končiace aukcie | návod na inzerciu | časté otázky | podmienky inzercie | ponuka reklamy | kontaktujte nás... |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže 1 | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy |
|
|
|
ZAVÁRANINY |
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marhulový džem[ recept č. 54353 zo dňa 12.7.2013 ] POTREBNÉ PRÍSADY Marhule (ríbezle,čerešne,alebo iné ovocie), želírovací cukor (mne sa osvedčil cukor LABETA 4:1), kyselina citrónová, cukor na dochutenie POSTUP PRÍPRAVY Očistíme,umyjeme,odkôstkujeme si ovocie, ktoré následne rozmixujeme v mixéri. Zmes pridáme do hrnca so širokým dnom, pridáme želírovací cukor (na 1kg 250g) a za stáleho miešania varíme 2 až 5min. Ak chceme mať sladší džem, pridáme cukor. Pred plnením treba urobiť skúšku, ako džem zhustne - odobrať trochu a dať na tanierik a nechať vychladnúť (urýchlime vložením taniera do chladničky). Ak chceme hustejší džem, pridáme kyselinu citrónovú. Pri ríbezliach, ich najprv umyjem a dám variť aj so stonkami, keď sú mäkké, tak ich prepasírujem cez sitko a potom postupujem, ako je uvedené v postupe (žel.cukor, varenie....) Potom naplním do pohárom a na 5min ich otočím hore dnom. Mám už džem z čerešní,ríbezlí a marhúľ. OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI Umyté a a dkôskované ovocie Rozmixované ovocie Želírovací cukor Všetko v hrnci Varenie a miešanie Kontrola ztuhnutia Naplnené v pohároch a otočené hore dnom Konečný výsledok OBRÁZKOVÝ POSTUP S MALÝMI NÁHĽADMI |