. .. .. .. .. .. .
. .

Bodkovana torta - lienka - RECEPT 19264

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 34442 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 13 návštěvníkov)


Bodkovana torta - lienka


[ recept č. 19264 zo dňa  ]


Bodkovana torta - lienka


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto kakaove: 1/2 Palmarinu, 1/2 pohara jemneho kryst. cukru, 1 1/2 pohara polohrubej muky, 1/2 pohara pochutkovej smotany, 2 PL dzemu, 1 PL kakaa, 1/2 KL soda bicarbony, 2 vajcia********** Cesto piskotove: 3 vajcia, 1/2 pohara cukru, 3/4 pohara polohrubej muky,*********** Krem: 1 vanilkovy alebo smotanovy puding (prip. Zl. klas), 1/4 pohara praskoveho cukru, 1 pohar mlieka, Na vrch: 1 Galaretka jahodova, 1 Galaretka z cernic,alebo z ciernych ribezli, cucoriedok, ( cim tmavsia, tym lepsia). *********** Okrem toho: papier na pecenie a tortova formas odopinatelnym krajom o priemere 26 cm. ( ja som robila do 24 cm a myslim, ze tych 26 cm by bolo ovela lepsie. Nevysli mi tie bodky akoby mali. No budem musiet kupit aj 26 cm tortovu formu, kvoli tejto torte, pretoze som ju urcite nerobila poslednykrat:)

POSTUP PRÍPRAVY

Rozmyslala som, akoby som definovala tento recept. Zaujimavy, napadity a veeeeeeeelmi chutny. Zvlast davam do pozornosti najma tu kakaovu piskotu. Ja som so doposial s takymto receptom nestretla. Je nielen efektny, ale ma zvlastnu, zaujimavu chut. Najprv som sa obavala, ze to bude suche, ale po ochutnani som konstatovala, ze ide o velmi zaujimavu kompoziciu chuti. Mrzi ma len to, ze tie bodky na lienke dost nevynikli, ale pouzila som najtmavsie zele, ake som dostala. No, nabuduce budem robit zele nie s vodou, ale kupim ten "najciernejsi" sirup prip. dzus, aky bude dostat v obchode.

PS: mrzi ma nekvalitne foto, ktore som vymenila, ale je tu lepsie vidiet ten kontrast tmavych bodiek. pridala som do tmaveho zele ciernu potravinarsku farbu. Vkladam aj nove foto do postupu pre porovnanie:)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

ako prve si pripravime svetle cesto: do kajstrolika dame na miernom ohni rozpustit tuk a pridame kryst. cukor. Odstavime zo sporaka a nechame trochu ochladit
ochladeny, rozpusteny tuk s cukrom prilejeme do muky a spracujeme cesto
spracovane cesto zbalime do potravinovej folie a odlozime do mraznicky!!!!!! Budeme ho neskor struhat na struhadle na jablcka, takze musi byt dobre stuhnute
teraz si urobime piskotove cesto: 3 cele vajcia vyslahame s 1/2 poharom krystaloveho cukru do peny ( slahame min. 5 min.) a potom pridame 3/4 pohara muky. ( Odmerala som si to na PL a vyslo mi cukru 6 PL a muky 9 PL - nie kopcovitych)
dno tortovej formy vylozime papierom na pecenie a vylejeme do nej masu. Piskotu pecieme pri 180 stupnoch 20 - 25 minut
rozpustime Galaretku (zele) v 100 ml vody v mikrovlnke cca 1 minuta. Ak je malo, pridajte 10-15 sekund. Po vybrati z mikrovlnky som este doliatla 250 ml studenej vody. Nechala vychladit
upeceny piskotovy korpus. Este z tepleho som stiahla papier zo spodu. Rychlo umyla tortovu formu a uz som pokracovala v robeni tmaveho korpusu. Tu je trosku nevyhodu, ze chvilu ide rura prazdna. Mozno keby som mala dve tortove formy s rovnakym priemerom... hm
takze pokracujeme v priprave tmaveho cesta. V miske rozslahame 2 vajcia s 2 PL smotany, 2PL dzemu (jahodovy, prip. ribezlovy),
preosiata 1 PL kakaa s 1/2 Kl soda bicarbony
do kakaovej masy nastruhame biele cesto, ktore sme si odlozili do mraznicky. Struhame na velkych ockach ( na tom , co jablka)
opatrne, uz len rucne zamiesame a vylejeme do tortovej formy vystlatej papierom na pecenie. Iba spodok formy, boky nemazeme nicim. Peceieme pri 180 stupnoch cca 30 minut
z mlieka a pudingu uvarime kasu, prikryjeme foliou a odlozime na terasu, prip. balkon vychladnut. Ta folia nedovoli urobit na pudingu korku. Ked vychladol, bol velmi husty, tak som ho preslahala mixerom a bol OK
z piskotoveho korpusu formickou vykrajujeme kolieska (akoze lienkine bodky)
maslo s cukrom vyslahame dopenista. Po lyziciah pridavame vychladeny puding a zakazdym dobre preslahame
krasne naslahany pudingovy krem
medzitym sme si odstranili papier aj z tmaveho korpus. Ochladeny korpus prelozime na tortovy podnos a opat polozime odopinatelny kraj tortovej formy okolo torty . Potrieme kremom
prilozime svetlu piskotu a jemne pozatlacame korpus do kremu. Odlozime do chladnicky, kym zele nema taku huspeninovu konzistenicu.
ked uz nam zacina zele(Galaretka) pomaly tuhnut, tak mozeme zalievat otvory
malou lyzickou opatrne plnime otvory a dame opat do chladnicky, aby nam zatuhlo zele
ked uz su bodky zatuhnute, zalejeme cely vrch jahodovym zele a opat nechame stuhnut v chladnicke minimalne 3 hodiny ( samozrejme najlepsie cez noc)
po stuhnuti zele vyberieme tortu z chladnicky, opatrne tenkym nozom dookola oddelime tortu od formy a odtranime odopinatelny bok tortovej formy
tramtaradaaaaaaaaaaaa... a sme vo finale
v reze ***********(podotykam, ze kazdy je iny, podla toho ako sa vam podari prerezat bodky) . Skoda, ze nebolo to bodkovane zele tmavsie. Viac by sa to podobalo na lienku:(
Pridavam nove fotky na porovnanie: tmave zele, kde som na druhykrat pridala par kvapiek ciernej potravinarskej farby
tmave bodky v piskote
zaliata jahodovou zelatinou, pripravena do chladnicky na stuhnutie
a takto vyzerala v reze na druhykrat :)


