
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
ZAVÁRANINY |
Hana D. (sharmana) ID 135570 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | Marhulový džem[ recept č. 57115 zo dňa 7.7.2014 ] POTREBNÉ PRÍSADY cca 4kg vykôstkovaných marhúl, nie prezretých 1,5kg krišt. cukru 1/3 kyselina citronova POSTUP PRÍPRAVY Marhule som vykôstkovala, umyla a rozmixovala. Rozmixovanú masu som dala do hrnca variť na cca 20 minút. Potom som pridávala postupne cukor a zamiešala. Priebežne som miešala a odstraňovala penu, ktorá sa pri bublaní tvorila. Neskôr som pridala kyselinu citronovu. Videla som rôzne recepty, aj s krátkou dlžkou varenia, ale mne to tak rýchlo nehustlo. Musela som variť a priebežne miešať cca 2,5 hodiny. Skúška hustoty: za lyžičku džemu dáme na tanier vychladnúť, urobíme prstom cestičku. Ak sa nezaleje, tak je džem hotový. Hotový ešte horúci džem som naliala do pohárikov (vyšlo mi z toho cca 9 pohárikov 3dcl). Zavrela viečkom a na 10 minút nechala hore dnom:) |
![]() | Monika Č. (kotuliatko1990) ID 200780 (11.7.2014, 21:02) |
ahoj prečo hore dnom na 10minút? to netreba sterilizovať v hrnci? | |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | Hana D. (sharmana) ID 135570 (12.7.2014, 13:25) |
Ano, presne ako píše Marta. Stačí dať hore dnom, takto sa džem či lekvár sterilizuje ![]() |
|
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Marta R. (marta6297) ID 162997 (12.7.2014, 6:42) |
Monika, dzemy nie, ... tym ze sa obratia hore dnom tak sa prichyti vrchnacik ... | ||
ODPOVEDAŤnahlásiť |