. .. .. .. .. .. .
. .

Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-) - RECEPT 55957

Jana Ď. (zufanka) ID 31718
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 7.1.2008
Naposledy: 12.2.2014 13:28
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 2
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-)


[ recept č. 55957 zo dňa  ]


Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei  :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g mletých mandlí, 220g mletého cukru, štipka soli, 8 bielkov Krém: 225g masla, 35g škrobu, 250g práškového cukru, 8žĺtkov, 100g mandľových lupienkov na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu je možné vložiť na pár hodín/dní do mraziaka, bude mäkšia. Keď nemáte veľký mraziak, stačí ju dať do chladničky na noc.
PS: Krém je dosť sladší, preto po novom dávam do krému iba 200g ml. cukru, ale zato 45g škrobu. Mixovanie krému nepodcenujte, vždy mi to trvá min 25min :-)
Prajem príjemné lahodenie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


4 bielka si vyšlaháme so štipkou soli do tuha, pomaly pridáme 110g cukru, ďalej šľaháme. Postupne pridáme 100g mletých mandlí. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 20 minút. Kým nám korpus vychladne, pripravíme si rovnakým spôsobom druhý korpus.


Medzitým si na suchej panvici opečieme do zlata mandľové lupienky.


Takto vyzerajú upečené korpusy :-)


Maslo vložíme do misky, ktorú sme položili na hrniec s vodou (robíme tzv. teplý kúpeľ). Keď sa maslo roztopí pridáme cukor, žĺtka a po chvíli škrob. Miešame/šľaháme dovtedy, kým nám masa nezačne hustnúť. Trvá to približne 25-30 minút.


Ešte horúcu masu natrieme na prvý korpus (cca tretina), položíme druhý korpus a zvyškom masy potrieme vrch korpusu a ich boky. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-) | Cestoviny s holandskou omáčkou >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (18.1.2014, 16:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)je super :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (9.1.2014, 21:58)
korpus nie je možné urobiť jeden zo všetkých surovín a potom ho prekrojiť?
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (10.1.2014, 7:55)
keďže je to vlastne len sneh, myslím, že by pri pečení z celej dávky korpus nemal správnu konzistenciu, *-) ale to je len môj názor :-$ Inak vyzerá to veľmi dobre a vďaka za super postup
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesta
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu