
![]() |
končiace aukcie | ![]() ![]() |
návod na inzerciu | ![]() ![]() |
časté otázky | ![]() ![]() |
podmienky inzercie | ![]() ![]() |
ponuka reklamy | ![]() ![]() |
kontaktujte nás... | ![]() |
![]() |
Členstvo | Inzerenti | Testovanie | Súťaže | Diskusie | Fotky | Magazín | Blogy | Návody | Bývanie | Recepty | Vtipy | ![]() |
TORTY |
Dominika T. (Švabľik) ID 254348 | zobrazit další recepty ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 6 návštěvníkov) Svieža jahodová torta s jogurtom[ recept č. 54200 zo dňa 27.6.2013 ] ![]() POTREBNÉ PRÍSADY Cesto: 2 vajcia, lyžica vody. 60 g kryštálového cukru, 1 bal. vanilínového cukru, štipka soli, 60 g hladkej múky, lyžička prášku do pečiva Jahodové pyré: 500 g jahôd, 50 g kryštálového cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 20 g želatíny Jogurtová plnka: 400 ml bieleho jogurtu, 250 ml smotany na šľahanie (alebo 250 ml mlieka a 2 práškové šľahačky), šťava a kôra z polovice citróna, 50 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 20 g želatíny Na ozdobenie: 30 g čokoládovej polevy, zopár jahôd, príp. čučoriedok, lístky medovky POSTUP PRÍPRAVY Cesto: Vajcia, vodu, soľ, kryštálový a vanilínový cukor vyšľaháme. Pridáme múku s práškom do pečiva. Formu vyložíme papierom na pečenie, cesto upečieme a necháme chvíľu vychladnúť. Odstránime papier na pečenie a opätovne vložíme korpus do formy. Jahodové pyré: 500 g jahôd rozmixujeme s 50 g cukru a 1 balíčkom vanilínového cukru. 20 g želatíny rozpustíme v troche vody a začneme ohrievať. Pridáme jahody a privedieme celú masu k varu. Keď začne pomaly hustnúť, tak masu odstavíme z ohňa a za občasného premiešania necháme mierne vychladnúť. Cca 3 lyžice jahodového pyré odložíme bokom. Zvyšnú masu vylejeme na korpus a dáme ochladiť. Jogurtová plnka: Šľahačku si vyšľaháme do tuha. Jogurt zmiešame s vanilínovým a kryštálovým cukrom, pridáme kôru a šťavu z polovice citróna. Šľahačku aj jogurt spolu zmiešame. 20 g želatíny si rozpustíme v troche vody a začneme ohrievať. Pridáme 5 lyžíc šľahačkovo-jogurtovej masy a privedieme k varu. Odstavíme a vylejeme do zvyšnej šľahačkovo-jogurtovej masy. Rýchlymi pohybmi premiešame a krém rozotrieme na pyré. Odložené pyré ohrejeme, pokvapkáme v jemných čiarach na jogurtový krém a špáradlom vytvoríme mramorový vzor. Tortu necháme 2-3 hodiny chladiť. Ozdobíme rozpustenou čokoládovou polevou a zvyšok podľa fantázie. Ja som použila jahody a čučoriedky. Tortička nie je vôbec náročná na prípravu, je veľmi osviežujúca a vhodná obzvlášť na letné obdobie. Vrelo odporúčam :) |
Alžběta K. (betulinka16) ID 210389 (8.7.2013, 11:00) |
Túto tortu som robila , je úžasná . Pridala som si 2 kyslé smotany .... väčší plech .Korpus som si urobila svoj ... tiež bol tenký ..... netreba hrubý . Naozaj doporučujem . ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (8.7.2013, 11:12) |
Tento recept som náhodou našla u mojej babky a kedže rada skúšam nové dobroty, tak som neváhala a hneď sa doň pustila. Na letné obdobie mi príde ako naozaj dobrá voľba. Teším sa, že ste spokojná a že tortička chutila ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |
Lucia T. (lucinka0921) ID 118165 (7.7.2013, 11:38) |
Chcem urobit vasu tortu,ale chcem sa opytat,to cesto nebude uplne nizucke?Ked tam ide tak malo muky. ![]() |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
![]() | ![]() | Dominika T. (Švabľik) ID 254348 (8.7.2013, 11:08) |
V originálnom recepte je cesto zo sušienok a z masla. Ja som si to ale trochu pozmenila podľa môjho gusta a urobila takýto nižší, jednoduchý a najmä rýchly piškótový korpus, ktorý sa k torte veľmi hodí. To cesto nie je až také nízke, možno len tak pôsobí na obrázku. Hrúbka cesta je úplne adekvátna k množstvu náplne ![]() |
||
ODPOVEDAŤnahlásiť |