
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZELENINOVÉ JEDLÁ |
Zuzana M. (zumma) ID 214481 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci) Fantastické plnené baklažánové závitky[ recept č. 58133 zo dňa 11.2.2015 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Rozpis pre 2 osoby : 1 väčší baklažán pozdĺžne nakrájaný na plátky, 150 g syr Feta nakrájaný na kocky, 2 paradajky bez semien nahrubo nasekané, 1 cibuľa najemno nakrájaná, 2 PL extra panenský olivový olej, 2 strúčiky cesnaku, nadrvené, 2 PL petržlenovej vňate, 2 PL čerstvej bazalky (príp. petržlenová vňať), 30 g strúhaný parmezán. Na rajčinovú omáčku: 1 konzervu krájaných rajčín, asi 400 g, 2 PL extra panenského olivového oleja, 2 roztlačené strúčiky cesnaku, 2 PL nasekanej čerstvej bazalky (alt. petržlenovej vňate), 1 PL balzamikového octu POSTUP PRÍPRAVY ... recept od Z. Pohlreicha, ktorý predčil všetky moje očakávania ... je výbornýýý ... predhrejte rúru na 180 °C. V panvici na olivovom oleji restujeme baklažán do zlatista, potom vyberieme na tanier. Cibuľu restujeme na troche olivového oleja domäkka, pridáme cesnak a restujeme ešte minútu. Orestovanú cibuľku s cesnakom dáme do misy, pridáme nasekané čerstvé rajčiny, nakrájaný syr a bylinky. Dobre premiešame. Vzniknutú zmes nanesieme na plátky baklažánu a zabalíme. Omáčka : na olivovom oleji zľahka restujte 2 strúčiky cesnaku, pridajte zvyšné ingrediencie a zvoľna priveďte k varu. Osoľte a okoreňte. Uvarenú omáčku dajte do malého pekáča alebo zapekacej misy, pridajte závitky a posypte parmezánom. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme 10 minút. Servírujeme teplé. Ja som nezohnala čerstvú bazalku, tak som použila petržlenovú vňať, ale na chuti to vôbec neubralo - prosto výýýborné ... môžem len a len odporučiť |