. .. .. .. .. .. .
. .

Krehký rebarborovo jablkový koláčik... - RECEPT 54267

Maria P. (teleflex) ID 105501
.
Oblasť: Nitra
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 23.7.2009
Naposledy: 28.3.2024 12:53
Aktualizácia: 29.9.2018 12:06
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 40
RODINNÉ FOTOGRAFIE 531
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 1149
NÁVODY 0

MÚČNIKY, POHÁRE

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbil jeden návštěvník)


Krehký rebarborovo jablkový koláčik...


[ recept č. 54267 zo dňa  ]


Krehký rebarborovo jablkový koláčik...


POTREBNÉ PRÍSADY

..ideálny na toto krásne letné počasie. 250g nadrobno pokrájanej rebarbory, 250g nadrobno nakrájaných jabĺk, kryštálový cukor podľa chuti, za hrsť hrozienok, za hrsť podrvených piškót... Cesto: 300g hladkej múky, 200g masla alebo Hery, 150g práškového cukru, 1/2 balíčka kypriaceho prášku, 1/2 balíčka vanilínového cukru, štipka soli, 1 vajce, 1 žĺtok, asi 30g mletých orechov na posypanie korpusu...

POSTUP PRÍPRAVY

Najskôr si pripravíme náplň: očistenú rebarboru nakrájanú nadrobno dáme do hrnca, zasypeme cukrom /1 - 2 hrste/, prikryjeme a dusíme do mäkka. Potom pridáme očistené a nadrobno nakrájané jablká a znova dusíme, kým sa nerozpadávajú. Potom vsypeme hrozienka a necháme vychladnúť. Netreba podlievať vodou, pretože rebarbora si šťavu pusti, ale ak by sa nám zdalo, že sa prichytáva o dno, tak po troške podlievame. Po vychladnutí si zmes zahustíme podrvenými piškótami...




Na dosku si vysypeme múku, pridáme cukor, kypriaci prášok, posekané maslo alebo Heru, trochu soli,, vanilínový cukor, vajce aj žĺtok a spolu zamiesime. Dáme na 1 hodinku do chladničky. Potom si cesto rozdelíme na 2/3 a 1/3. Väčšiu časť rozvaľkáme a prenesieme na vymastený a múkou vysypaný plech, posypeme mletými orechmi, rozotrieme plnku, a zo zvyšnej tretiny si na povrch urobíme buď mriežku alebo si vykrojíme tvary podľa fantázie. Pečieme na 180°C asi 20-25 minút. Po vychladnutí pocukrujeme práškovým cukrom. Ideálne je podávať s vanilkovou zmrzlinou...
<< S ovečkou Shaun... | Krehký rebarborovo jablkový koláčik... | Hroznová... >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Monika T. (monka191) ID 302447 (28.4.2015, 22:29)
Čaute, nechcete sa zapojiť do našej súťaže "Milijeme sladké" .Podeľte sa s nami o vaše fotografie a recepty zákuskov, koláčov a dezertov a vyhrajte fantastický kuchynský robot BOSSCH MUM s kompletným príslušenstvom a až 3 ceny poroty. Tak neváhajte, bezplatne sa zaregistrujte na našej stránke www.talentagent.sk a pridajte svoju fotografiu do súťaže už teraz.Hlasovanie spúšťame už 3 mája...
Ďakujeme :)
ODPOVEDAŤ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (7.7.2013, 14:38)
Rebarboru máme na záhrade . Recept je uložený a určite vyskúšame . Koláče z nej ľúbime . (L) (L) (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.7.2013, 18:23)
:-) :-) :-) Dúfam, že zachutí aspoň tak ako nám... (L) (L) (L)
ODPOVEDAŤ
Milada Z. (MiladyZ) ID 187268 (7.7.2013, 10:50)
Vyzerá výborne, rebarboru zbožňujem, vyskúšam (clamp) (clamp) (clamp) (clamp)
ODPOVEDAŤ
Maria P. (teleflex) ID 105501 (7.7.2013, 18:22)
:-) :-) :-) Určite odporúčam, mojej rodinke tak chutil, že ho jedli na posedenie (jidlo)...so zmrzlinou aj bez nej ,-)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu