Maria P. (teleflex) ID 105501 |
 |
Oblasť: Nitra |
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení) |
Registrácia: 23.7.2009 |
Naposledy: 4.1.2025 10:49 |
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06 |
|
|
|
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 3 návštěvníci)
Trubičky s vanilkovým krémom...
[ recept č. 60568 zo dňa 22.7.2018 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
500 gramov lístkového cesta, 1 vajce... Krém: 700 ml mlieka, 250 ml smotany na šľahanie, 2 vanilkové pudingy, 4 PL kryštálového cukru, 100g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 200g čerstvého krémového neochuteného syra - môže byť aj mascarpone alebo Lučina
POSTUP PRÍPRAVY
Lístkové cesto na jemne pomúčenej doske rozvaľkáme natenko a nakrájame na cca 2 cm pásy. Tie omotáme okolo trubičiek na šamrole alebo podomácky vyrobených /práve z tých sú robené koláčiky na fotke/ a potrieme vajíčkom, ktoré sme rozmiešali s troškou vody. pečieme na 220°C do zlata, cca 20-25 minút. Necháme vychladnúť a potom cesto stiahneme z trubičiek a naplníme pomocou cukrárskeho vrecúška krémom.
Krém si pripravíme vopred: Mlieko, kryštálový cukor a oba pudingy spolu uvaríme a za častého premiešania necháme vychladnúť. Smotanu vyšľaháme dotuha. Syr vyšľaháme s práškovým cukrom a prišľaháme vychladnutý puding. Nakoniec zľahka vmiešame šľahačku.
Naplnené trubičky necháme niekoľko hodín v chlade a potom posypeme práškovým cukrom... môžeme podávať. |