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Anglicky salat | Bodkovana torta - lienka | KiRina Megaomacka na cestoviny >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Tana L. (backa11) ID 28088 (4.2.2012, 18:18)
Adrianko,to vypadá báječně,příští týden už ji mám naplánovanou.Tento víkend budu dělat Svokrin úsmev.Máš báječné recepty (Y) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L)
ODPOVEDAŤ
Denisa S. (deni22) ID 127854 (upravené 8.3.2010, 14:48)
Uz dlho som sa chystala upiect tuto torticku a konecne tento vikend na nu doslo. Musim priznat, ze spociatku sa mi nedarilo :-| - prve cesto sa mi mrvilo ( asi som mala vacsi hrncek a dala viac muky), no pridala som este asi 5 dkg palmarinu a zlepilo sa. Potom to uz slo hladko. Akurat som namiesto pudingu pouzila do plnky pol kila tvarohu, mame radsej sviezejsie chute, no a ciernu potravinarsku farbu som nezohnala, tak som do vykrojenych jamiek poukladala zavarane cernice a tak zaliala jahodovym zele. Bodky boli tiez dost vyrazne. Dakujem za skvely receptik (clamp) (clamp) (clamp) , urcite som ju nepiekla posledny krat. :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (10.3.2010, 19:32)
Deniska, skvele si si poradila a vdaka za dobry tip na zmenu (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (6.1.2010, 0:05)
:-o :-o :-o Adrika, kde ty chodíš na tie skvelé nápady...?? *-) Ty už môžeš kľudne aj knižku receptov vydať... (*), je paráááááááááádna (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp).
Inak mne sa páčila aj predtým - s tými svetlejšími bodkami (Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o)
(L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (6.1.2010, 20:35)
Darinka, ved sa az cervenam, ze vraj knizku :-$. napady nie su moje (teda okrem muffinkovych fasirok) ja iba tie recepty, ktore stoja zato posuvam dalej (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Darina H. (guginko) ID 65763, mimibazar.sk/guginko (6.1.2010, 22:36)
Juuuj, no veď to veľmo dobre robíš (Y)... aspoň sa aj my ostatné môžeme doma trošku predviesť (smich) (smich) (smich) ...a niekedy sa nám aj trošku pochvaly ujde... (kocka) (radost) (radost) (radost) (L)
ODPOVEDAŤ
Monika S. ((Moni)) ID 54192 (2.11.2009, 22:34)
tak toto vyzera luxusne...a mnam-mnam (zajic) (zajic) (clamp) (clamp) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (8.11.2009, 16:56)
dakujem
ODPOVEDAŤ
Eva T. (Evulqa) ID 33802 (31.10.2009, 18:11)
noooooo tá (^) vyzerá na zakusnutie (Y) (Y) (Y) (Y) určite vyskúšam už len kvôli tej zaujímavej kakaovej piškote |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o) |:o)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 19:14)
Joj draha, len skusaj, skusaj a ta piskotka je ozaj super (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (28.10.2009, 9:43)
Tak toto si viem predstaviť aj na plechu ako koláčik a keď sa pekne okolo tých "bodiek" pokrája, musí to byť veľmi pekné pre oko (zajic) . Vyzerá mňamkovo - už si ho aj ukladám. Len škoda, že moja dcéra neľúbi želé :-( To zas budem musieť zjesť pol plechu sama (zajic) Super fotopostup - podľa neho to pôjde ako po masle (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (2.11.2009, 19:13)
Janette, ani moja dcera nelubi zelatinu, le tento akymsi zazrakom spasala jedna radost :-). No a s tym plechom je to skvely napad, len by som asi davala 1 a1/2 davky surovin *-)? Ak nahodou skusis, tak daj vediet (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello)
ODPOVEDAŤ
Silvia S. (silwik) ID 21018, mimibazar.sk/silwusa (25.10.2009, 19:25)
mňáááááám,to vyzerá úplne super,mám rada koláčiky a tortičky s touto želatinou (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:44)
Silvika, ozaj je super.Chutovo ma prijemne prekvapila ma najma ta kakaova piskota. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
zuzana v. (zuziqa) ID 21362 (25.10.2009, 19:05)
No tak tá torta nemá chybu!Kde chodíš na tie nápady?Vyzerá nádherne,isto aj bola chutňučkáááááá (Y) (Y) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:43)
Jaaaaaaaaj Zuzicka, neprezradim, neprezradim :-p (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (hello) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Jaroslava Z. (jazavka) ID 80567 (25.10.2009, 19:02)
(Y) (Y) (Y) |:o) |:o) |:o) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:41)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Bozena M. (bombiska) ID 79911 (25.10.2009, 13:17)
(Y) (Y) (Y) (Y) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:41)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Eva Z. (Evka-Eviku) ID 76603 (25.10.2009, 13:03)
Skvelý nápad. Také žele som ešte nevidela. Kde si ho prosím ťa kúpila? Rada by som ho vyskúšala. Ďakujem. (Y) (Y) (Y) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:36)
Evicka, to zele som kupila tu v Anglicku. Teraz po odskusani receptu, mozem povedat, ze kludne mozes pouzit aj riadnu zelatinu a pouzit k tomu ovocny dzus alebo rozpustit v malinovke miesto vody. (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) Inak sestra hovorila, ze v Tescu je dostat JELLY. (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (25.10.2009, 10:35)
super..parada.. (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:29)
(L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Anna J. (Aldo) ID 47989, mimibazar.sk/aldo (25.10.2009, 9:07)
tak tot sa mi veľmi páči, vlastný nápad??? Všetko na tejto torte je originálne vymyslené, vyzerá báječne!!!! (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Adriana S. (adrika280) ID 34442 (26.10.2009, 20:28)
Anka, nie je to moj napad. Ja recepty nevymyslam. Ked ma nieco zaujme, tak to vyskusam a ked to stoji zato, tak to posuniem dalej. Papa (L) (L) (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu