu celú, chia semienka, olivový olej a miesime. Podľa potreby dolievame postupne vodu, cesto nesmie byť veľmi tuhé. Miesime až kým cesto nezačne byť kompaktné.


Cesto zakryjeme a necháme kysnúť na teplom mieste cca hodinu. Malo by minimálne zdvojnásobiť svoj objem.


Cesto vyklopíme na plech a mierne vyformujeme do bochníka, necháme kysnúť na plechu ešte cca 20 minút


Pečieme na 220°C 45-50 minút (podľa rúry) so zapnutým spodným aj vrchným ohrevom. Prvých 10 minút pečieme aj so záparou (na spodok rúry umiestnime ďalší plech naplnený vodou).


Po upečení pokvapkáme vodou a zakryjeme utierkou. Krájame až vychladnutý chlebík.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu