. .. .. .. .. .. .
. .

Parížske rožky - RECEPT 54905

Kristína K. (kemkk) ID 251735
Oblasť: Košice
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.8.2012
Naposledy: 25.4.2024 13:55
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 0
RODINNÉ FOTOGRAFIE 0
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 39
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 10 návštěvníkov)


Parížske rožky


[ recept č. 54905 zo dňa  ]


Parížske rožky


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 bielka, 150 g kryštálového cukru, 150 g pomletých orechov ********** Plnka: 3 vajcia, 6 lyžíc kryštálového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,25 dcl rumu, 250 g masla ********** Na vrch: 100 g čokolády na varenie, 40 g Cera

POSTUP PRÍPRAVY

Plech s rozmermi 33x40 cm POTRETÝ Cerou.

OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI


Pripravíme si bielka, cukor a pomleté orechy.


Bielka šľaháme s najprv samostatne, potom pridáme cukor a posadíme nad paru. Šľaháme nad parou asi 10 minút.


Odstavíme z pary a pomaly primiešame pomleté orechy. Mali by byť pomleté čo najjemnejšie, aby nám neupchávali striekaciu pištoľ.


Cesto naberieme do striekacej pištole a na plech potretý Cerou robíme paličky (cca 1 cm široké a 4 cm dlhé).


A sušíme. Ja suším takto: Rúru vyhrejeme na 250 stupňov a vypneme. Dáme do nej plech s rožkami a necháme zavreté asi 10 minút. Potom necháme vypnuté, ale pootvoríme dvierka asi na 5 minút. Znovu zapneme rúru na 100 stupňov a striedame s otvorenými a zatvorenými dvierkami po 10 minút. Ale môžete sušiť aj po svojom :-) Potom necháme vychladnúť .


Na plnku šľaháme mixérom nad parou vajcia s kryštálovým a vanilkovým cukrom, asi 15 minút.


Vanilkový krém necháme mierne vychladnúť. Zmäknuté maslo vymiešame s rumom a postupne pridávame vychladnutý krém.


Pripravenú plnku nastriekame na vychladnuté rožky a dáme stuhnúť do chladničky.


Potom už len ozdobíme čokoládou.


Alebo môžeme aj namáčať celé rožky v čokoláde.



OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI
<< Metrový koláč | Parížske rožky | Roláda so šľahačkou a mandarínkami >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Emília F. (Milka80) ID 111459, mimibazar.sk/milka80 (5.10.2013, 7:40)
Mňm, vyzerajú úžastne!!! Budem musieť vyskúšať! (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (7.10.2013, 9:33)
Odporúčam (hello)
ODPOVEDAŤ
dada t. (cica-mica) ID 102843 (4.9.2013, 17:32)
(clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (6.9.2013, 8:09)
ďakujem (hello)
ODPOVEDAŤ
Anka P. (anika3) ID 122158 (4.9.2013, 11:29)
velmi lakave asi ich vyskusam (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (L)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (5.9.2013, 8:29)
Prajem nech sa podaria a nech vám chutia (hello)
ODPOVEDAŤ
Jana R. (Jankaamacko) ID 101321 (4.9.2013, 9:38)
(Y)juuj, tie vyzerajú tak krásne...prudkožravé.... (Y)
ODPOVEDAŤ
Kristína K. (kemkk) ID 251735 (4.9.2013, 10:25)
Nechcem príliš chváliť, ale asi naozaj sú "prudkožravé", lebo keď ich urobím, tak neter od nich neodíde, kým všetky nezmiznú ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu