. .. .. .. .. .. .
. .

Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-) - RECEPT 55957

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

MÚČNIKY, POHÁRE

ID 31718 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 27 návštěvníkov)


Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-)


[ recept č. 55957 zo dňa  ]


Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei  :-)


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 200g mletých mandlí, 220g mletého cukru, štipka soli, 8 bielkov Krém: 225g masla, 35g škrobu, 250g práškového cukru, 8žĺtkov, 100g mandľových lupienkov na ozdobu

POSTUP PRÍPRAVY

Tortu je možné vložiť na pár hodín/dní do mraziaka, bude mäkšia. Keď nemáte veľký mraziak, stačí ju dať do chladničky na noc.
PS: Krém je dosť sladší, preto po novom dávam do krému iba 200g ml. cukru, ale zato 45g škrobu. Mixovanie krému nepodcenujte, vždy mi to trvá min 25min :-)
Prajem príjemné lahodenie


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI

4 bielka si vyšlaháme so štipkou soli do tuha, pomaly pridáme 110g cukru, ďalej šľaháme. Postupne pridáme 100g mletých mandlí. Cesto vylejeme do formy a pečieme cca 20 minút. Kým nám korpus vychladne, pripravíme si rovnakým spôsobom druhý korpus.
Medzitým si na suchej panvici opečieme do zlata mandľové lupienky.
Takto vyzerajú upečené korpusy :-)
Maslo vložíme do misky, ktorú sme položili na hrniec s vodou (robíme tzv. teplý kúpeľ). Keď sa maslo roztopí pridáme cukor, žĺtka a po chvíli škrob. Miešame/šľaháme dovtedy, kým nám masa nezačne hustnúť. Trvá to približne 25-30 minút.
Ešte horúcu masu natrieme na prvý korpus (cca tretina), položíme druhý korpus a zvyškom masy potrieme vrch korpusu a ich boky. Nakoniec posypeme mandľovými lupienkami.


OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
<< Tvarohové šišky | Švédska mandľová torta, lepšia ako z Ikei :-) | Chlebik s hrozienkami a vlasskymi orieskami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
MAJA B. (barny) ID 2295 (18.1.2014, 16:41)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y)je super :-) :-) :-) :-) :-)
ODPOVEDAŤ
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (9.1.2014, 21:58)
korpus nie je možné urobiť jeden zo všetkých surovín a potom ho prekrojiť?
ODPOVEDAŤ
Janette M. (Zinka16) ID 75844 (10.1.2014, 7:55)
keďže je to vlastne len sneh, myslím, že by pri pečení z celej dávky korpus nemal správnu konzistenciu, *-) ale to je len môj názor :-$ Inak vyzerá to veľmi dobre a vďaka za super postup
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu