. .. .. .. .. .. .
. .

Svieža jahodová torta s jogurtom - RECEPT 54200

NÁZOV
VŠETKY RECEPTY
DETSKÉ ŠPECIALITY
POLIEVKY
KURACIE MÄSO A HYDINA
HOVÄDZIE MÄSO
BRAVČOVÉ MÄSO
MLETÉ MÄSO
RYBY A DARY MORA
ZVERINA
BEZMÄSITÉ JEDLÁ
ŠALÁTY, ZÁLIEVKY
RYŽA A CESTOVINY
PIZZA
SLADKÉ JEDLÁ
MÚČNIKY, POHÁRE
CUKROVINKY
OVOCIE
ZAVÁRANINY
CHUŤOVKY
NÁTIERKY
NÁPOJE, DRINKY
KRÁLIČIE MÄSO
BEZLEPKOVÁ DIETA
STRUKOVINY
HUBY
OMÁČKY
ZELENINOVÉ JEDLÁ
DOMÁCA MEDICÍNA
DIETY
VIANOČNÉ CUKROVINKY
SÚŤAŽ
DOMÁCE PEKÁRNE
GRILOVANIE
TORTY
ČO DOM DAL
DIA RECEPTY
PREDJEDLÁ
PARNÝ HRNIEC
BEZLAKTÓZOVÉ JEDLÁ
KETO RECEPTY

TORTY

ID 254348 | zobrazit další recepty

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov)


Svieža jahodová torta s jogurtom


[ recept č. 54200 zo dňa  ]


Svieža jahodová torta s jogurtom


POTREBNÉ PRÍSADY

Cesto: 2 vajcia, lyžica vody. 60 g kryštálového cukru, 1 bal. vanilínového cukru, štipka soli, 60 g hladkej múky, lyžička prášku do pečiva Jahodové pyré: 500 g jahôd, 50 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 20 g želatíny Jogurtová plnka: 400 ml bieleho jogurtu, 250 ml smotany na šľahanie (alebo 250 ml mlieka a 2 práškové šľahačky), šťava a kôra z polovice citróna, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 20 g želatíny Na ozdobenie: 30 g čokoládovej polevy, zopár jahôd, príp. čučoriedok, lístky medovky

POSTUP PRÍPRAVY

Cesto: Vajcia, vodu, soľ, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva. Formu vyložíme papierom na pečenie, cesto upečieme a necháme chvíľu vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a opätovne vložíme korpus do formy.

Jahodové pyré: 500 g jahôd rozmixujeme s 50 g cukru a 1 balíčkom vanilínového cukru. 20 g želatíny rozpustíme v troche vody a začneme ohrievať. Pridáme jahody a privedieme celú masu k varu. Keď začne pomaly hustnúť, tak masu odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť. Cca 3 lyžice jahodového pyré odložíme bokom. Zvyšnú masu vylejeme na korpus a dáme ochladiť.

Jogurtová plnka: Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Jogurt zmiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom, pridáme kôru a šťavu z polovice citróna. Šľahačku aj jogurt spolu zmiešame. 20 g želatíny si rozpustíme v troche vody a začneme ohrievať. Pridáme 5 lyžíc šľahačkovo-jogurtovej masy a privedieme k varu. Odstavíme a vylejeme do zvyšnej šľahačkovo-jogurtovej masy. Rýchlymi pohybmi premiešame a krém rozotrieme na pyré. Odložené pyré ohrejeme, pokvapkáme v jemných čiarach na jogurtový krém a špáradlom vytvoríme mramorový vzor. Tortu necháme 2-3 hodiny chladiť. Ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou a zvyšok podľa fantázie. Ja som použila jahody a čučoriedky.

Tortička nie je vôbec náročná na prípravu, je veľmi osviežujúca a vhodná obzvlášť na letné obdobie. Vrelo odporúčam :)
<< Torta na rozlúčku so školou | Svieža jahodová torta s jogurtom | na PSP. >>
(upozornit administrátory na porušení pravidel)
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (8.7.2013, 11:00)
Túto tortu som robila , je úžasná . Pridala som si 2 kyslé smotany .... väčší plech .Korpus som si urobila svoj ... tiež bol tenký ..... netreba hrubý . Naozaj doporučujem . (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) (clamp) je to veľká mňamka . (F) (F) (F) (F) (F) (F) (F)
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (8.7.2013, 11:12)
Tento recept som náhodou našla u mojej babky a kedže rada skúšam nové dobroty, tak som neváhala a hneď sa doň pustila. Na letné obdobie mi príde ako naozaj dobrá voľba. Teším sa, že ste spokojná a že tortička chutila :-$
ODPOVEDAŤ
Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 (7.7.2013, 11:38)
Chcem urobit vasu tortu,ale chcem sa opytat,to cesto nebude uplne nizucke?Ked tam ide tak malo muky. :-$ Ci to ma byt take cesto tenke?
ODPOVEDAŤ
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (8.7.2013, 11:08)
V originálnom recepte je cesto zo sušienok a z masla. Ja som si to ale trochu pozmenila podľa môjho gusta a urobila takýto nižší, jednoduchý a najmä rýchly piškótový korpus, ktorý sa k torte veľmi hodí. To cesto nie je až také nízke, možno len tak pôsobí na obrázku. Hrúbka cesta je úplne adekvátna k množstvu náplne (L)
ODPOVEDAŤ
Reklama | Podmienky serveru | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Desatoro | Osobné údaje | Cookies | Kontakt | Jednotné kontaktné miesto
Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky pre používanie služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra

© 2001–2024 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodávatelia obsahu