. .. .. .. .. .. .
. .

Parmský zapekaný baklažán - RECEPT 56719

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

ZELENINOVÉ JEDLÁ

ID 32120 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbili 2 návštěvníci)


Parmský zapekaný baklažán


[ recept č. 56719 zo dňa  ]


Parmský zapekaný baklažán


POTREBNÉ PRÍSADY

2 baklažány 1 cukina 1 cibuľa 3 - 4 strúčiky cesnaku 1 konzerva lúpaných paradajok 1 hustý paradajkový pretlak (stačí menší) bazalka sušená bazalka čerstvá (ak máte veľa čerstvej, tak dajte len čerstvú) 1 PL kryštálového cukru soľ mleté čierne korenie 2 ks mozzarelly 70 g parmezánu múka na obaľovanie olej olivový extra virgin olej arašidový na smaženie

POSTUP PRÍPRAVY

Podrobný recept na http://nasavareska.blogspot.sk/2014/05/parmsky-zapekany-baklazan-melanzane.html

Baklažány a cukinu umyjeme, pokrájame na kolieska, posolíme a necháme vypotiť. Zatiaľ na oleji orestujeme cibuľu a cesnak, pridáme polovicu cukiny pokrájanej na hranolky a osolíme, okoreníme. Po chvíli pridáme paradajky, pretlak a cukor. Necháme podusiť domäkka.

Vypotené kolieska baklažánov i cukiny opláchneme, osušíme a rozložíme si ich na doske. Znova osolíme, jemne a pokoreníme. Vyobraciame ich v múke a kladieme do rozpáleného oleja opekať.

Do zapekacej misy dáme vrstvičku pripravenej omáčky, na ňu poukladáme opečené kolieska baklažánov a cukiny. Na ne uložíme zopár rezov mozzarelly , alebo použijeme postrúhanú mozzarellu. Sypneme bazalkou a parmezánom.
Takto urobíme 3 - 4 vrstvy, posledná vrstva bude opäť rajčinová omáčka posypaná zvyšným parmezánom.
Dáme zapekať na 180°C / 20 min.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

omáčka
zapečené


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Biele bagety | Parmský zapekaný baklažán | Srdíčko na přání >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Soňa P. (sonasona) ID 295606 (8.12.2014, 21:44)
Dělala jsem a moc moc chutnalo (jidlo) Tedy použila jsem jenom lilky, ale někdy zkusím třeba i tu cuketu. Moc děkujeme za recept :-) Jdu ještě prošmejdit vaše další recepty :-) zatím přeji krásné (banky) (stromecek)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Zuzana M. (zumma) ID 214481 (6.5.2014, 22:58)
... vyzerá to byť prudko jedlé ... vyskúšam |:o)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:37)
Budem sa tešiť :-) a ak máte radi baklažány, tak si pošmáknete (Y) naisto (hello)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:36)
pomýlila som sa. pardoooon :-(
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (6.5.2014, 17:54)
dala som si do oblubenych, vyzera dobre. skusim to urobit ked kupim baklazan (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Lubomira M. (Majmirka) ID 272504 (7.5.2014, 11:40)
ešte by som chcela vedieť, že čím môžem nahradiť arašídový olej. ja taký nemám a ani som nikde taký nevidela. *-)
ODPOVEDAŤnahlásiť
kristína s. (nigina) ID 32120 (8.5.2014, 20:38)
ani ja nemám arašídový, použila som olivový... ak budete robiť, dajte mi potom vedieť (hello) (flower)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu