Maťuš K. (rybajz) ID 32678 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 5 návštěvníkov)
Olivový koláč a opečené baklažánové plátky
[ recept č. 15494 zo dňa 21.6.2009 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Olivový koláč: 250 g polohrubej múky, 4 vajcia, 150 ml olivového oleja, 150 ml bieleho vína, 150 g šunky na kocky, 150 g nastrúhaného syra, 100g čiernych 100 zelených olív /alebo akákoľvek kombinácia/, trochu vegety, soľ, korenie.
Baklažánové plátky: 1 baklažán, soľ, olivový olej, provensalské korenie, čierne mleté korenie
POSTUP PRÍPRAVY
Ďalšia inšpirácia z časopisu DObré jedlo, Júl 2009.
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Všetky suroviny si prichystáme a olivy šunku nakrájame, syr postrúhame. |
![]() |
Do misy si preosejeme múku, pridáme vajcia, olej, víno a polovicu nastrúhaného syra. Ochutíme soľou a vegetou a vymiešame polotuhé cesto. Formu vyložíme papierom na pečenie a naplníme cestom. |
![]() |
Na cesto navrstvíme šunku, olivy (pozatláčame do cesta) a na vrch syr. |
![]() |
Dáme zapiecť do rúry. Najprv na 10 minút na 200 stupňov. a potom na 25-35 minút na 180 stupňov. |
![]() |
Podávame s bielym vínom alebo dobre vychladeným pivom :) |
![]() |
A ešte k baklažánovým čipsom :) Baklažán nakrájame na tenké plátky, dobre osolíme a necháme odstáť (najlepšie aj pol hodiny). POtom ich dobre opláchneme a vysušíme /prípadne len zotrieme vodu a soľ kuchynskou papierovou utierkou). POukladáme na väčší plech vystlaný papierom na pečenie, pokvapkáme olivovým olejom, posypeme korením a vložíme do rúry. 180 stupňov cca 20-30 minút (ak máte funkcie gril alebo ventil či ako sa to volá, tak kľudne dajte to), treba odsledovať,my sme boli nedočkaví a mali ich tam menej a sme ich v polovici aj otáčali. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
 | Denisa J. (Damia) ID 3904 (6.7.2009, 16:43) |
no toto vyzerá geniálne všetky suroviny sú u nás milované  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | kristína s. (nigina) ID 32120 (21.6.2009, 22:56) |
mňam, keď vidím ten ugrilovaný baklažán, tečú mi slinky... máme radi aj olivy, vyskúšam to. Preto som zvedavá, aký priemer má tá forma? Mám asi takú 28 cm, tak či bude stačiť? ďakujem |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 23:32) |
ano, aj ta nasa ma 28 cm , a vnutro je take vyvsene a ten okraj je taky vlnovkavy. ale nabuduce dame do vacsej formy, aby cesto bolo trochu tensie  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Maťuš K. (rybajz) ID 32678 (21.6.2009, 22:11) |
a neskutocne dobre to vonia a chuti aj za studena ( uz je to cele fuc! ) |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva H. (Evitchka) ID 26145 (21.6.2009, 21:16) |
velmi zaujimavy napad, urcite raz vyskusam, olivy priam milujem a kam ide vino, to nemoze byt zle  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva K. (evekei) ID 31604 (21.6.2009, 20:23) |
Mňam olivky a syrček  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |