
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Broskyňová torta so zmrzlinou[ recept č. 5991 zo dňa 25.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň, 6 plátkov želatiny, 1 tenký tortový korpus, 300 g vanilkovej zmrzliny, 2 lyžice mandľových úlomkov, 1/4 l sľahačkovej smotany, 30 g cukru POSTUP PRÍPRAVY Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus - či už upečený doma alebo kúpený v obchode - vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň. |