Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 | zobrazit další recepty
ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)
Roláda s krémom z bielej čokolády a s jahodami
[ recept č. 54103 zo dňa 16.6.2013 ]
POTREBNÉ PRÍSADY
4 vajcia zvlášť bielka a zvlášť žĺtka, 4 lyžice krupicového cukru, 1 lyžička prášku do pečiva, 4 lyžice polohrubej múky (u mňa promix PL) PLNKA: 100 g bielej čokolády, 200 ml šľahačky, jahody, 1 smetafix
POSTUP PRÍPRAVY
Apetit 06/2013
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI
![]() |
Deň predtým si nalámajte čokoládu, dajte ju do kastrolka, pridajte smotanu a na miernom ohni zohrievajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Nechajte v chladničke vychladnúť do druhého dňa. |
![]() |
Rúru vyhrjte na 180 stupňov. Pripravte si plech na pečenie, použit papier na pečenie a vyšľahajte z bielkov a šťipky soli tuhý sneh. |
![]() |
Žĺtky spolu s cukrom vyšľhajte do nadýchanej peny. |
![]() |
Do žĺtkovej peny pridáme postupne múku s práškom do pečiva. |
![]() |
Nakoniec zapracujeme (už len s vareškou) tuhý sneh. Vylejeme na plech a pečieme 7 - 10 minút, v závislosti od rúry, ale malo by stačiť tých 7 minút. |
![]() |
Roládu ihneď po upečení preklopíme na utierku, stiahneme z nej papier na pečenie a zarolujeme do utierky. Necháme vychladnúť. |
![]() |
Takto nejako to potom vyzerá. |
![]() |
Šľahačku vyšľaháme na nadýchaný krém. |
![]() |
Krém natrieme na roládu, ktorú sme rozbalili z utierky. |
![]() |
Na krém uložíme na kúsky nakrájané jahody. |
![]() |
Roládu preložíme na alobal, zabalíme, postískame a uložíme do chladničky na aspoň 2 hodinky, Hotové nakrájame a posypeme práškovým cukrom. |
OBRÁZKOVÝ POSTUP S VEĽKÝMI OBRÁZKAMI |
Darina S. (Smolinka1) ID 79726 (2.8.2014, 11:11) |
Tak ja som túto roládu robila a fakt nemá chybu , na oslave sa len tak po nej zaprášilo, je vynikajúca  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 |  | Ivana K. (IvanaKC) ID 156112 (25.8.2014, 22:12) |
Správa ma veľmi potešila  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |
 | Michaela C. (michaela2107) ID 129046 (17.6.2013, 21:19) |
Vyzera vynikajuco  |
ODPOVEDAŤnahlásiť |