. .. .. .. .. .. .
. .

Čokoládová torta s marcipánom - RECEPT 55331

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 174942 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 4 návštěvníci)


Čokoládová torta s marcipánom


[ recept č. 55331 zo dňa  ]


Čokoládová torta s marcipánom


POTREBNÉ PRÍSADY

KORPUS: 6 vajec, 6 PL pr.cukru, 6 PL hl.múky. PARÍŽSKY KRÉM: 300g 74% čokolády, 500ml 33% šľahačky. VIŠŇOVÁ PLNKA: 1 pohár zavárané višne, 1dcl amareto,1 vaniliový cukor,1PL zlatý klas. MANDLOVÝ KRÉM: 2 mandlový puding, 900ml mlieka, 0,5dl amareto, 5PL mleté mandle, 1 hera, 1 vaníliový cukor,+ marcipán Dr.Oetker, višňový džem

POSTUP PRÍPRAVY

KORPUS: bielka vyšľaháme s cukrom do peny a múku nakoniec jemne vmiešame. Torta má mandlový krém, preto som do korpusu primiešala pár lyžíc nasekaných mandlí (koľko lyžíc mandlí dáme o toľko menej pridávame múky). Pozn.: robila som dvojitú dávku na formu (26 cm).
PARÍŽSKY KRÉM: šľahačku dáme zohriať (NIE VARIŤ!) a rozpustíme v nej čokoládu, miešame. Krém krásne zhustne. Necháme ho vychladnúť, najlepšie nechať odstáť v chladničke do ďalšieho dňa. Neskôr sa môže našľahať, ale ten môj bol taký hustý, že nebolo ani treba :)
VIŠŇOVÁ PLNKA:1,5dcl šťavy z višnového kompótu aj s višňami necháme variť na slabom stupni (použila som kompót z Lidla, cca 780ml).Pridáme amareto a vaniliový cukor a necháme variť, pokiaľ sa alkohol nevyparí. Nakoniec pridáme zlatý klas. Mala by postačiť 1PL, ale závisí od množstva použitej šťavy z kompótu. Necháme vyhladnúť
MANDLOVÝ KRÉM: najskôr mierne opražíme namleté mandle. Do pudingu pridáme vaniliový cukor (dala som len 1 balenie, aby nebol príliš sladký). Vmiešame pripravené mandle a ak je puding dosť hustý, môžme dať amareto. Ja som pridala aj bielu čokoládu, ktorú som vmiešala do pudingu ešte počas toho ako bol teplý, ale asi to dobrý nápad nebol :( Nakoniec našľaháme spolu s herou a práškovým cukrom
- keď máme všetko pripravené, prvý korpus natrieme višňovým džemom, naň rozotrieme parížsky krém. Na parížsky krém rozotrieme višňovú plnku a priložíme druhým korpusom. Tento korpus pokvapkáme amaretom, aby bol vlhký a natrieme v hrubej vrstve mandlový krém. Priložíme tretí korpus, zľahka v tenkej vrstve ho natrieme mandlovým krémom, ktorý zostal aj na vrch a aj po okrajoch. Nakoniec potiahneme rozvaľkaným marcipánom a ozdobíme podľa vlastnej fantázie :)
<< CITRONOVY KOLAC | Čokoládová torta s marcipánom | cviklová polievka >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Dominika B. (domca benkova) ID 284482 (30.11.2013, 13:20)
Dobrý deň, chcem sa spýtať prvý krát idem robiť tortu kúpila som si fondán biely a Wilton gélovú farbu. Ako ten fondán zafarbím nezmiešava sa s ničím ten gél?? Prosím Vás poradíte mi??
Ďakujem
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu