Eva A. (alex37) ID 17814 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Svieža ovocná torta
[ recept č. 47555 zo dňa 30.4.2012 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
Piškóta:8 ks sneh z bielkov,8 ks žĺtky,300 g cukor práškový,2 dl mlieko,1,5 dl olej,400 g múka polohrubá, 1 ks prášok do pečiva. Kakao Krém: 1 Mascarpone 500g 1 Tvaroh jemný 500g 3 ks Smotana pochúťková 1 Šľahačková smotana 1 Želatína v prášku Práškový cukor podľa chuti Podlhovasté piškóty, silná čierna káva Na dozdobenie:Piškóty, ovocie podľa chuti, číra želatína
POSTUP PRÍPRAVY
Cesto: Vymiešame žĺtky s cukrom, postupne pridáme mlieko, olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec jemne zamiešame sneh z bielkov. Viac ako polovicu cesta vylejeme na plech, do ostatného pridáme kakao a vlejeme do svetlého cesta. Pečieme na plechu, pri 180°C cca. 15-20 min., podľa rúry. Po vychladnutí vyklopíme na tácku alebo na miesto kde už zostane, lebo pohnúť sa ňou už nedá. Orežeme okraje, natrieme vrstvou lekváru a začneme lepiť dookola piškóty. Mne vystal čokoládový krém z košíčkov, tak som použila ten, ale keby som nemala tak by som asi použila nutelu. Jemne zviazať dookola nejakou stuhou, aby nám držali piškóty.
Krém: Vyšľaháme mascarpone, zvlášť vymiešame tvaroh s kyslou smotanou, a zvláť vyšľaháme šľahačku. Práškovú želatínu zalejeme asi 1 dcl vody, keď ztuhne pomaly ju rozpúšťame, ale nesmie vrieť. Keď už má tekutú konzistenciu tak vmiešame do nej z tvarohovo smotanovej zmesy troška nahrejeme a vmixujeme do mascarpone a nakoniec vmiešame šľahačku. Keď zmes začne tuhnúť, ukladáme z nej lyžičkou vrstvu na korpus (asi polovicu), na krém uložíme piškóty namočené do silnej kávy a prikryjeme druhou polovicou zmesy. Dáme stuhnúť do chladničky. Medzitým sa mi začali vyvalovať piškóty, tak som ich poprávala a podopierala ...Keď to začne tuhnúť tak sa piškóty pomaly začnú prilínať. Keď zmes ztuhne, poukladáme na ňu ovocie podľa výberu a natrieme štetčekom priesvitnou želatínou. A potom už len pustiť sa do nej. |
Katarina M. (kacena186) ID 145175 (6.6.2013, 16:39) |
mozem sa spytat. do toho kremu nejde ziadny cukor??? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Katarina M. (kacena186) ID 145175 (6.6.2013, 16:43) |
aha,uz vidim pri prisadach,ze praskovy cukor podla chuti  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Katarína V. (jablcko111) ID 244533 (1.7.2012, 22:05) |
Evi, napíšeš prosím veľkosť plechu, na ktorom si piekla piškótu? |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (23.7.2012, 11:11) |
Takže ten stredny plech ako som ti pisala v emaile  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Mária M. (majkatorka) ID 10016, mimibazar.sk/majkatorka (30.6.2012, 23:01) |
Evi, ďakujem za recept, robila som ju dcére k narodeninám, podarila sa a výborne sa hodila v tomto teple  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (23.7.2012, 11:11) |
som rada, že Vam chutila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (2.5.2012, 8:59) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (2.5.2012, 8:59) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Eva M. (evita76) ID 15730 (30.4.2012, 15:18) |
krásna  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (2.5.2012, 8:59) |
Ďakujem  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Dasa K. (DasaKrup) ID 125749 (30.4.2012, 12:27) |
a takúto šikovnú kolegyňku ja mám...  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Eva A. (alex37) ID 17814 (30.4.2012, 12:32) |
si zlatááá...pokecáme, vôbec nesedíme vedľa seba  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |