. .. .. .. .. .. .
. .

Karamelový cheesecake - delikatesa! - RECEPT 52593

Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349
Oblasť: Bratislava
+PRIDAŤ K OBLÚBENÝM (prihlásení)
Registrácia: 4.8.2008
Naposledy: 30.5.2020 22:37
Aktualizácia: 30.7.2013 20:35
INZERTNÉ FOTOGRAFIE 0
predám | kúpim
vymením | darujem | požičiam
zadarmo k objednávke
zľavy | akcie | odkazy
odkazy na aukcie
PREBIEHAJÚCE AUKCIE
PODMIENKY PREDAJA
HODNOTENIE 1
RODINNÉ FOTOGRAFIE 18
Rodinné fotky
Scrapbook
Módna show
Spokojní zákazníci
Moje hobby
Záhrada
Naše bývanie
Poradňa
Domáci maznáčikovia
Zberateľstvo
Naše úlovky
KOMENTÁRE
VTIPY 0
RECEPTY 37
NÁVODY 0

TORTY

ULOŽIT RECEPT | VYTISKNOUT RECEPT | (recept si oblúbilo 12 návštěvníkov)


Karamelový cheesecake - delikatesa!


[ recept č. 52593 zo dňa  ]


Karamelový cheesecake - delikatesa!


POTREBNÉ PRÍSADY

175 g hociakých keksov, 85 g roztopeného masla, 600 g krémového syra (ja som dala Mascarpone), 3 PL hladkej múky, 2 ČL vanilkového extraktu (nemusí byť), 2 vajcia, 1 kyslá smotana, 300 g čokolády (ja som dala bielu Milku), 1 skaramelizované Salko, karamelová Milka čokoláda (nemusí byť)

POSTUP PRÍPRAVY

Keksy rozdrvíme, zmiešame s maslom a zmesou vystelieme tortovú formu.
Dáme piecť asi na 10 minút na cca 150C.
Na keksíkový základ poukladáme kocky karamelovej čokolády. Tento krok môžete vynechať alebo na kekse poukladať hocičo, čo máte radi.

Na krém: Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu. V nádobe zmiešame syr, múku a vanilkový extrakt. Prešľaháme a pridáme ešte vajcia a kyslú smotanu. Nakoniec pridáme vlažnú roztopenú čokoládu. Zmes vylejeme do tortovej formy a dáme piecť asi na 50 minút na 140 C. Po upečení necháme v chladničke aspoň pár hodín. Na záver na cheesecake vylejeme skaramelizované Salko.

Ja som ešte cheesecake poliala omáčkou z lesného ovocia. Stačí dať mrazené lesné ovocie s trochou cukru a vody na panvicu a nechať prejsť varom.
Je to neskutočná delikatesa, takže pre milovníkov karamelovej chuti odporúčam!
<< BROWNIES - extra čokoládové a vo vnútri jemne mokré | Karamelový cheesecake - delikatesa! | Malinová torta >>
nahlásiť
RECEPTY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
eva t. (mimi1968) ID 114154 (13.3.2013, 14:42)
(Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y) (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
iveta m. (cicis23) ID 94565 (13.3.2013, 12:32)
..prosim vas ake maslo tam ma ist??? palmarin?? dakujem
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana O. (Olivia) ID 1265, mimibazar.sk/olivia (28.2.2013, 19:26)
Receptík vyzerá zaujímavo, chcem sa len opýtať, či sa to Salko pri krájaní nerozteká, neskúšali ste ho vyšľahať s maslom?
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (1.3.2013, 14:33)
Ja osobne som mala cheesecake stále v chladničke, čiže Salko celkom stuhlo a neroztekalo, ale je možné, že pri izbovej teplote by tomu tak bolo, takže ak ho chcete tuhé, vyšľahať s maslom bude určite dobrý nápad (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Dagmar K. (dadakan) ID 227271 (28.2.2013, 17:14)
Vyzerá to super a noblesne. Škoda, že si ne hodila fotopostup.
Aj tak ďakujem za dobrý typ.
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 17:55)
Môžem hodiť nabudúce, keď ho budem znova robiť, ale prišlo mi to zbytočné, keďže je to v podstate úplne jednoduché :)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Jana Abelovská (janeinka1) ID 54349 (28.2.2013, 13:59)
Ďakujem (L)
ODPOVEDAŤnahlásiť
miriam v. (mirocka1) ID 18717 (28.2.2013, 12:13)
vyzera to dobre... (Y)
ODPOVEDAŤnahlásiť
Reklama | Podmienky pre používanie služby Mimibazar | Desatoro | Logo Overený obchodník | Cenník členstva | Návod na inzerciu | Osobné údaje | Kontakt
Jednotné kontaktné miesta / Single Points of Contact | Autorské práva k publikovaným materiálom | Podmienky používania služby informačnej spoločnosti | Informácie o spracovaní osobných údajov
Informácie o fungovaní interného systému | Cookies | Nastavenie súkromia | Vlastnícka štruktúra | Povinne zverejňované informácie

© 2001–2025 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s.
se sídlem náměstí Marie Schmolkové 3493/1, 100 00 Praha 10, IČO: 02346826, zapsaná v OR, sp.zn. B 19490 a dodávatelia obsahu