
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Alexandra V. (saša_20) ID 50362 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Broskyňová torta[ recept č. 5992 zo dňa 25.6.2008 ] POTREBNÉ PRÍSADY 2 vajcia, 50 g a 75 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 40 g hladkej múky, 25 g maizeny, 1 zarovnanú čajovú lyžičku prášku do pečiva, 500 g zaváraných broskýň (alebo iné ovocie), 250 g tvarohu, 250 ml smotany na šľahanie, 1 balíček čírej želatíny v prášku POSTUP PRÍPRAVY Rúru predhrejeme na 200°C (plynová stupeň 3-4). Bielky do tuha vyšľaháme s 50 g prášk. cukru a s 1 vanilkovým cukrom. Po jednom primiešame žĺtky, múku, maizenu a prášok do pečiva. Zľahka premiešame, do vymastenej a vysypanej tortovej formy nalejeme cesto, zarovnáme a pečieme asi 15 min. Necháme vychladnúť. 1/3 broskýň nadrobno nakrájame. Tvaroh dopenista vymiešame s 75 g prášk. cukru a primiešame nakrájané broskyne. Šľahačku vyšľaháme a postupne primiešame k tvarohu. Tvarohovú plnku rovnomerne rozdelíme na piškótové cesto, poukladáme na ňu polovice broskýň a zalejeme želatínou, ktorú pripravíme podľa návodu na obale. Odložíme stuhnúť do ľadničky. Pred podávaním môžeme ozdobiť šľahačkou, plátkami mandlí alebo orechov (mandľami môžeme oblepiť bok torty). |